Skip to content

להפחית 10% מן הקלוריות מדי יום

קיים תכסיס פשוט, ה"עובד" על גופכם, כך שירגיש מלא יותר, מהר יותר ויסתפק בפחות קלוריות • במילה אחת: קטניות • בשתי מילים: סיבים מסיסים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

הרעיון של דיאטה, לא משנה מאיזו סוג או מה השם הייחודי שלה, מטרתה בסופו של דבר: לעזור לנו לאכול פחות קלוריות, מהסך הכולל שהגוף שלנו שורף בכל יום. כך המאזן הקלורי היומי שלנו יהיה שלילי, ונתחיל להוריד במשקל.

נשמע פשוט. לא?

הלוואי ! אם באמת זה היה הסיפור, אז כנראה לא היינו כרגע במחציתה של מגיפת ההשמנה הגדולה ביותר שפקדה את המין האנושי מאז ומעולם. לפי נתונים חדשים המגיעים מארצות הברית, מעל לשני שליש מהאוכלוסיה הבוגרת מוגדרים כשמנים או כסובלים מהשמנת יתר חמורה (Obese). ליתר דיוק 68.8% !

אז מה עושים?

הרעיון הפשוט הוא לאכול פחות קלוריות, לא לאכול פחות אוכל.

קיים תכסיס פשוט, ה"עובד" על גופכם, כך שירגיש מלא יותר, מהר יותר ויסתפק בפחות קלוריות.
במילה אחת: קטניות.
בשתי מילים: סיבים מסיסים.

קסמם של הסיבים המסיסים

מחקר חדש מעולם התזונה גילה, כי כל תוספת של 14 גרם של סיבים מסיסים לתפריט שלנו, יוריד את סך הקלוריות היומי של בכ-10%. חשבו על זה רגע… תוספת של 28 גרם (שהיא לא בשמים), תוריד את סך הקלוריות היומי ב-20%. זו כבר כמות משמעותית לכל הדעות.

מספיק שנוריד את הסך הקלורי שלנו מתחת למספר הקלוריות שגופנו שורף באופן יומי, ואנו בדרך הנכונה להרזיה בטוחה ונבונה. מאזן קלורי שלילי של רק 100 קלוריות ביום, יביא אותנו לירידה של 4-5 קילו בשנה, שזה בדיוק הקצב הנכון.

קטניות, מלכי הסיבים המסיסים

קטניות או לא להיות
קטניות או לא להיות

למזלנו, יש לנו מקור נהדר לספק לגופנו את אותם סיבים, שיעזרו לנו לרדת במשקל. הם נמצאים בשפע במשפחת הקטניות. כן, אותה משפחת מזון בודדה ולא סקסית, שצרכניה בדרך כלל כבר עברו את גיל השמונים לחייהם.

בכוס אחת של קטניות מבושלות, יש כ-14 גרם סיבים מסיסים. איזה פלא.

איפה עוד יש סיבים?

בכוס אחת של ירקות – בממוצע 4 גרם, בפרי – בממוצע 3 גרם, חצי כוס שיבולת שועל – 4 גרם.

רוב האוכלוסיה צורכת בערך 12 גרם סיבים ביום, כאשר המטרה היא להביא מספר זה לכיוון ה-40  גרם ביום. מה שיביא לירידה של 20% קלוריות ליום.

איך מכינים קטניות?

הדרך הקלה ביותר היא לגשת לסופרמרקט ולהתחיל לקנות קטניות מבושלות מוכנות לאכילה.

הדרך החסכונית ביותר היא לקנות קטניות יבשות, להשרות למשך הלילה, ולבשל אותם עד שהן מוכנות (עדיף בסיר לחץ, חוסך הרבה זמן).

ספל אחד של קטניות מיובשות לאחר השריה

זמן בישול (בשעות) בסיר רגיל

שעועית אזוקי

1-1.5

שעועית שחורה

1-1.5

חומוס

1.5-2

עדשים – חומות וירוקות

30-45 דקות*

עדשים – כתומות/אדומות

20-30 דקות*

אפונה מיובשת

1

Lima beans

1

שעועית מש

30 דקות

שעועית אדומה

2-3

  * לא מצריך השריה במים

מה עושים עם קטניות? מתכון קלאסי של מג'דרה

המתכון שהצעיד קדימה תרבויות ועמים כבר לפני מאות ואלפי שנים. השימוש כאן בשם מג'דרה, מייצג דוגמית לאינספור מתכונים המורכבים מדגנים מלאים וקטניות. הרגישו חופשיים לנסות ולגוון בין כל האפשרויות הרבות הקיימות.

מג'דרה בסגנון סורי (מקור: ויקימדיה)
מג'דרה בסגנון סורי (מקור: ויקימדיה)

רכיבים

  •  1 כוס קטניות מבושלות (עדשים ירוקות / שחורות / כתומות, שעועית לבנה / אדומה / מנומרת / אזוקי, חומוס, פול, אפונה)
  • 1 כוס דגנים מלאים מבושלים (אורז מלא / אדום / שחור / פרא, קינואה לבנה / אדומה, דוחן, כוסמת רגילה / קלויה)
  • שמן זית
  • מומלץ להוסיף עלים ירוקים קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, מנגולד, שמיר)
  • תיבול: – מלח, פלפל, כורכום, קארי, קינמון, צ'ילי, כמון… לפי הטעם

אופן הכנה
ערבבו את הקטניות והדגנים המבושלים כל אחד לפי דרישותיו. הוסיפו את התיבול, שמן הזית והעלים הירוקים. ערבבו שנית, ובתאבון.

אפשרויות נוספות
להוסיף כתוספת, לשדרג סלט, לשים במרק, להכין חומוס או ממרח, או כיד הדימיון.

שתהיה לכולנו הרזיה טעימה.

התמונה באדיבות: http://www.freedigitalphotos.net, adamr, Grant Cochrane
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן