Skip to content

ממטבחה של אמא: לימונים כבושים בשיא המהירות

מחפשים מתכון פשוט וטעים להכנת לימון כבוש? אפי בלה מגלה את הסוד למתכון נפלא של לימונים כבושים בקליפתם, כתוספת נפלאה לכל מנה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

לפני שמונה שנים שתלנו בגינה עץ לימון. בצפייה ובהתרגשות גדולה חיכינו לעונת קטיף הלימונים. בכל שנה העץ פרח, אבל לימונים אין. הגנן ביקש שנחכה בסבלנות והבטיח שהעץ עוד יניב פירות בשפע. בכל שנה אנו עומדים מתחת לעץ מאוכזבים וסופרים באדיקות כל לימון ולימון שמנצנץ. הבעיה, שאפשר לספור אותם על כף יד אחת.

לימון כבוש - נהדר בתוך כריכים (צילום: אפי בלה)
לימון כבוש - נהדר בתוך כריכים (צילום: אפי בלה)

ממש כדי להכעיס, כמעט בכל גינה מסביבנו עומד עץ לימונים עמוס בפרי, שבעליו לא מספיקים לקטוף את כל פירותיו. אחד מפואר כזה יש לשכנים קרובים שלנו. למזלנו, הם מאוד נחמדים ונדיבים ומרשים לנו לקטוף מעץ הפירות ללא הגבלה.

לימון הוא פרי מיוחד, אפשר להשתמש בו במטבח בכל כך הרבה מאכלים, גם בבישול וגם באפייה. מתוך שלל השיטות להכנת פירות הדר, לימון כבוש יכול לשדרג מאכלים רבים. הוא טעים בכריך עם גבינות או נקניקים, כתוספת לדגים ועוף ואפשר עוד לעוף לפי הטעם והדמיון.

אנחנו מכינים כמות גדולה של לימון כבוש ונוהגים לחלק לחברים צנצנות מלאות. עכשיו תגלו כמה מעט עבדנו על המעדן הזה.

מתכון בזק ללימון כבוש

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 15 דקות      מתכון לצנצנת אחת גדולה

מצרכים

  • 5-6 לימונים
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 5 פלפל שאטה מיובשים

אופן ההכנה

  1. חותכים את הלימונים לחצאי עיגול ומוציאים את הגרעינים.
  2. מכניסים לסיר רחב את כל המצרכים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות.
  3. מצננים ומעבירים לכלי אטום. שומרים במקרר.
  • ניתן, ואף רצוי, לטחון חלק מהלימונים עם כף אריסה מוכנה לכדי מחית. מתקבל ממרח נהדר לכריכים.
error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן