Skip to content

ממטבחה של אמא: טארט מסקרפונה ופירות יער

שבועות, החג הלבן, חג הגבינות והמאכלים החלביים, שבו רוצים להפגין יצירתיות וגיוון ולהכין שלל מאכלים צבעוניים וטעימים • אפי בלה מביאה מתכון מושלם לטארט מסקרפונה ופירות יער

ממטבחה של אמא: טארט מסקרפונה ופירות יער

שבועות, החג הלבן, חג הגבינות והמאכלים החלביים, שבו רוצים להפגין יצירתיות וגיוון ולהכין שלל מאכלים צבעוניים וטעימים • אפי בלה מביאה מתכון מושלם לטארט מסקרפונה ופירות יער

אין ספק ששבועות זהו חגם של חובבי האפייה. בכל שנה אני מנסה לחדש, להפתיע ולפנק את בני המשפחה, שנפגשים לחגיגה משותפת של החג הלבן.

כמובן שאין ארוחת חג בלי עוגת גבינה, לפחות אחת! ישנם אין ספור סוגים של עוגות גבינה: עוגות אפויות עם שוקולד, עם פירות שונים, עם בצק ובלי בצק וישנן גם עוגות ללא אפייה בוריאציות שונות ומשונות.

טארט מסקרפונה עם פירות יער (צילום: אפי בלה)
טארט מסקרפונה עם פירות יער (צילום: אפי בלה)

לטארט המסקרפונה עם פירות היער ישנה תחתית פריכה שמעליה מונח קרם גבינה בעל מרקם קטיפתי ומעליו מונחים פירות חמצמצים, המשדרגים אותו ללא פחות ממושלם. הוא ללא אפייה, פשוט להכנה, קליל וטעים טעים…

טארט מסקרפונה ופירות יער

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 30 דקות + הקפאה     מתכון ל-תבנית 26" (כ-8 מנות)

חומרי גלם לתחתית

  • הצעת הגשה לעוגה (צילום: אפי בלה)
    הצעת הגשה לעוגה (צילום: אפי בלה)

    250 גרם פתי-בר מרוסקים

  • 75 גרם סוכר
  • 150 גרם חמאה מומסת

חומרי גלם לקרם

  • 7 גרם אבקת ג'לטין (חצי שקית)
  • 40 מ"ל מים
  • 60 מ"ל שמנת מתוקה
  • 125 גרם סוכר
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 400 גרם פירות יער (תותים ופטל)
אופן ההכנה לתחתית
  1. מערבבים את כל החומרים יחדיו, מניחים את התערובת בתחתית ובדפנות של תבנית טארט משומנת (עדיף עם תחתית מתפרקת).
  2. מכניסים למקפיא לשעה.

אופן ההכנה לקרם

  1. בקערה קטנה ממיסים את אבקת הג'לטין עם המים ומניחים ל-15 דקות, עד שכל המים נספגים.
  2. מביאים לרתיחה את השמנת והסוכר, מורידים מהאש.
  3. מכניסים את הג'לטין למיקרוגל ל-15 שניות ומוסיפים לשמנת החמה ומערבבים היטב. מצננים את התערובת.
  4. מקציפים את המסקרפונה ומוסיפים לתערובת של השמנת.
  5. יוצקים את תערובת הגבינה על התחתית הקפואה ומחזירים למקפיא לשעה נוספת.
  6. חותכים את התותים לפרוסות דקות ואחידות ומסדרים אותם ואת שאר הפירות בצורה יפה על הגבינה.

חג שמח ובתיאבון.

אין ספק ששבועות זהו חגם של חובבי האפייה. בכל שנה אני מנסה לחדש, להפתיע ולפנק את בני המשפחה, שנפגשים לחגיגה משותפת של החג הלבן.

כמובן שאין ארוחת חג בלי עוגת גבינה, לפחות אחת! ישנם אין ספור סוגים של עוגות גבינה: עוגות אפויות עם שוקולד, עם פירות שונים, עם בצק ובלי בצק וישנן גם עוגות ללא אפייה בוריאציות שונות ומשונות.

טארט מסקרפונה עם פירות יער (צילום: אפי בלה)
טארט מסקרפונה עם פירות יער (צילום: אפי בלה)

לטארט המסקרפונה עם פירות היער ישנה תחתית פריכה שמעליה מונח קרם גבינה בעל מרקם קטיפתי ומעליו מונחים פירות חמצמצים, המשדרגים אותו ללא פחות ממושלם. הוא ללא אפייה, פשוט להכנה, קליל וטעים טעים…

טארט מסקרפונה ופירות יער

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 30 דקות + הקפאה     מתכון ל-תבנית 26" (כ-8 מנות)

חומרי גלם לתחתית

  • הצעת הגשה לעוגה (צילום: אפי בלה)
    הצעת הגשה לעוגה (צילום: אפי בלה)

    250 גרם פתי-בר מרוסקים

  • 75 גרם סוכר
  • 150 גרם חמאה מומסת

חומרי גלם לקרם

  • 7 גרם אבקת ג'לטין (חצי שקית)
  • 40 מ"ל מים
  • 60 מ"ל שמנת מתוקה
  • 125 גרם סוכר
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
  • 400 גרם פירות יער (תותים ופטל)
אופן ההכנה לתחתית
  1. מערבבים את כל החומרים יחדיו, מניחים את התערובת בתחתית ובדפנות של תבנית טארט משומנת (עדיף עם תחתית מתפרקת).
  2. מכניסים למקפיא לשעה.

אופן ההכנה לקרם

  1. בקערה קטנה ממיסים את אבקת הג'לטין עם המים ומניחים ל-15 דקות, עד שכל המים נספגים.
  2. מביאים לרתיחה את השמנת והסוכר, מורידים מהאש.
  3. מכניסים את הג'לטין למיקרוגל ל-15 שניות ומוסיפים לשמנת החמה ומערבבים היטב. מצננים את התערובת.
  4. מקציפים את המסקרפונה ומוסיפים לתערובת של השמנת.
  5. יוצקים את תערובת הגבינה על התחתית הקפואה ומחזירים למקפיא לשעה נוספת.
  6. חותכים את התותים לפרוסות דקות ואחידות ומסדרים אותם ואת שאר הפירות בצורה יפה על הגבינה.

חג שמח ובתיאבון.

כתבות אחרונות באתר

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן