Skip to content

שוברים צום: צלי עוף לסעודה מפסקת

אין דרך טובה יותר לצאת לדרך הכיפורים מאשר עם צלי עוף בסגנון של פעם • המנה גדושה בירקות, שום, טעמים עוצמתיים וכמובן שומן אווז - שויתירו את טעמם על קצה הלשון עד לרגע שקמים מהצום
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

צלי עוף

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-20 דקות       כמות: 3-4 מנות

החומרים (ל־6 מנות):

צלי עוף - מנה מנחמת (freedigitalphotos)
צלי עוף – מנה מנחמת (freedigitalphotos)
  • 6 כרעי עוף חצויים
  • 4 כפות שומן אווז
  • 3 בצלים קצוצים דק
  • 12 שיני שום כתושות
  • 3 גזרים קלופים וחצויים לאורכם
  • 3 שורשי פטרוזיליה מקולפים וחצויים לאורכם
  • 3 שורשי סלרי מקולפים וחתוכים לרבעים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  1. מתבלים את הכרעיים במלח ובפלפל. מחממים 2 כפות שומן אווז בסיר כבד (כדאי בסיר ברזל יצוק) ומשחימים את הכרעיים משני הצדדים.
  2. מוציאים את הכרעיים, מוסיפים לסיר את הבצל הקצוץ ומשחימים. מוסיפים את השום הכתוש ואת יתרת השומן.
  3. מוסיפים את ירקות השורש ומתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את הכרעיים, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כ־30 דקות.
  4. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  5. מכניסים את הסיר לתנור לחצי שעה ויוצקים מדי פעם את נוזלי הבישול על הכרעיים כדי שלא יתייבשו.
"יום הכיפורים", ציור שמן על בד (מאת איזידור קאופמן)
"יום הכיפורים", ציור שמן על בד (מאת איזידור קאופמן)

צום קל.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן