Skip to content

השבוע במרכז: נתוני התמ"ג של בריטניה וארה"ב

בסיכום השבוע שחלף - המדדים האמריקנים צללו ביותר מ-2% בהובלת מדד הנסד"ק אשר צלל ב-2.7%. בריטניה ספגה הורדת דירוג אשראי נוסף על רקע חולשתה הכלכלית המתמשכת. האבטלה בבריטניה זינקה לרמה של 7.9%
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

בסיכום השבוע שחלף – המדדים האמריקנים צללו ביותר מ-2% בהובלת מדד הנסד"ק אשר צלל ב-2.7%. בריטניה ספגה הורדת דירוג אשראי נוסף על רקע חולשתה הכלכלית המתמשכת. האבטלה בבריטניה זינקה לרמה של 7.9%

השבוע שהיה

האירועים שתפשו כותרות השבוע:

שבוע מאכזב עבר על המשקיעים הפיננסיים ברחבי העולם. המדדים המובילים בוול סטריט הצליחו לסגור את השבוע בטרטוריה החיובית אך בסיכום השבועי המדדים צללו. שבוע מאכזב מבחינה היסטורית עבר גם על סוחרי הזהב אחרי שרשם את הצלילה החדה ביותר מזה יותר מ-30 שנה.

האחראית לפאניקה בשווקים ולזריקת הסחורה בזהב הייתה סין אחרי שפרסמה את נתוני התמ"ג של הרבעון הראשון, ממש בפתיחת השבוע. על פי הנתון, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם צמחה בקצב של 7.7% לעומת הצפי שעמד על צמיחה של 8%. מדובר בנתון מאכזב המעיד על כך שההתאוששות בסין מאבדת מומנטום.

ארה"ב- הלחץ על ברננקי יורד

האינפלציה בארה"ב ירדה באופן משמעותי וכך גם הלחץ על ברננקי. חלק מחברי הפד' הפעילו לחץ בעבר הלא רחוק על ברננקי ודרשו להפסיק או לצמצם את היקף הרכישות החודשיות אשר עלולות להוביל להתפרצות אינפלציונית בעתיד.

מספר הבז' הסוקר את הפעילות הכלכלית של 12 המחוזות שבהם פועל הפד' עולה כי חלה התאוששות הדרגתית במרבית המחוזות, בעיקר בסקטור הנדל"ן. בחלק מהמחוזות הורגשה האטה מסוימת הצריכה הפרטית.

השבוע לא התפרסמו אירועי מקרו משמעותיים והמשקיעים נתנו משקל למדווחות הגדולות בוול סטריט, ביניהם – גוגל ומיקרוסופט אשר הפתיעו לטובה ו-IBM אשר פספסה.

בסיכום השבועי, המדדים האמריקנים צללו ביותר מ-2% בהובלת מדד הנסד"ק אשר צלל ב-2.7%.

אירופה ובריטניה – סימנים מדאיגים מפעילים לחץ על השווקים

הלחץ על הכלכלה הגדולה של גוש האירו גובר אחרי פרסום נתוני מקרו מאכזבים המעידים על האטה משמעותית . בריטניה סופגת ביום שישי שחלף הורדת דירוג אשראי מסוכנות הדירוג פיץ'. הסוכנות הורידה את דירוג האשראי המושלם של בריטניה מ-AAA לרמה של AA+. פיץ' מצטרפת לסוכנות הדירוג מודיס אשר הורידה את דירוג האשראי המושלם של בריטניה בחודש בפברואר. הורדות הדירוג באו על רקע החולשה הכלכלית המתמשכת בבריטניה הפוגעת בצמיחתה. מנתוני התעסוקה שהתפרסמו השבוע עלה כי האבטלה בבריטניה זינקה לרמה של 7.9%.

הסנטימנט הכלכלי של גרמניה צלל בחודש אפריל לרמה של 36.3 הנקודות מ-48.5 הנקודות שנרשמו בחודש הקודם. אנליסטים ציפו לנפילה רכה יותר לרמה של 41.5 הנקודות. הנתון המשוקלל של גוש האירו כולו צלל גם כן לרמה של 24.9 נקודות לעומת 33.4 הנקודות שנרשמו בחודש הקודם.
הנתונים המאכזבים לא הפריעו לאירו אשר הצליח להתאושש אמש מול מרבית המטבעות הנסחרים מולו.

מה צפוי לנו השבוע?

