Skip to content

אם אין דבש, תאכלו עוגת מוקה

נמאס לכם מכל הדבש, הרימונים והתפוחים בערב ראש השנה? • תמר לסלרוט מציעה עוגת מוקה, שתגרום אפילו לדודה מחדרה לקנא ולגנוב את המתכון
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

ללא עבודה אין עוגה

(פתגם צ'כי)
שיר העבודה / להקת גזוז (מילים ולחן: דני סנדרסון)

פעם פעם, לפני משהו כמו שלושה ארבעה דורות, נשים לא הלכו לעבודה. הן היו עקרות בית וזו הייתה העבודה שלהן. אם התמזל מזלן, בעליהן היו מרוויחים די כדי לכלכל את המשפחה באופן מניח את הדעת… הן עצמן היו מטפלות בילדים, בבית וכמובן שבהזנת בני הבית – כלומר במטבח. הן היו עקרות בית למופת (בעלבוסט'ס).

אף על פי שתנועת הפמיניזם (FAMINA = אישה, נקבה) לאורך הזמן, הביאה לשינויים גדולים ביחס למטבח, עדיין מדובר בתהליך אבולוציוני מורכב וארוך למדי, היוצר בכמה מהמקרים רתיעה מהמטבח, שלא לומר "יציאה מהארון" של אלו שלא אוהבים את המלאכה. השינוי האבולוציוני גורם לשימוש הולך וגדל בתחליפים ובמוצרים מוכנים, שימוש במוצרים מהירי הכנה, קנייה של מזון שהוכן על ידי מישהו אחר. מצד אחר, התפתחה גם תרבות פנאי. האוכל הפך לתחביב של רבים, בהם גם גברים, והעיסוק בו הפך לבון-טון.

תנועת הנשים במטבח (freedigitalphotos)
תנועת הנשים במטבח (freedigitalphotos)

לרוב כשמדברים על מתכונים, אנשים יגידו: אני רוצה מתכון קל להכנה, אחרת לא אכין.

אז זהו, שהפעם המתכון אינו קל, אבל גם לא קשה. הוא כרוך בשימוש של לא מעט כלי עבודה וכמו כן בתהליך, שמתחילתו ועד סופו (אכילת העוגה) צריך לפחות 12-14 שעות. צריך שהקצפת שבושלה עם הקפה תתקרר במקרר כמה שעות טובות, צריך להכין שני בסיסים שונים זה מזה, ולאחר שהעוגה מוכנה, היא צריכה לנוח במקרר שש שעות נוספות עד להגשה. בסופו של דבר, זה שווה ת'עבודה!

עוגת מוקה

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-12-14 שעות       כמות: תבנית "28

כלי מטבח

מערבל חשמלי, מעבד מזון, סיר, תבנית "28, נייר אפייה, כלי מדידה, מרית, קערה, מטרפה ידנית, כף

חומרי גלם – קצפת

  • 50 גרם פקאן
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 2 כפיות נס קפה
  • 10 כפות סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 3 חלמונים
  • כוס ו-2 כפות קמח
  • כפית וקורט אבקת אפיה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • כף וחצי מים

אופן ההכנה – שלב א'

  1. להרתיח 2 כוסות שמנת מתוקה + 2 כפיות נס קפה + 2 כפות סוכר, תוך ערבוב.
  2. לקרר שש שעות לפחות בכלי סגור (הרתחת הקצפת מאריכה את "חיי המדף" שלה).

חומרי גלם – בסיס מוקה

  • 50 גרם פקאן טחון
  • 4 כפות סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 1 חלמון
  • 1 כוס קמח
  • חצי כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה – שלב ב'

  1. במעבד מזון לטחון פקאנים + סוכר.
  2. להוסיף את החמאה ולהמשיך עד לקבלת משחה חלקה.
  3. להוסיף ביצים קמח ואבקת אפייה ולעבד עד כדור חלק.
  4. לשטח לבסיס בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כעשר דקות ב-170 מעלות צלזיוס.

חומרי גלם – בסיס (פאדג')

  • 100 גרם שוקולד
  • 2 חלמונים
  • כף וחצי מים
  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות קמח

אופן ההכנה – שלב ג'

  1. ממיסים את השוקולד עם המים תוך בחישה.
  2. מוסיפים לשוקולד תוך טריפה את החלמונים.
  3. מקציפים את החלבונים עם ארבע כפות סוכר.
  4. מקפלים שוקולד עם קצף החלבונים זה לתוך זה.
  5. מוזגים לתבנית "28 מרופדת בנייר אפייה.
  6. אופים ב-170 מעלות כעשר דקות.

אופן ההכנה – שלב ד' (הרכבת העוגה)

  1. מקציפים את הקצפת עם הקפה שהייתה במקרר עד לקצפת חזקה – אך לא יותר מדי.
  2. מניחים בתחתית התבנית בה אפינו את הבסיסים את בסיס השוקולד פאדג'.
  3. מורחים על בסיס הפאדג' חצי מכמות הקצפת-מוקה.
  4. על שכבת המוקה הראשונה מניחים את בסיס החמאה פקאן.
  5. מורחים את הקצפת שנותרה על הבסיס השני ומחליקים את פני הקצפת.
  6. לקישוט גוררים פרורי שוקולד מעל העוגה.
  7. עוטפים ומכניסים למקרר לשש שעות לפחות עד להגשה.

שנה טובה !

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן