הסבתא ההונגריה של בעלה של אפי בלה הייתה נוהגת לאפות עוגת שמרים, שבו כל אחד מן הסועדים היה "קוטף" חתיכה • המתכון המושלם לעוגה משפחתית בחג הסוכות
הסבתא ההונגריה של בעלה של אפי בלה הייתה נוהגת לאפות עוגת שמרים, שבו כל אחד מן הסועדים היה "קוטף" חתיכה • המתכון המושלם לעוגה משפחתית בחג הסוכות
הסבתא ההונגריה של בעלה של אפי בלה הייתה נוהגת לאפות עוגת שמרים, שבו כל אחד מן הסועדים היה "קוטף" חתיכה • המתכון המושלם לעוגה משפחתית בחג הסוכות
אנו אוהבים להכין קישוטים לסוכה בעצמנו. הכנת הקישוטים החלה עוד לפני היציאה לחופש וממשיכה עד ליום האחרון של החג. לאט לאט נאספות ערמות של קישוטים על שולחנות וכסאות הבית: שרשראות, פנסים, מגזרות נייר ועוד. הקישוטים לא ממש שונים מאילו שהכנתי בילדותי.
אין ספק שההיי-לייט של הילדים בחגי תשרי הוא בניית הסוכה. כידוע, כבר לא בונים סוכה כמו פעם, עם קרשים, מסמרים וסדינים, אלא משתמשים בסוכות מוכנות שמורכבות בכמה דקות, ובכל זאת, הרגע הכיפי ביותר בבניית הסוכה נשאר תליית הקישוטים. יש הנאה רבה ונעימות בישיבה האינטימית והצפופה בתוך סוכה, כשהשמים נפרשים מעל והכוכבים מנצנצים. הביחד הופך למגובש יותר, דבר שלעיתים חסר ביומיום האינטנסיבי שלנו.
גם לכיבוד שמגישים בסוכה יכולה להיות אמירה. לדוגמה, סבתו ההונגריה של בעלי (שהיתה אופה מעולה) נהגה לאפות עוגת שמרים שהוענק לה השם המקורי עוגת "קטיף". השם ניתן, מכיוון שכל אחד מהסועדים קטף לו חתיכה ביד. אכילת עוגה מסוג זו משעשעת, מחזקת את החברותא ומעניקה לארוחה המשותפת ערך מוסף.
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ זמן הכנה: שעתיים הגשה: תבנית קוטר 24"
במטבח ההונגרי מרבים להשתמש בשמנת חמוצה ובריבת משמש. בעוגה הזו יש שימוש בשמנת חמוצה בבצק ובריבת משמש במלית. השילוב בין המתיקות לחמיצות יוצר איזון מושלם.
חומרי גלם לבצק
חומרי גלם למלית
חומרי גלם לזיגוג
אופן ההכנה
קטיף מוצלח וחג סוכות שמח !!!
אנו אוהבים להכין קישוטים לסוכה בעצמנו. הכנת הקישוטים החלה עוד לפני היציאה לחופש וממשיכה עד ליום האחרון של החג. לאט לאט נאספות ערמות של קישוטים על שולחנות וכסאות הבית: שרשראות, פנסים, מגזרות נייר ועוד. הקישוטים לא ממש שונים מאילו שהכנתי בילדותי.
אין ספק שההיי-לייט של הילדים בחגי תשרי הוא בניית הסוכה. כידוע, כבר לא בונים סוכה כמו פעם, עם קרשים, מסמרים וסדינים, אלא משתמשים בסוכות מוכנות שמורכבות בכמה דקות, ובכל זאת, הרגע הכיפי ביותר בבניית הסוכה נשאר תליית הקישוטים. יש הנאה רבה ונעימות בישיבה האינטימית והצפופה בתוך סוכה, כשהשמים נפרשים מעל והכוכבים מנצנצים. הביחד הופך למגובש יותר, דבר שלעיתים חסר ביומיום האינטנסיבי שלנו.
גם לכיבוד שמגישים בסוכה יכולה להיות אמירה. לדוגמה, סבתו ההונגריה של בעלי (שהיתה אופה מעולה) נהגה לאפות עוגת שמרים שהוענק לה השם המקורי עוגת "קטיף". השם ניתן, מכיוון שכל אחד מהסועדים קטף לו חתיכה ביד. אכילת עוגה מסוג זו משעשעת, מחזקת את החברותא ומעניקה לארוחה המשותפת ערך מוסף.
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ זמן הכנה: שעתיים הגשה: תבנית קוטר 24"
במטבח ההונגרי מרבים להשתמש בשמנת חמוצה ובריבת משמש. בעוגה הזו יש שימוש בשמנת חמוצה בבצק ובריבת משמש במלית. השילוב בין המתיקות לחמיצות יוצר איזון מושלם.
חומרי גלם לבצק
חומרי גלם למלית
חומרי גלם לזיגוג
אופן ההכנה
קטיף מוצלח וחג סוכות שמח !!!