Skip to content

ממטבחה של אמא: "האמא" של אוזני ההמן

אפי בלה מביאה את ה"אמא" של כל מתכוני אוזני ההמן: ממכרות, נימוחות ועשירות • הטיפ להצלחה הוא רידוד הבצק לעלה דק ועיצוב אוזן בגודל קטן ועדין
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

"אמא, תנחשי איזה חג אני הכי אוהב?", כך שאל אותי ילדי השבוע – התשובה ברורה לכולם, כמובן שאת חג הפורים.

ניסיתי להתחכם, ושאלתי אותו מדוע הוא אוהב כל כך את החג. חשבתי שהוא יענה, שהוא אוהב אותו בגלל המסיבה בבית ספר, וכי אפשר להתחפש לגיבורי על או לכל גיבור אחר, אבל להפתעתי – וכיאה לבן של אופה, ענה לי אפרוחי, שהוא אוהב את פורים בגלל אוזני ההמן. "לא סתם אוזני המן", הוסיף, "אלא את אלו שלך עם מילוי השוקולד", המשיך.

כמובן שמיד הבטחתי לו, שגם השנה נכין ביחד אוזני המן ונשלח מהם לחברים ולמשפחה (אם יישאר משהו).

קחו את אוזני ההמן מהסופר עם הבצק העבה המלא במרגרינה ובגודל של אוזן פיל וזירקו לפח. עכשיו קבלו מתכון לאוזניים מושקעות של בצק פריך עשיר בחמאה, שבדרך כלל ניתן למצוא רק בקונדיטוריות שמכבדות את עצמן. אז למה לא? הפשילו שרוולים קחו את הילדים והכינו אוזני המן טעימות ואיכותיות.
.

מתכון לאוזני המן

היכונו לתוצאה האולטימטיבית: אוזני המן ממכרות, נימוחות ועשירות. הטיפ להצלחה הוא רידוד הבצק לעלה דק ועיצוב אוזן בגודל קטן ועדין. המליות יכולות להיות שונות ומגוונות, כל אחד לפי טעמו.

אוזני המן (צילום: אפי בלה)
אוזני המן האולטימטיביות (צילום: אפי בלה)

חומרים לבצק

  • 300 גרם קמח
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת תפוז או לימון

אופן הכנת הבצק

  1. מכניסים למעבד מזון את החמאה עם אבקת הסוכר, מעבדים עד שהתערובת בהירה ותפוחה מעט.
  2. מוסיפים את החלמונים, גרידת הלימון ותמצית הוניל, וממשיכים לעבד עד שהם נבלעים בתערובת.
  3. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שהחומרים מתאחדים.
  4. אוספים את הבצק לכדור, משטחים אותו ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה – עד שהבצק מתקשה ונראה נוח לעבודה.
  5. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה של כ-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 4-6 ס"מ (תלוי בסבלנות שלכם, אבל ככל שקטן יותר כך טעים יותר). מניחים במרכז כל עיגול כף מהמלית וסוגרים היטב. יש לצבוט מעט את הקצוות כדי שהאוזן לא תיפתח במהלך האפייה.
  6. אופים ב-180 מעלות לכ-15 דקות, עד שזהוב.
  7. מצננים על רשת צינון ומפזרים אבקת סוכר.

אפשרויות למליות שונות

מלית שוקולד

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם אגוזים או שקדים מולבנים או עוגיות (טחונים)

אופן הכנה

  1. ממיסים במיקרוגל ביחד שוקולד עם חמאה.
  2. מוסיפים אגוזים או שקדים מולבנים או עוגיות.
  3. מקררים במקרר כשעה.

מלית אגוזים

  • 100 מ"ל מים
  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם אגוזים טחונים
  • מיץ מחצי לימון
  • גרידת לימון

אופן הכנה

  1. מרתיחים בסיר סוכר, מים, מיץ לימון וגרידת לימון וממשיכים לבשל 3 דקות נוספות.
  2. מורידים מהאש, מוסיפים את האגוזים ומקררים.

טיפים

טיפ 1: לקיצור תהליכים, ניתן להשתמש בממרחים מוכנים כמו: ממרח חלבה, ממרח שוקולד, נוטלה, ממרח תמרים וריבת תות. המליות של אוזני ההמן צריכות להיות יבשות, לכן הרעיון הוא להוסיף מרכיב יבש טחון כמו: אגוזים, שקדים מולבנים קוקוס או עוגיות חמאה. ביחס של כ-2 כפות לכל 100 גרם ממרח.

טיפ 2: במקום עוגיות טחונות, ניתן לקחת חלק מהבצק לרדד אותו ולאפות ב-180 מעלות כ-15 דקות. לאחר מכן, לטחון את הבצק ולהשתמש בפירורים כתוספת למלית.

חג פורים שמח !

2 Comments

  1. גלית
    21 בפברואר 2013 @ 16:27

    כמה זמן מראש מומלץ להוציא את החמאה מבמקרר כדי לקבל את האפקט של "טמפרטורת החדר"?

  2. גלית
    17 בפברואר 2013 @ 12:50

    נעשה ונשמע. הדפסתי. 😉

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן