Skip to content

בירה של מבשלת הגולן זוכה בפרס הכסף באירופה

"בזלת דאבל בוק", בירת בוטיק בעבודת יד, זכתה במקום השני בתחרות הבינלאומית European Beer Star בקטגוריית בירה בסגנון דאבל בוק
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מבשלת הגולן זכתה שבוע שעבר להכרה בינלאומית, בזכות בירת הבוטיק "בזלת דאבל בוק", בתחרות European Beer Star, שהתקיימה בנירנברג שבגרמניה. הבירה בעבודת יד זכתה במדליית הכסף, בקטגוריית הבירה בסגנון דאבל בוק, וגברה על מועמדים רבים מכל רחבי העולם.

בשלן הבירה של מבשלת הגולן, עומרי זילברמן, זוכה בפרס הכסף עבור יצירתו (צילום: יח"צ)
בשלן הבירה של מבשלת הגולן, עומרי זילברמן, זוכה בפרס הכסף עבור יצירתו (צילום: יח"צ)

תחרות European Beer Star מתקיימת זו השנה התשיעית ומשתתפות בה מבשלות מכל רחבי העולם, ונחשבת לאחת מהתחרויות החשובות בעולם הבירה. התחרות הינה יוזמה של איגוד המבשלות הגרמני, איגוד מבשלות ביירן ואיגוד המבשלות הקטנות האירופאי. צוות השופטים בכל קטגוריה מורכב מבשלני בירה (ברומאסטרס) ואנשי מקצוע בתחום הבירה, אשר שמים דגש על אותנטיות המוצרים הזוכים והתאמתם לדרישות הקטגוריות השונות.

טלי לוין, מנכל"ית מבשלת הגולן: "אנו נרגשים מאוד מהמעמד ומודים לחבר השופטים הבינלאומי על הפרס ועל ההכרה וההערכה להן זכינו. הזכייה מהווה חיזוק משמעותי לשוק הבירה האיכותית בישראל בכלל ועבורנו היא זריקת מוטיבציה וחיזוק אדירה. אנו גאים להיות ממובילי שוק בירות האיכות בישראל ולקחת חלק בקידומו".

לטענת עומרי זילברמן, בשלן הבירה במבשלת הגולן: "בזלת דאבל בוק היא בירה חורפית המהווה אחת מאבני היסוד של מבשלת הגולן. הגוף המלא המאפיין אותה, האופי המאלטי המודגש שלה ובשומת הקפה הקלוי מעניקים הנאה שקשה למצוא בבירות אחרות. אחוז הכוהל הגבוה מעניק חום ונועם לגוף הבירה".

בזלת דאבל בוק

מרכיבי הבירה כוללים מים המגיעים משכבת הבזלת בגולן, המוכרים במינוח 'אקווה בזלתית'. חמישה סוגים שונים של לתת שעורה משתלבים בהכנה המשקה וברמות קלייה שונות, כולם מאזור Bamberg, בוואריה, המעניקים לבירה את טעמה העשיר הייחודי. קליית הלתת נעשית עבור מבשלת הגולן ב- Weyermann, מפעל משפחתי בגרמניה. גם הכישות Hersbrucker מ-Hersbruck, מגיע מבוואריה, ומתאפיין במרירות מתונה, במטרה להעניק גוון ירוק ופרחוני, עומק ונוכחות לבירה.

בזלת דאבל בוק עוברת תסיסה ראשונה במשך 10 ימים ותהליך הבשלה במשך חודשיים במיכלי נירוסטה. לבירה 8 אחוזי כוהל, דרגת מרירות 20 על-פי התקן האירופאי, ומומלץ ללגומה בין 8 ל-12 מעלות צלזיוס. מחירה לצרכן בישראל עומד על 17.5 שקל לבקבוק 330 מ"ל וכ-33 שקל לבקבוק 750 מ"ל.

לרשימת הזוכים המלאה בתחרות, נא להקיש כאן.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן