Skip to content

מסעדת "יועזר בר יין" סוגרת שעריה

תקופה קצרה לאחר מותו של אחד מן הבעלים השותפים והאושיה הקולינארית, שאול אברון, בר היינות והמזון העילי נאלץ לקפל שולחנות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

המסעדה המיתולוגית השוכנת בין רחובותיה הקסומים של יפו העתיקה, "יועזר בר יין", סוגרת את שעריה.

שאול אברון במסעדתו "יועזר בר יין", צילום: צחי לרנר, ויקימדיה
שאול אברון במסעדתו "יועזר בר יין", צילום: צחי לרנר, ויקימדיה

המקום נפתח בחודש דצמבר 1995 על-ידי העיתונאי והמסעדן שאול אברון ז"ל, שנפטר בחודש נובמבר 2012. שותפתו לעסק וחברתו מתקופת הילדות, צפורה אסף, שיפצה את מסעדת הגורמה בסגנון צרפתי במהלך השבועות האחרונים, אך כנראה שזה מכסה הסיר שסתם את הגולל.

חובבי מזון העלית בארץ יתגעגעו עוד רבות למנות המענגות, ולתפריט המזון שכלל מנות בשר שהתפרסמו בפשטותן ואיכותן, חלקן אף נחרטו בפנתיאון המטבח הישראלי, וביניהן: פסטת ארבעים חלמונים ואגס בנדיקט.

מספר ימים לאחר לוויתו של שאול אברון, אמרה צפורה אסף, כי "עצוב לי להמשיך בלעדיו… אבל שאול היה רוצה שנמשיך כרגיל". עוד הוסיפה כי "למסעדה יש את החיים שלה גם אחרי ששאול איננו, ואנחנו ממשיכים להכין את אותו האוכל באותה הרמה". בצער רב, מעריצי המסעדה כבר לא יזכו לסעוד את לבם במוסד גסטרונומי זה.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן