Skip to content

יחימוביץ' במכתב לנתניהו: היכנס למו"מ ונעניק לך רשת ביטחון"

"לא כי מדובר באינטרס אמריקני או אירופי או פלסטיני. האינטרס הישראלי, הציוני, הוא להמשיך ולממש את החזון של מדינה יהודית ודמוקרטית", כתבה יו"ר מפלגת העבודה לראש הממשלה. "לך בדרכם של בן גוריון, בגין ורבין - ומסמך האיחוד האירופי יהפוך אז להערת שוליים בלתי חשובה"
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

"היכנס למו"מ. נעניק לך רשת בטחון חזקה אם תיתקל בקשיים פוליטיים במפלגתך". כך מבטיחה יו"ר מפלגת העבודה, שלי יחימוביץ', במכתב ששיגרה לראש הממשלה בנימין נתניהו.

"השבוע קיבלנו תזכורת מכאיבה בדבר הסכנות הגלומות בקיפאון מדיני. מה שהיה עד כה תחזיות של נביאי זעם, לובש צורה של סנקציות העלולות להוביל לא רק לנזקים כלכליים קשים אלא גם לבידוד מדיני. בידוד כזה מסכן אותנו בטחונית, כלכלית ואסטרטגית", כתבה יחימוביץ'.

"המשך את החזון הציוני של מדינה יהודית ודמוקרטית". שלי יחימוביץ' (צילום: ציפי מנשה)
"המשך את החזון הציוני של מדינה יהודית ודמוקרטית". שלי יחימוביץ' (צילום: ציפי מנשה)

"החלטת האיחוד האירופי מצערת, מזיקה ומיותרת. טוב היה אלמלא היתה מתקבלת, ורצוי היה שבמקום זאת יצטרף האיחוד האירופי למאמצי ארה"ב לחדש בהקדם את המשא ומתן עם הרשות הפלסטינית. ואולם, התרסה, מחאה, כעס, וגם ניסיון לשכנע כי הצד השני הוא זה שאינו מעוניין במשא ומתן – לא יועילו. אפשר לחזור ולומר שהעולם כולו נגדנו ונגזר עלינו להיות עם לבדד ישכון. אבל, תהיה זו בריחה מאחריות וחוסר מנהיגות להמשיך בפאסיביות ולהגיב לאירועים במקום לחולל אותם. המסקנות כעת חייבות להיות חד משמעיות: כניסה מידית למשא ומתן מדיני עם הפלסטינים מתוך כוונה ממשית להגיע להסדר.

"המסמך האירופי הוא קצה הקרחון", אומרת יו"ר מפלגת העבודה, "ולמרות המחלוקת האידיאולוגית החדה והברורה בינינו – שנינו שואפים להשקעות זרות בישראל, להסכמים בינ"ל המאפשרים צמיחה ופיתוח, להעלאת דירוג האשראי של ישראל,  ולסחר בינלאומי משגשג בינינו ובין אירופה וכל מדינות העולם.

"מי כמוך יודע כי מה שהחל השבוע ביהודה ושומרון, עלול לגלוש למפעלים וחברות בתוך תחומי הקו הירוק. זה יתחיל בברקן ויסתיים בקריית שמונה. המאמצים לשכנע את האירופים כי הם טועים במהלך הכרחיים, אך זה לא יפתור את הבעיה. היא תיפתר רק כשנתקדם באופן נחוש לקראת הסדר מדיני.

"האינטרס להיכנס מיד למשא ומתן מדיני הוא אינטרס ישראלי. יש לסייע למזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי במאמציו. לא כי מדובר באינטרס אמריקני או אירופי או פלסטיני. האינטרס הישראלי, הציוני, הוא להמשיך ולממש את החזון של מדינה יהודית ודמוקרטית. אנחנו מלאי תקווה שאכן יצליח במאמציו לחדש את המשא ומתן. יש מקום לאופטימיות, אך יש לחזקה ברוח גבית מצידנו. מי שתומך בזה שייך למחנה הלאומי. ומי שאינו מבין זאת ממקם עצמו במחנה הדו לאומי.

"הכרזת יותר מפעם אחת כי  אתה מצדד בפתרון של שתי מדינות לשני עמים. אמירה צלולה וברורה", אומרת יחימוביץ'. "עכשיו הזמן לעשות. ראש הממשלה הראשון, דוד בן גוריון, קבע כי "עתידנו אינו תלוי במה יאמרו הגויים אלא במה יעשו היהודים". קום ועשה. האתוס הציוני הוא אתוס של יוזמה ופעולה. אני מודעת לקשיים הפוליטיים הפנימיים הכרוכים בכך, אך מזכירה לך כי גם רה"מ המנוח מנחם בגין שעמד בראש הליכוד, עמד בפני קשיים לא פחותים, ובכל זאת בחר במעשה הנועז וההיסטורי של הסכם שלום עם מצריים על כל משמעויותיו הקשות באותה עת.

"המשך את החזון הציוני של מדינה יהודית ודמוקרטית – פתח מיד במו"מ מדיני. חתור להסדר מדיני ולסיום הסכסוך. נסה – נוכל רק לצאת נשכרים מכך. אני מבטיחה לך שוב, כפי שכבר עשיתי כמה פעמים, שאני כראש האופוזיציה, מפלגתי, מפלגת העבודה, וגורמים נוספים באופוזיציה ניתן לך רשת ביטחון אפקטיבית וחזקה גם אם תיתקל בקשיים פוליטיים בסביבתך.

"אדוני ראש הממשלה,  גלה מנהיגות", מסיימת יחימוביץ' את מכתבה. "לך בדרכם של בן גוריון, בגין ורבין. מסמך האיחוד האירופי יהפוך אז להערת שוליים בלתי חשובה".

חבר הכנסת חיליק בר (העבודה) – שיזם ביחד עם קבוצת ח"כים נוספים את הצעת "חוק שתי המדינות" האומרת כי עתידם ושייכותם של שטחי יהודה ושומרון יקבעו אך ורק במסגרת הסכם שתי מדינות וכי ישראל לא תחיל ריבונותה חד-צדדית על שטחים אלו ולא תספח אותם – פנה לראש הממשלה נתניהו במכתב אישי וביקש ממנו לתמוך בהצעת החוק, במיוחד לנוכח החלטת האיחוד האירופי.

ח"כ חיליק בר (צילום: ויקיפדיה)
ח"כ חיליק בר (צילום: ויקיפדיה)

"אני פונה אליך בעקבות החלטת האיחוד האירופי", כתב ח"כ בר לראש הממשלה. "לטעמי, מדובר בצעד שגוי ומיותר (אותו גיניתי) אשר לא רק פוגע במדינת ישראל ובמאות אלפי הישראלים החיים בשטחים אלה, אלא שגם אין בו בכדי לסייע לצד הפלסטיני ובטח שהוא לא יקדם את החזרה למשא ומתן, בו חפצים שני הצדדים והאיחוד האירופי עצמו. יחד עם זאת, עלינו להתמודד כעת עם צעד זה ולהפנים כי הוא מבטא בראש ובראשונה חוסר אמון אמתי וכנה בכוונותיה של ישראל לקידום בתהליך המדיני ויתרה מכך, המדובר בתמרור אזהרה כלפי המשך מדיניותה של ישראל בשטחי איו"ש בהיעדר הסדר עם הפלסטינים. מסיבה זו בדיוק, אבקש את תמיכתך בהצעת "חוק שתי המדינות" אשר הונחה על ידי בכנסת".

 עוד הוסיף ח"כ בר: "מדובר בהצעת חוק תקדימית היסטורית, המשקפת את התמיכה הרחבה הן בכנסת והן בציבור הרחב לפתרון "שתי המדינות". לפי לשון הצעת החוק שהנחתי: "מעמדם הסופי של שטחי יהודה, שומרון ועזה יקבע אך ורק במסגרת הסכם שיסדיר את פתרון "שתי מדינות לשני עמים" בין מדינת ישראל ובין הנציגות הרשמית של הרשות הפלסטינאית". וכן כי: "מדינת ישראל לא תחיל ריבונותה או תספח חד צדדית שטחים באיו"ש ועזה".

 לבסוף הוסיף ח"כ בר כי: "ברצוני להדגיש כי הצעת החוק מטרתה בין היתר כדי לתת רוח גבית למאמציך ובעבור על הסיעות וחברי הכנסת התומכים בפתרון שתי המדינות לממש את החזון- הם הרוב בכנסת".

 [related-posts]

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן