מכסיקו מגיעה לתל-אביב: דונקי-פרש מקס

מסעדה מכסיקנית חדשה מביאה את בשורת ה"פרש מקס" לעיר ללא הפסקה: הגרסה האמריקנית למזון מכסיקני טעים ובריא

Print Friendly

דונקי, כך קוראים למקום החדש שנפתח בלב תל אביב, בפינת הרחובות חשמונאים וקרליבך. המסעדה הוקמה על ידי פז רוטנברג ואלון לוי, מבעלי האיטלקיה בפשפשים ביפו.

הבוריטו של דונקי (צילום: שי בן אפרים)

הבוריטו של דונקי (צילום: שי בן אפרים)

השניים חושפים את הקהל התל אביבי לאוכל מכסיקני בסגנון אמריקני. בדיוק כמו הרשתות צ'יפוטלה וקודובה בארצות הברית, כך גם בדונקי מגישים מזון מהיר הנקרא "פרש מקס".

פרש מקס, למי שלא מכיר, הוא מזון מכסיקני בגרסה קלילה ומהירה, המצטיין בטריות, ללא טיגון, עשוי מחומרי גלם איכותיים ותהליך בישול איטי ומוקפד. בין מגוון המנות, ניתן לנגוס מבוריטו איכותי ומגוון של מנות המותאמות גם לצמחונים, לטבעונים ואף לרגישים לגלוטן.

הצצה לתפריט

  • "בתוך מה" – לבחירה בין: בוריטו, טאקוס, קאסודיאס, סלט ונאצ'וס.
  • "מה בפנים" – מילוי חם לבחירה בין: חזה בקר מפורק ונימוח בצלייה איטית בנוסח קוינטה-רו 38 שקל, בקר טחון בבישול ארוך בתיבול מקסיקני מסורתי 36 שקל, שייטל לבן – מפורק ונימוח בצלייה איטית 36 שקל, כרעי עוף במרינדת הדרים 36 שקל וירקות פהיטס – פלפלים ובצלים צלויים בתיבול מקסיקני - 34 שקל.
  • "סלסלות ותוספות" - תוספת חמה לבחירה בין אורז ליים כוסברה או אורז מלא ושעועית שחורה, תוספות של סלסות טריות ללא הגבלה: סלסה מקסיקנה על בסיס עגבניות טריות, סלסלה מנגו, גוואקמולה ועוד.
  • שונות מהמטבח המקסיקני-אמריקני: סלט קטן 12 שקל, כנפיים ברוטב ברביקיו צ'יפוטלה ואננס 28-38 שקל, צ'ילי קון קרנה –  בשר טחון ברוטב צ'ילי ושעועית שחורה עם שמנת חמוצה 22 שקל, מרק מתחלף - 14 שקל, קינוחים - 15 שקל ועוד.
טאקו ממולא כל טוב (צילום: שי בן אפרים)

טאקו ממולא כל טוב (צילום: שי בן אפרים)

במרכז החלל של המסעדה דלפק הזמנות רחב ידיים, המנות מוצגות ללקוח בעזרת תפריט ידידותי למשתמש. התפריט מחולק לארבע קטגוריות מהם מוזמנים הסועדים להרכיב את המנה המנצחת שלהם. המסעדה מוארת, מזמינה ומציעה אפשרות לאכול במקום, לקחת טייק אווי ואף שירות משלוחים לאזור תל אביב שיושק בקרוב.

רוטנברג ולוי מאמינים, כי הגרסה שהם מציעים לאוכל מקסיקני מתאימה בדיוק לחיך הישראלי: "זה אוכל שמאוד דומה למה שאנחנו רגילים ואוהבים לאוכל. הוא מתובל בצורה מעניינת, משביע וטעים, ויחד עם זאת, לא שמן או כבד. אני מאמין שהבוריטו של דונקי יהפוך במהרה לאחת ממנות הדגל האהובות של העיר". רוטנברג ולוי מתכננים כבר בחודשים הקרובים לפתוח סניפים נוספים בתל אביב, וכמו כן להתרחב אל מחוץ לעיר במהלך השנה הקרובה במודל של זכיינות.

דונקי – החשמונאים 91, תל-אביב, טלפון: 03-5465295.

Print Friendly

על אודות שי שגב

שי שגב משמש כמבקר הקולנוע והטלוויזיה של מגפון. בעבר הרחוק למד קולנוע ותקשורת, ואף גמע קילומטראז' מכובד כבמאי ותסריטאי טלוויזיה. בשנים האחרונות משמש ככתב היין האלכוהול של Ynet, עורך מגזין יין וגורמה, מגזיני תעופה, תיירות ומלונאות מובילים. בעבר שימש כעורך הכלכלה והמזון של מגפון, עורך ראשי של מגזין הנדסת מים, כתב מסעדות ומבקר היין של ידיעות אחרונות, גלובס, מגזין Timeout ודרך האוכל. שגב כבר הספיק לכתוב ולערוך חלק מאתרי המזון, ביקורת המסעדות והיין המובילים בישראל, תוך היותו שופט יין ומזון בתחרויות בכל רחבי העולם. בזמנו הפנוי, מכהן כיו"ר ועדת היין של האקדמיה העברית ללשון. בזמנו הלא פנוי, משמש ככותב נאומים לבכירי ממשל ולראשי חברות בארץ ובעולם.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, כתבות אוכל, עם התגים , , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.