טוויסט אמיץ: עוגיות חמאה עם גרד לימון

אחד מפירות הפרדס הבולטים בארצנו מגיע בכלל מדרום מזרח אסיה • אינספור מטעמים אפשר להכין ממנו: ממתקים, ריבות, ממרחים – ואולי הכי טעים: עוגיות חמאה

Print Friendly

הוי מי לימון מדוע זה את כה לימונית?
זה לא נכון אני צוחקת כל היום.
את אש בנגלית או פאטאלית או דמונית,
אמרי לי מה את? את חידה? אני חידון.

 מילים: נתן אלתרמן, לחן: משה וילנסקי

ארבעה נכנסו אל הפרד"ס, כך מספרת האגדה: פשט-רמז-דרש-סוד… ואיך חזרו משם? שאלה טובה…

הפעם נשתמש בלימון שגדל בפרדס, בן כלאיים של הליים והאתרוג. בן למשפחת הציטריים, שמקורה באסיה ואשר שמה הצרפתי, Argumes, הגיע מלטינית – Acrumen, שמשמעותה טעם מריר.

אכן, מרירותם של פירות ההדר אורבת בכמה פינות: בקליפה, בחלק הלבן שבין הקליפה לפרי, בקרומים העוטפים את זקיקי הפרי ובגרעינים. קשת טעמיהם כוללת מרירות, מתיקות וחמיצות. זו המשפחה הנפוצה בעולם בכלל, ובמזרח התיכון בפרט.

מקליפת הלימון, חוץ מסוכריות, מייצרים שמנים ארומטיים, ומן הקליפה הלבנה התת קליפתית משתמשים לייצור פקטין, פחמימה מורכבת המשמשת כמקפא בתעשיית המזון, ומהגרעינים מייצרים שמנים.

במתכון שבהמשך נשתמש בקליפת הלימון, Lemon Zest, או אם לנסות ולתרגם – משהו מלהיב ומפיח רוח חיים… קסם של תבלין שבהינף יד משנה את פני הטעם. טוויסט אמיץ בעלילה…. את הקליפה נגרד בעזרת מגרדת לימון או פומפייה דקה. חשוב לזכור, שבגירוד קליפת פרי הדר – מגרדים רק מהחלק הצבעוני של הקליפה, כי כאמור, החלק הלבן מר ממש.

עוגיות חמאה עם גרד קליפת לימון

דרגת קושי♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה וחצי       כמות: 50 עוגיות

עוגיות חמאה בשלל צורות (ויקי-האו)

עוגיות חמאה בשלל צורות (ויקי-האו)

כלי מטבח: מעבד מזון/מיקסר, כלי מידה, מערוך, קורץ צורות, תבניות עם נייר אפייה.

חומרי גלם

  • 200 גרם חמאה
  • 6-7 כפות סוכר
  • 2 חלמונים
  • גרד מ-2 לימונים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כוסות קמח
  • כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
  2. בתוך מעבד מזון בעל להב פלדה, או במערבל חשמלי עם וו "גיטרה", מערבבים את החמאה והסוכר עד לקבלת משחה חלקה.
  3. מוסיפים פנימה את יתר החומרים, ומעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לכחצי שעה.
  5. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים (כדי ולהקל על הרידוד) ומרדדים כל כדור בצק לעלה בעובי של ס"מ וחצי.
  6. קורצים צורות (אפשר כוכבים, לבבות וכדןמה), מסדרים בתבניות את העוגיות במרחק של סנטימטר אחת מהשנייה ומפזרים מעל סוכר.
  7. אופים ב-170 מעלות כ-10-20 דקות (עד לקבלת צבע זהוב בהיר).
  8. מצננים עד לטמפרטורת החדר ומגישים או שומרים בכלי אטום – עד כשבועיים.
Print Friendly

על אודות תמר לסלרוט

תמר לסלרוט, מתגוררת בתל אביב. בעבר, הייתה "תמר אופה" בגבעת עדה ואחר כך בקיבוץ משמרות. כעת עובדת בערוץ 1, כותבת ומעוררת מתכונים מרבצם.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ג, כתבות אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.