Skip to content

ועכשיו למשהו שונה לגמרי: קולרבי

הוא נראה קצת מוזר, אבל יש לו אינסוף יתרונות בריאותיים ואפשר להכין איתו אינספור מטעמים • תמר לסלרוט ממליצה אותו בסלט, עם הרבה בריאות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

להגיד קולרבי זה כמו לצעוק

יונתן גפן, מתוך הכבש ה-16

הקולרבי אמנם שייך לממלכת הצומח, אך למרות זאת, הוא האח הפחות יפה ופחות אטרקטיבי במשפחת המצליבים. טעמו עלול להתפרש כמשעמם בפני עצמו, אך גם ביחס לאחיו… הברוקולי ירוק ופרחוני, הכרובית לבנה וצחה ואילו הכרוב רב עלים. בני המשפחה זוכים כולם ליתר תהילה ואילו הקולרבי נשאר בסממן התעבות של גבעול. 

קולרבי - האח הפחות מוכר במשפחת הכרובית, הברוקולי והכרוב (מקור: ויקימדיה)
קולרבי - האח הפחות מוכר במשפחת הכרובית, הברוקולי והכרוב (מקור: ויקימדיה)

בעברית צחה, הקולרבי נקרא כרוב הקלח, שבא מגרמנית: שילוב של Kohl, שזה כרוב, ו-Rube, שזה לפת או סלק.

"קול ששון וקול שמחה קול חתן וקול קולרבי" 

תיקי דיין מכריזה על דיאטה ב"קרובים קרובים"

הקולרבי התמים למראה נושא בחובו אוצר של ויטמינים וערכים תזונתיים וכל אלה במעט קלוריות. יש בו ויטמין C, ויטמינים B1, B2, B6, חומצה פולית, זרחן, אשלגן, ברזל, סידן ונחושת. הוא מומלץ לדיאטת הרזיה, הוא קל לעיכול ועוזר בהפרשת נוזלים מן הגוף. העלים האכילים מזינים אף יותר מן הירק עצמו ומכילים בנוסף גם קרוטינואידים שחשובים לבריאות העיניים, העור, העיכול והמערכת החיסונית. מבחינה רפואית, נחשב כרוב הקלח למנקה דם וכליות ומכיל נוגדי-חמצון הנחשבים כמסייעים במניעת סרטן, ובמיוחד סרטן השד והמעי הגס. בנוסף, הוא מסייע בסילוק רעלים מהגוף כגון כוהל וסמים, מאזן רמות סוכר בדם ומשפר את זרימת הדם בגוף. ברפואה הסינית משתמשים בו להפסקת דימומים במעי הגס ולהקלת קשיים במתן שתן.

הוא גדל כל השנה, אך שיאו באביב, ומומלץ להשתמש כשהוא בגודל קטן עד בינוני אך לא גדול… אם הוא גדול יתר על המידה, מרקמו יהיה סיבי והוא יהיה פחות טעים. אפשר רק לפרוס אותו ולהגיש עם מלח גס לימון ושמן זית. אפשר להכין ממנו מרק או לאפות אותו בתנור. עם ירקות קשים נוספים כמו שומר, צנוניות, סלרי, מלפפונים הוא מתערבב נהדר ויוצר סלט ירוק ומרענן שמתאים לכל ארוחה.

סלט קולרבי

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 15 דקות     מתכון לסלט בינוני

חומרי גלם – חלופה 1

  • זן סגול של כרוב הקלח (מקור: ויקימדיה)
    זן סגול של כרוב הקלח (מקור: ויקימדיה)

    2 קולרבי לא גדולים

  • 2 גבעולי סלרי
  • חופן עירית
  • חופן גרעיני דלעת
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • מלח

חומרי גלם – חלופה 2

  • 2 קולרבי
  • שומר
  • 2 מלפפונים
  • בצל ירוק
  • שמיר / פטרוזיליה / כוסברה
  • מיץ לימון
  • שמן זית
  • שמן שומשום
  • מלח

אופן ההכנה

פורסים את הירקות לפרוסות דקות, קוצצים את הירוקים, מתבלים בשמן זית, לימון ומלח ומערבבים. כמה טיפות שמן שומשום גם הן יכולות להוסיף המון למי שאוהב. הסלט טעים יותר לאחר ש"עמד" קצת.

בתיאבון.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן