Skip to content

17 חשודים בהעלמת מס של כ-300 מיליון שקל

הבוקר הותר לפרסום פרטי המעורבים בפרשה. 17 חשודים נעצרו בביצוע עבירות מס בתחום הבנייה והתשתיות. החשודים העיקריים: יעקב (ג'קי) מור ואבנר שפיר הבעלים של שלוש חברות להשכרת כלים לעבודות עפר. מעצר החשודים העיקריים הוארך עד 15 בפברואר
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

הבוקר הותרו לפרסום פרטי המעורבים מתחום הבנייה והתשתיות, החשודים בביצוע עבירות מס בהיקף כולל של לכל הפחות 300 מיליון שקל, לחלקם מיוחסות עבירות נוספות, בהן עבירות הלבנת הון בהיקפים גדולים, עבירות של רישום כוזב במסמכי תאגיד ועוד.

החקירה הגלויה בפרשת "קוד שביר" החלה לאחר פעילות איסוף סמויה אשר נמשכה תקופה ארוכה. בחקירה נוטלים חלק עשרות חוקרים מיחידות "יהלום" – היחידה הארצית לחקירות ומאבק בפשיעה ומשרד חקירות מע"מ חיפה והצפון, וכן יחידות מנהלת תיאום פעילות אכיפה (מתפ"א), היחידה למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ) והיחידה הארצית לאיתור גניבות כלי רכב (אתג"ר) במשטרת ישראל.

חקירת הפרשה, המתרכזת בתחום הבנייה והתשתיות,היא נדבך נוסף במאבק האינטנסיבי שמנהלת רשות המסים נגד תופעת ההון השחור ועבריינות המס, המהווה נטל על כתפי הציבור.

אנשי קש

החשודים העיקריים בפרשה הם יעקב (ג'קי) מור ואבנר שפיר מאזור נתניה, בעלי שלוש חברות להשכרת כלים לעבודות עפר – דליס 2001 בע"מ, י.ש. המובילים בע"מ, א.ד. נתיבי המרכז בע"מ. הם חשודים שעסקו במהלך השנים 2012-2007 לפחות בהפצת חשבוניות מס פיקטיביות בהיקפים של מאות מיליוני שקל, באמצעות החברות. מהבקשות שהוגשו לבית המשפט עולה כי לצורך ביצוע העבירות וכדי להסוות את פעילותם, פעלו החשודים באמצעות החברות אשר, למעט אחת מהן, נרשמו על שם אנשי קש בעוד שבפועל נוהלו על ידם.

כמצוין בבקשה, הפצת החשבוניות, אשר נעשתה מתוך בצע כסף, יצרה לחשודים הכנסות שמקורן ב"עמלות" שגבו ממקבלי החשבוניות הפיקטיביות בהיקף כולל של עשרות מיליוני שקלים, תוך שהם מדווחים לרשויות המס דיווחים כוזבים בהיקפים של מאות מיליוני שקל.

השניים נעצרו לראשונה ב-4 בפברואר ומעצרם הוארך בבית משפט השלום בראשון לציון, בשלב זה עד ל-15 בפברואר. במקביל, נעצרו עד כה בפרשה כ-15 מעורבים נוספים מתחום הבנייה והתשתיות, אשר רובם שוחררו בתנאים מגבילים ו/או נתונים במעצר בית. מרבית המעורבים קשרו עצמם לעבירות המיוחסות להם.

חשבוניות לניפוח הוצאות

מחומר הראיות מתבסס החשד כי עשרות חברות עשו שימוש בחשבוניות אשר הנפיקו החשודים כדי "לנפח" את הוצאותיהן ובכך הקטינו את תשלומיהם למע"מ ולמס הכנסה, והונו אף הם את הקופה הציבורית בסכומים של עשרות מיליוני שקל.

עם הפיכתה של החקירה בפרשה לגלויה נערכו חיפושים בבתים ובעסקי החשודים, אותר מקום מסתור שבו החזיקו החשודים תיעוד מפורט של היקף פעילותם הבלתי חוקית, נתפסו נכסים רבים ומגוונים, בהם נכסי נדל"ן רבים, כמה רכבי יוקרה, כ-1.5 מיליון שקל במזומן, חשבונות בנק רבים, פיקדונות, מסמכי הנהלת חשבונות, חשבוניות שונות החשודות כפיקטיביות. בנכסים שנתפסו ישנם גם נכסים שאותם רכשו המעורבים, על-פי החשד, בכספי העבירות שבהן הם חשודים. בכוונת רשות המסים לבקש את חילוטם של נכסים אלה.

עוד עולה מהחקירה כי החשודים העיקריים נתנו הלוואות לאחרים כנגד ריבית מופלגת וכנגד חשבונית פיקטיבית, וריבית זו, שהיא הכנסה חייבת במס, לא הועברה לקופה הציבורית. בדרך זו, סייעו החשודים למקבלי ההלוואות להונות את קופת המדינה ולממן באמצעות זיכויים במס את תשלומי הריבית בגין ההלוואות שקיבלו.

עוד לפי הבקשה, לצורך פעילותם השתלטו החשודים על חלקת מקרקעין באזור התעשייה הדרומי בנתניה והחזיקוה שלא כדין במשך שנים, תוך זריעת אימה ופחד באחרים. כן קיימים חשדות לביצוע פעולות ברכוש אסור במטרה להסתיר את מקורו, את זהות בעלי הזכויות בו, את מיקומו, את תנועותיו או עשיית פעולה בו, בין היתר, תוך שימוש באנשי קש שונים ובמצגים פיקטיביים.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן