ממטבחה של אמא: עוגת "קטיף"

הסבתא ההונגריה של בעלה של אפי בלה הייתה נוהגת לאפות עוגת שמרים, שבו כל אחד מן הסועדים היה "קוטף" חתיכה • המתכון המושלם לעוגה משפחתית בחג הסוכות

Print Friendly

"חג הסוכות תעשה לך, שבעת הימים"…

אנו אוהבים להכין קישוטים לסוכה בעצמנו. הכנת הקישוטים החלה עוד לפני היציאה לחופש וממשיכה עד ליום האחרון של החג. לאט לאט נאספות ערמות של קישוטים על שולחנות וכסאות הבית: שרשראות, פנסים, מגזרות נייר ועוד. הקישוטים לא ממש שונים מאילו שהכנתי בילדותי.

ההנאה שבקישוט הסוכה (ויקימדיה)

ההנאה שבקישוט הסוכה (ויקימדיה)

אין ספק שההיי-לייט של הילדים בחגי תשרי הוא בניית הסוכה. כידוע, כבר לא בונים סוכה כמו פעם, עם קרשים, מסמרים וסדינים, אלא משתמשים בסוכות מוכנות שמורכבות בכמה דקות, ובכל זאת, הרגע הכיפי ביותר בבניית הסוכה נשאר תליית הקישוטים. יש הנאה רבה ונעימות בישיבה האינטימית והצפופה בתוך סוכה, כשהשמים נפרשים מעל והכוכבים מנצנצים. הביחד הופך למגובש יותר, דבר שלעיתים חסר ביומיום האינטנסיבי שלנו.

גם לכיבוד שמגישים בסוכה יכולה להיות אמירה. לדוגמה, סבתו ההונגריה של בעלי (שהיתה אופה מעולה) נהגה לאפות עוגת שמרים שהוענק לה השם המקורי עוגת "קטיף". השם ניתן, מכיוון שכל אחד מהסועדים קטף לו חתיכה ביד. אכילת עוגה מסוג זו משעשעת, מחזקת את החברותא ומעניקה לארוחה המשותפת ערך מוסף.

עוגת "קטיף"

דרגת קושי♥♥♥♥          זמן הכנה: שעתיים     הגשה: תבנית קוטר 24"

במטבח ההונגרי מרבים להשתמש בשמנת חמוצה ובריבת משמש. בעוגה הזו יש שימוש בשמנת חמוצה בבצק ובריבת משמש במלית. השילוב בין המתיקות לחמיצות יוצר איזון מושלם.

עוגת "קטיף" של אפי בלה - מושלמת לחג הסוכות (צילום: אפי בלה)

עוגת "קטיף" של אפי בלה - מושלמת לחג הסוכות (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם לבצק

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף גדושה (8 גרם) שמרים יבשים
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם שמנת חמוצה
  • 100 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 120-180 מ"ל חלב
  • 1 ביצה

חומרי גלם למלית

  • 50 גרם חמאה רכה
  • 8 כפות ריבת משמש
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק

חומרי גלם לזיגוג

  • 2 כפות ריבת משמש מחוממת

אופן ההכנה

  1. מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל חומרי הגלם לבצק ומעבדים כ-8 דקות.
  2. מוציאים את הבצק לקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקרר 3 שעות עד לילה.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בעובי של חצי ס"מ.
  5. מורחים את החמאה על הבצק, מעל מורחים את הריבה ומפזרים את האגוזים.
  6. מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים ל-8 חתיכות שוות (מתקבלים 8 פרחים).
  7. מסדרים את הפרחים שנוצרו בתבנית משומנת.
  8. מכסים ומתפיחים כ-40 דקות.
  9. אופים 25-30 דקות.
  10. מוציאים מהתנור ומורחים בריבה המחוממת.
  11. לקישוט – אפשר לפזר אגוזים קצוצים.
נותר רק לקטוף... (צילום: אפי בלה)

נותר רק לקטוף... (צילום: אפי בלה)

קטיף מוצלח וחג סוכות שמח !!!

Print Friendly
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ג, כתבות אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.