במסגרת שבוע פסטיבל שפים צרפתיים בישראל הנערך בימים אלו בישראל, השף של מול ים, יורם ניצן, והשף הצרפתי, טיירי מרקס, ממלון מנדרין אוריינטל בפאריז, בנו תפריט של "טעמים מהים".
השף טיירי מרקס הוא אחד מהשפים הצרפתיים החשובים ביותר כיום. הוא התמחה אצל קלוד דלין, ג’ואל רובושון ואלן שאפל. בשנת 1988, זכה בכוכב ראשון במדריך מישלן למסעדה רוק-אן-ואל (Roc en Val) בעיר טור, צרפת. מומחיותו של מרקס היא במרקמים וטעמים אוונגרדים והוא חסיד מושבע של מטבח המשלב בנועם מסורות וחידושים.
החל משנת 2011, טיירי מרקס מנהל את כל מטבחי מלון מנדרין אוריינטל (Mandarin Oriental) בפאריז ובין היתר את מסעדת סור-מסרופאר טיירי מקס (Sur Mesurepar Thierry Marx), שזכתה לשני כוכבים במדריך מישלן לשנת 2012. מרקס הוא גם מנהלם של שני בתי-ספר לבישול בצרפת, ומשמש גם כשף פעיל-חברתי שנדיבותו מתבטאת מחוץ למטבחיו: הוא מלמד בישול בבתי-סוהר ופעיל לטובת מפעל ההאכלה, רסטו דו-קור (Restos du cœur).
במהלך השבוע נמצא מרקס בישראל, ומתארח במסעדת ’מול הים’ המפורסמת בתל-אביב, ובונה תפריט המוקדש כולו לטעמים הבאים מהים.
מסעדת מול הים שנוסדה בשנת 1995 היא מסעדה גסטרונומית המתמחה בדגים ופירות ים מהמובילות בישראל. להלן ההכנות לארוחה היוקרתית, ממש כשעה לפני שהאורחים מגיעים, בעת שכולם עובדים בזריזות ומקצועיות:
מכינים את הפלייטינג ושולחן לדוגמה, אשר על-פיו ייצאו כל המנות בארוחה. חשוב מאוד הסדר וההקפדה על כל הפרטים הקטנים.
גם ניב גלבוע והצוות של ערוץ 10 מצלמים תוך כדי ההכנות.
וזה התפריט שהוגש בארוחה, הארוחה מוגשת גם במהלך השבוע.