זירה מקומית

שבוע המסחר צפוי להיפתח על רקע הנעילה החיובית בוול סטריט ופרשת הסדר החוב של דנקנר אשר העסיקה את המשקיעים המקומיים בשבוע שעבר. מדד ת"א 25 צלל ביום האחרון של השבוע ב-1.22% וסגר את בסמוך ל-1200 הנקודות. אנו מעריכים כי המדד ימשיך לנוע מטה אל עבר אזור התמיכה המשמעותית הניצבת ב-1180 הנקודות.

בזירת המט"ח, הדולר ימשיך לצבור תאוצה השבוע על רקע הסנטימנט ההפכפך בשווקים המבריח את המשקעים, חזרה לכיוון הדולר האמריקני. צמד הדולר שקל הצליח לשמור על רמות מחיר מעל 3.6, אך תמיכה זו שברירית מאוד היות והספקולנטים עדיין לא הרימו ידיים ובהחלט יתכן כי ינסו לבחון שוב את נחישותו של בנק ישראל. שבירה של 3.58 תוביל לצלילה אל עבר 3.55. מהלך עליות הבא עשוי להיבלם באזור 3.67. פריצה של רמה זו תוביל להמשך העליות אל עבר 3.71.

זירה בינלאומית

השבוע צפוי להיפתח על רקע פסגת ה-g20 אשר נערכה בסופ"ש האחרון בוושינגטון. במהלך הפסגה לא נשמעו ביקורות ספציפיות כנגד המדיניות המוניטארית של יפן והצדדים נמנעו מלקבוע
יעדים ברורים להורדת החוב הלאומי של המדינות, והסתפקו בקביעת יעדים כלליים מחשש שההתאוששות בכלכלה העולמית עדיין לא יציבה. בנוגע לתוכניות התמריצים סוכם כי מנהיגי המדינות המתועשות בעולם ימשיכו לעקוב אחרי התוכניות המיושמות בחלק מהמדינות על מנת למנוע מצב של אובדן שליטה ולתוצאות שליליות שעלולות להתפתח בעתיד.

בדומה לשבוע הקודם, גם השבוע סין תרכז עניין בפתיחה. מדד מנהלי הרכש של סקטור היצור במדינה צפוי לרשום קריאה של 51.4 נקודות לעומת 51.6 הנקודות שנרשמו בחודש הקודם. כל נתון מתחת לצפי או אפילו מתחת ל-50 ( המעיד על התכווצות הסקטור) עלול להוביל לפאניקה נוספת בשווקים.

בארה"ב כדאי לעקוב אחרי נתון התמ"ג של הרבעון הראשון לשנת 2013. על פי הערכות המוקדמות, הכלכלה הגדולה בעולם צמחה בקצב של 3%. מעבר לנתון הזה, כדאי לעקוב אחרי מכירות הבתים החדשים ואחרי הזמנות המוצרים ברי קיימא.

באירופה, נעקוב אחרי מדד מנהלי הרכש של מדינות המפתח של הגוש כגון גרמניה וצרפת אשר מראות סימני חולשה משמעותיים לאחרונה. בשתי המדינות צפויה התכווצות נוספת בסקטורים השונים.

ביום רביעי כדאי לעקוב אחרי סקר האקלים העסקי בגרמניה הצפוי לרשום קריאה של 106.4 נקודות לעומת 106.7 הנקודות שנרשמו בחודש הקודם.

בחמישי הפוקוס עובר לספרד, שם יפורסם דוח התעסוקה של החודש האחרון. על פי הצפי, שיעור האבטלה צפוי לקבוע שיא היסטורי חדש ברמה של 26.5% לעומת 26% שנרשמו בחודש הקודם.

בבריטניה המקרטעת, כדאי לשים לב לנתון התמ"ג שיפורסם ביום חמישי. על פי הנתון, הכלכלה הבריטית צמחה בשיעור אנמי של 0.1% בלבד אחרי הצמיחה השלילית של 0.3% שנרשמה ברבעון האחרון של 2012. נתון מאכזב עלול להפעיל לחץ כבד על המטבע המלכותי.

עונת הדוחות בארה"ב תמשיך לרכז עניין השבוע- אפל במרכז אחרי שמניותיה צללו לשפל חדש.

בזירת המט"ח והסחורות, אנו מעריכים כי התנודתיות תימשך גם השבוע אך אנו נוטים לתמוך בהתחזקות נוספת של הדולר האמריקני ושל הין היפני. חוסר הוודאות בשווקים תקשה מאוד על המשקיעים לעבור ממגננה להתקפה כל כך מהר. נמשיך לעקוב אחרי ההתפתחויות בשווקים ונעדכן בהתאם.

הכותב הוא ראש מחלקת המחקר של A TRADE

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן