אין דרך טובה יותר לצאת לדרך הכיפורים מאשר עם צלי עוף בסגנון של פעם • המנה גדושה בירקות, שום, טעמים עוצמתיים וכמובן שומן אווז - שויתירו את טעמם על קצה הלשון עד לרגע שקמים מהצום
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
צלי עוף
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ זמן הכנה: כ-20 דקות כמות: 3-4 מנות
החומרים (ל־6 מנות):
- 6 כרעי עוף חצויים
- 4 כפות שומן אווז
- 3 בצלים קצוצים דק
- 12 שיני שום כתושות
- 3 גזרים קלופים וחצויים לאורכם
- 3 שורשי פטרוזיליה מקולפים וחצויים לאורכם
- 3 שורשי סלרי מקולפים וחתוכים לרבעים
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מתבלים את הכרעיים במלח ובפלפל. מחממים 2 כפות שומן אווז בסיר כבד (כדאי בסיר ברזל יצוק) ומשחימים את הכרעיים משני הצדדים.
- מוציאים את הכרעיים, מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומשחימים. מוסיפים את השום הכתוש ואת יתרת השומן.
- מוסיפים את ירקות השורש ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את הכרעיים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כ־30 דקות.
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
- מכניסים את הסיר לתנור לחצי שעה ויוצקים מדי פעם את נוזלי הבישול על הכרעיים כדי שלא יתייבשו.
צום קל.