Skip to content

חולמת על קרמל

רוצים להכין רוטב קרמל מושלם? תמר לסלרוט מביאה הביתה את המתכון לקרמל הטוב בעולם • אפשר לשמור במקרר, להקפיא או לבזוך על פאי פקאן סתווי ונהדר
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

It won't do to dream of caramel,
to think of cinnamon and long for you.

סוזן וגה, "חולמת על קרמל"

ה"סיפור" בפאי הזה הוא הקרמל – שזף סוכר בעברית. הדבר החשוב ביותר בהכנת שזף סוכר הוא להוריד אותו מן האש בדיוק בזמן – ולא רגע לפני, כדי שלא יצא בהיר מדי ובעל טעם "חלש", ולא כהה מדי ובטעם שרוף יתר על המידה.

במתכון זה, אנו מכינים קרמל מסוכר וחמאה, וכך מאטים את מהירות שריפתו. התהליך הכימי נקרא פירוליזה, הווה אומר פירוק חומר אורגני על ידי חימומו באש גבוהה וללא נוכחות של חמצן. כלומר, ממיסים את החמאה וכשזו נמסה מוסיפים את הסוכר. משתדלים לא לבחוש, אלא מניעים בעדינות את הסיר מצד לצד מעל להבה גבוהה, כדי שהסוכר לא יתגבש שוב.. הסוכר הולך ונמס, מזהיב ומשחים… הבועות הולכות, מתרבות ומתעבות…. כשהוא מגיע לצבע חום טופי מעט כהה, ואדים עולים מצידיו הפנימיים של הסיר, מכבים את האש ומוזגים לאט לאט תוך בחישה מתמדת את השמנת המתוקה שהוכנה מראש אל תוך הקרמל.

רוטב קרמל מתבחש לו בסיר (ויקימדיה)
רוטב קרמל מתבחש לו בסיר (ויקימדיה)

אזהרה – הקרמל מתחיל לרתוח בטירוף עם מזיגת השמנת, לכן יש להתכונן לפעולה, לשמור מרחק, למזוג לאט ולא להיבהל. יש לבחוש כל העת, למזוג מעט בכל פעם ולערבב עד שהקרמל נרגע ומתקבל נוזל סמיך ונפלא. בזמן שהקרמל מתקרר, מסדרים על הבצק את חצאי האגוזים ומעליהם יוצקים בעדינות את הקרמל.

שבטים ילידי ארצות הברית ומכסיקו השתמשו באגוזי הפקאן כמקור מזון חשוב וזמין, ואף זיקקו ממנו משקה כוהלי שנקרא "Powcohicora". משמעות שמו: "…כל האגוזים זקוקים לאבן כדי שנוכל לפצח אותם….".

פאי פקאן וקרמל

דרגת קושי♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה וחצי       כמות: תבנית עגולה 26"

פאי פקאן וקרמל - מרוב שהוא טעים, זה מה שנותר... (צילום: תמר לסלרוט)
פאי פקאן וקרמל - מרוב שהוא טעים, זה מה שנותר... (צילום: תמר לסלרוט)

חומרי גלם לקרמל

  • 100 גרם חמאה
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1.5 כוסות שמנת מתוקה

חומרי גלם לבצק

  • 150 גרם חמאה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כף סוכר וניל
  • 2 כפות חלב
  • 1 ביצה
  • 2 כוסות קמח
  • כפית שטוחה של אבקת אפיה
  • קורט מלח

אופן ההכנה

  1. להכין את הקרמל – בהתאם להראות לעיל.
  2. להכין בצק פריך במעבד מזון או במערבל חשמלי עם להב ה"גיטרה".
  3. לעטוף את הבצק ולקרר.
  4. לשטח את הבצק בתבנית עגולה 26" ולחורר קלות עם מזלג.
  5. לאפות כעשר דקות ב-170 מעלות.
  6. להוציא את הבצק מן התנור ולסדר עליו את הפקאנים.
  7. למזוג בעדינות מעל הפקאנים את הקרמל מבלי לכסות אותם לגמרי. הקרמל שנשאר – ניתן לשמור במקרר או במקפיא ולהשתמש בו לפאי נוסף.
  8. לאפות ב-170 מעלות 40-50 דקות., עד שהבצק זהוב.
פאי פקאן וקרמל (צילום: תמר לסלרוט)
פאי פקאן וקרמל (צילום: תמר לסלרוט)

בתיאבון.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן