Skip to content

ממטבחה של אמא: סינייה של כרובית ועגבניות

הטחינה מהווה מרכיב חשוב בחומוס, בחלוה ובמאכלים עממיים אחרים הנפוצים במזרח התיכון • אפי בלה מביאה את המתכון המסורתי של סינייה כרובית עם טחינה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

טחינה היא חומר גלם מופלא. אנחנו מכינים בבית ממרח טחינה מתובל באופן קבוע. זה ממרח בריא, טעים ומתאים כמעט לכל דבר: בכריכים, כרוטב לסלט, כמטבל ועוד… כל כך פשוט להכין ממרח טחינה בבית, כך שאין מה להשוות בינו לבין הקנוי, בעל טעם הלוואי.

טחינה - כל כך טעים וכל כך בריא (צילום: אפי בלה)
טחינה - כל כך טעים וכל כך בריא (צילום: אפי בלה)

טחינה מלאה בערכים תזונתיים, יש בה סידן, ברזל והיא מלאה בוויטמינים ובחלבונים. היום ניתן למצוא בחנויות הטבע גם טחינה מלאה, המיוצרת מגרגר שומשום שטוחנים אותו יחד עם קליפתו. היא פחות טעימה בעיניי, אבל בעלת ערך תזונאי גבוה מאוד.

טחינה נהדרת גם במאכלים מתוקים, היא מעולה באפיית עוגות ועוגיות, וממנה כידוע מכינים את החלוה. בילדותי, כשרצינו "משהו טעים", אבי נהג להכין ממרח טחינה מטחינה גולמית וסילאן או דבש, ממרח חלוה ביתי מהיר ובריא.

סינייה של כרובית ועגבניות

דרגת קושי♥♥♥♥♥          זמן הכנה: 50 דקות     הגשה: 4 סועדים

סינייה של כרובית וטחינה (צילום: אפי בלה)
סינייה של כרובית וטחינה (צילום: אפי בלה)

כולנו מכירים את הטחינה הדלילה מדוכני הפלאפל, אבל טחינה נהדרת גם בבישול וניתן למצוא מתכונים רבים המשלבים אותה. במטבח הערבי, הסינייה היא מנה מוכרת, שבה מבשלים ביחד בשר וטחינה גולמית. טחינה משתלבת נהדר עם ירקות. זהו מתכון לסינייה כרובית ועגבניות, שמעניקות לחות וקלילות למנה. אפשר להגיש את המנה הזו כמנה ראשונה או כתוספת ואפילו כמנה עיקרית לצמחונים שבינינו.

מעדן לארבעה סועדים (צילום: אפי בלה)
מעדן לארבעה סועדים (צילום: אפי בלה)

חומרי הגלם

  • 1 ראש קטן של כרובית, מפורק ל"פרחים" קטנים
  • 1/2 כוס מים
  • 2 עגבניות בשלות (רצוי מקולפות)
  • 2 כפות צנוברים (לא חובה)
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • שום קצוץ
  • 1כוסות טחינה גולמית מאיכות טובה
  • 2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2.  שוטפים את פרחי הכרובית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בתבנית ושופכים 1/2 כוס מים מעל.
  3. אופים בתנור עד שהכרובית מתרככת ומזהיבה (יש לשים לב, לא לרכך את הכרובית יתר על המידה, היא צריכה להיות רכה אך גם פריכה).
  4. קולים את הצנוברים במחבת מספר דקות. (ללא שמן).
  5. חותכים את העגבניות לקוביות גדולות ומניחים בתבנית נוספת. מוסיפים את הצנוברים, השום, שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל.
  6. מניחים מעל העגבניות את הכרובית ומזלפים מעל מעט שמן זית.
  7. מדללים את הטחינה בכ-1/2 כוס מים ו-2 כפות לימון, ושופכים באופן אחיד מעל הכרובית.
  8. אופים בתנור כ-15 דקות.
  • טיפ: לקילוף מהיר וקל של עגבניות, כדאי לרכוש קולפן מיוחד לקילוף קליפות דקות. ניתן למצוא אותו בכל חנות לכלי בית, זהו פריט זול ויעיל מאוד – מומלץ!

בתיאבון.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן