Skip to content

ארזה חזק בשיווק, אבל… מה עם היין?

יקב ארזה השיק לאחרונה מספר יינות, שאמורים להראות יכולות איכות ולא רק ייצור יין זול מתוק ופשוט, כפי שיוצר בעבר "יין הפטישים". דני בר מתאר את תוצרתו החדשה של אחד היקבים הגדולים בארץ
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

יקב ארזה השיק לאחרונה מספר יינות, שאמורים להראות יכולות איכות ולא רק ייצור יין זול מתוק ופשוט, כפי שיוצר בעבר "יין הפטישים". דני בר מתאר את תוצרתו החדשה של אחד היקבים הגדולים בארץ

מאת: דני בר

יקב ארזה, בעל עם מסורת ארוכה של מעל 164 שנים של ייצור יין בארץ ישראל (משנת 1847). מורשת ייצור יין במשפחת שור, היא תכונה שהועברה מדור לדור והגיעה גם ליקבים נוספים של שושלת משפחת שור (יקב ציון ועוד). לאחרונה הושקה סדרת "תל ארזה", כשמה של השכונה הירושלמית בה שכן היקב עד שנות השמונים של המאה שעברה.

מנהל השיווק, אלחנן שור (מימין), ויינן יקב ארזה, פיליפ ליכטנשטיין. צילום: רפי מיכאלי
מנהל השיווק, אלחנן שור (מימין), ויינן יקב ארזה, פיליפ ליכטנשטיין. צילום: רפי מיכאלי

מספר אלחנן שור, סמנכ"ל השיווק ביקב: "סדרת תל ארזה החדשה היא חזרה למקורות היקב, לפחות בשם הסדרה. זה אולי הדבר המסורתי היחיד שעשינו בהשקת סדרת היינות החדשה".

מהלך שיווקי נוסף שערך היקב לאחרונה, היה "היין הסודי" שנשלח לעשרות עיתונאים, יומנאי רשת וחובבי יין מוכרים, יין עם תווית אנונימית שאינה מאפשרת לזהות מהו היין. המהלך זכה לתהודה גבוהה, יותר בזכות המהלך השיווקי מאשר בזכות היין, שלא היה מפתיע או מרגש באיכותו, אבל אולי היה מפתיע למי שמורגל ליינות הקידוש הכל כך מתוקים שהיה נהוג לייצר ביקב.

היין הסודי
היין הסודי

יקב ארזה רוכש את הענבים מכ-800 דונם של כרמים שבפיקוחו, מאזור לכיש, בית-שמש, תבור, ירושלים ועוד. היקב המייצר בשנה כ-4 מיליון בקבוקי מיץ ענבים ויין קידוש, עושה בשנים האחרונות מאמצים רבים להגיע לאיכויות של יקב מוביל, ולייצר יינות יבשים ואיכותיים ולא רק יינות מתוקים וזולים. עם זאת, מספר הבקבוקים האיכותיים המיוצרים ביקב מדי שנה, הוא נתון הנסתר מעיננו לעת עתה.

טעמתי מספר יינות של היקב, העובר שדרוג שיווקי ואיכותי גם כן, אך לא נפלתי. הדרך עוד ארוכה ומתפתלת, וזו התרשמותי:

הבר של דני בר

ארזה, הלל, מוסקט 2010 – צבע צהבהב נעים ובשומת עשירה בפירות מתוקים, לא עוצמתית אבל מורגשת. בטעימה מורגשת מתיקות חזקה עם טעם חמצמץ ברקע, כיאה לזן המוסקט. יין בושמתי ופרחוני, המעניק שדרוג ליין מתוק. 11% כוהל, 25 שקל. ♥♥♥♥♥ – הרבה בזכות המחיר.

יין Auteur החדש של יקב ארזה, צילום: רפי מיכאלי
יין Auteur החדש של יקב ארזה, צילום: רפי מיכאלי

ארזה, תל ארזה, קברנה סוביניון 2010 – יין שנוצר מענבים המגיעים ממושב מטע סמוך לבית שמש וכרם של משפחת רוזנברג (יקב אדיר) בכרם בן-זימרה שבגליל. היין בעל צבע אדום עמוק ומעניין, אולם ריח הגופרית שהכה באפי הפריע מאד להנאה ממנו. היין נושך ולופת את הפה, כיאה לקברנה סוביניון עוצמתי, אולם יבש למדי, כך שהכל נעלם חיש מהר. מחיר היין הוא 65 שקל, אולם אין פה בשורה איכותית וגם לא למחיר המעניק תמורה. ♥♥♥♥♥

ארזה, תל ארזה, מלבק 2010 – זן הענבים המזוהה כל כך עם יינות ארגנטינה, נבצר בכרם של היקב באזור סוסיא שבדרום הר חברון. צבעו סגול כהה ושמנוניות יפה על הכוס מבטיחה יין מעניין. בשומת פירותית ופלפל שחור מלווים את היין, אולם אלו מרפים מיד ומותירים טעם בעל חמיצות מעטה הנמוג מהר. 14% כוהל, ומחיר 65 שקל לצרכן. ♥♥♥♥♥

ארזה, אוטר 2009 – ענבי הקברנה סוביניון מכרם בן זמרה נבצרו ב-2009 והיין התיישן 14 חודשים בחביות עץ אלון, חציין חדשות, ואחר כך עוד 9 חודשים בבקבוק לפני שיצא לשיווק. זהו יין חדש מתוצרת היקב, אולם גם מהלך שיווקי חדש נוסף של ארזה. התווית המיוחדת עם פרופיל היינן, פיליפ ליכטנשטיין, היא אמירה וציון דרך מחייב שעל היקב לעמוד מאחוריו, אבל… צבעו אדום כהה מאד, הנוטה להיראות כשחור, מסתיר בתוכו יין בעל בשומות פירותיות וטעם מאוזן ורך, המתפשט ברכות בחלל הפה ונמוג עם משקע כיפי. 13% כוהל ומחיר של… 150 שקל לצרכן. למה מה??? ♥♥♥♥♥

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן