חופש = דרור, חירות, מרחב, שחרור…
אני מאוד אוהבת שהילדים שלי בחופש. הם בוודאי זקוקים לזה, אבל גם אני משתחררת ממחויבויות יומיומיות, כמו הכנת כריכים לבית ספר (הילדים אוכלים לחמנייה עם שוקולד ושותים טרופית בקייטנה), הקפדה על הכנת שיעורי בית, מעקב אחרי ההתכתבויות עם המורות ועוד מטלות שבשגרה. חשוב לצאת משגרה ולתת לילדים מרחב ואפשרות לצמוח ולגדול מתוך החופש.
גם בצד הקולינארי אני משחררת: אני מאפשרת לילדים לאכול הרבה יותר חטיפים וממתקים מהרגיל. הילדים מחכים לצאת לטיולים, גם כדי לאכול את החטיפים והממתקים הבלתי בריאים לחלוטין, וכמובן, שאני לא רוצה להיות זו שתחרב את השמחה. כשהם חוזרים הביתה מהקייטנות עמוסים בחוויות טובות, בסוכר, בצבעי מאכל ובחומרי טעם לרוב, חשוב לי לאזן עם ארוחת צהריים מזינה ובריאה.
קיבלתי מתכון מנצח מחברתי היקרה, מיכל, לקציצות בשר שבתוכן מוסווים בטטה מגוררת וטחינה גולמית, המעניקים טעם ומרקם מיוחד ושקט ליסוריי המצפון שלי.
קציצות בשר עם בטטות וטחינה
חומרי גלם לקציצות
- 1/2 קילו בשר בקר טחון
- בטטה בינונית מגוררת דק
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות פירורי לחם
- 1.5 כפיות ראס אל חנות (ניתן להשיג בכל חנות תבלינים)
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- לערבב את כל החומרים וליצור כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
- לשמור במקרר עד שהרוטב מוכן.
חומרי גלם לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1 קופסה של עגבניות מרוסקות (עדיף של חברת MUTTI האיטלקית)
- 1 כוס מים רותחים
- 1 כפית ראס אל חנות
- מלח, פלפל
- 1-2 כפיות סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב ומוסיפים את השום עד להזהבה קלה.
- מוספים את העגבניות ומטגנים ביחד עם השום, למשך מספר דקות.
- מוסיפים מים ותבלינים.
- כשהרוטב רותח, מכניסים את הקציצות ומביאים שוב לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
הצעות הגשה
אפשר להגיש את הקציצות לצד פסטה, אורז, ניוקי, קוסקוס וכדומה. בתיאבון!
גלית
11 ביולי 2013 @ 13:06
נעשה ונשמע! 🙂