בירה של מבשלת הגולן זוכה בפרס הכסף באירופה

"בזלת דאבל בוק", בירת בוטיק בעבודת יד, זכתה במקום השני בתחרות הבינלאומית European Beer Star בקטגוריית בירה בסגנון דאבל בוק

Print Friendly

מבשלת הגולן זכתה שבוע שעבר להכרה בינלאומית, בזכות בירת הבוטיק "בזלת דאבל בוק", בתחרות European Beer Star, שהתקיימה בנירנברג שבגרמניה. הבירה בעבודת יד זכתה במדליית הכסף, בקטגוריית הבירה בסגנון דאבל בוק, וגברה על מועמדים רבים מכל רחבי העולם.

בשלן הבירה של מבשלת הגולן, עומרי זילברמן, זוכה בפרס הכסף עבור יצירתו (צילום: יח"צ)

בשלן הבירה של מבשלת הגולן, עומרי זילברמן, זוכה בפרס הכסף עבור יצירתו (צילום: יח"צ)

תחרות European Beer Star מתקיימת זו השנה התשיעית ומשתתפות בה מבשלות מכל רחבי העולם, ונחשבת לאחת מהתחרויות החשובות בעולם הבירה. התחרות הינה יוזמה של איגוד המבשלות הגרמני, איגוד מבשלות ביירן ואיגוד המבשלות הקטנות האירופאי. צוות השופטים בכל קטגוריה מורכב מבשלני בירה (ברומאסטרס) ואנשי מקצוע בתחום הבירה, אשר שמים דגש על אותנטיות המוצרים הזוכים והתאמתם לדרישות הקטגוריות השונות.

טלי לוין, מנכל"ית מבשלת הגולן: "אנו נרגשים מאוד מהמעמד ומודים לחבר השופטים הבינלאומי על הפרס ועל ההכרה וההערכה להן זכינו. הזכייה מהווה חיזוק משמעותי לשוק הבירה האיכותית בישראל בכלל ועבורנו היא זריקת מוטיבציה וחיזוק אדירה. אנו גאים להיות ממובילי שוק בירות האיכות בישראל ולקחת חלק בקידומו".

לטענת עומרי זילברמן, בשלן הבירה במבשלת הגולן: "בזלת דאבל בוק היא בירה חורפית המהווה אחת מאבני היסוד של מבשלת הגולן. הגוף המלא המאפיין אותה, האופי המאלטי המודגש שלה ובשומת הקפה הקלוי מעניקים הנאה שקשה למצוא בבירות אחרות. אחוז הכוהל הגבוה מעניק חום ונועם לגוף הבירה".

בזלת דאבל בוק

מרכיבי הבירה כוללים מים המגיעים משכבת הבזלת בגולן, המוכרים במינוח 'אקווה בזלתית'. חמישה סוגים שונים של לתת שעורה משתלבים בהכנה המשקה וברמות קלייה שונות, כולם מאזור Bamberg, בוואריה, המעניקים לבירה את טעמה העשיר הייחודי. קליית הלתת נעשית עבור מבשלת הגולן ב- Weyermann, מפעל משפחתי בגרמניה. גם הכישות Hersbrucker מ-Hersbruck, מגיע מבוואריה, ומתאפיין במרירות מתונה, במטרה להעניק גוון ירוק ופרחוני, עומק ונוכחות לבירה.

בזלת דאבל בוק עוברת תסיסה ראשונה במשך 10 ימים ותהליך הבשלה במשך חודשיים במיכלי נירוסטה. לבירה 8 אחוזי כוהל, דרגת מרירות 20 על-פי התקן האירופאי, ומומלץ ללגומה בין 8 ל-12 מעלות צלזיוס. מחירה לצרכן בישראל עומד על 17.5 שקל לבקבוק 330 מ"ל וכ-33 שקל לבקבוק 750 מ"ל.

לרשימת הזוכים המלאה בתחרות, נא להקיש כאן.

Print Friendly

על אודות שי שגב

שי שגב משמש כמבקר הקולנוע והטלוויזיה של מגפון. בעבר הרחוק למד קולנוע ותקשורת, ואף גמע קילומטראז' מכובד כבמאי ותסריטאי טלוויזיה. בשנים האחרונות משמש ככתב היין האלכוהול של Ynet, עורך מגזין יין וגורמה, מגזיני תעופה, תיירות ומלונאות מובילים. בעבר שימש כעורך הכלכלה והמזון של מגפון, עורך ראשי של מגזין הנדסת מים, כתב מסעדות ומבקר היין של ידיעות אחרונות, גלובס, מגזין Timeout ודרך האוכל. שגב כבר הספיק לכתוב ולערוך חלק מאתרי המזון, ביקורת המסעדות והיין המובילים בישראל, תוך היותו שופט יין ומזון בתחרויות בכל רחבי העולם. בזמנו הפנוי, מכהן כיו"ר ועדת היין של האקדמיה העברית ללשון. בזמנו הלא פנוי, משמש ככותב נאומים לבכירי ממשל ולראשי חברות בארץ ובעולם.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, חדש על המדף, יין ואלכוהול, כתבות אוכל, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.