Skip to content

רוב בני הנוער נוהגים במהירות מופרזת וכאשר הם עייפים

בסקר נמצא כי 72% נוהגים במהירות מופרזת, 73% נוהגים בעייפות, 41% קוראים וכותבים SMS בזמן נהיגה, 12% נוהגים שתויים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

כיצד נוהגים בני הנוער בישראל? סקר של עמותת "אור ירוק" חושף את הרגלי הנהיגה של החבר'ה הצעירים. מהסקר עולה כי רוב בני הנוער בישראל נוהגים במהירות מופרזת (72%), נוהגים בעייפות (73%), וקוראים וכותבים SMS במהלך נהיגה (41%).

עוד עולה מהסקר, כי לכל נער שני בן 17-18 יש רישיון נהיגה אך 28% מהם נהגו עוד לפני שהוציאו רישיון ו-11% מכירים נערים בין גיל 12-16 אשר נהגו ברכב.

יותר משליש מהנשאלים הודו כי הם מדברים בטלפון הסלולארי ללא דיבורית במהלך נהיגה ו-12% נוהגים תחת השפעת אלכוהול. עוד עולה מהנתונים כי 14% מודים כי הם עוקפים קו לבן ו-5% אף הודו כי חצו צומת באור אדום.

המחקר נועד לבחון את שיעור בני הנוער בטווח הגיל 17-18 הנוהגים ברכב, ואת מאפייני הנהיגה של בני הנוער הללו, וכן את שיעור בני הנוער בטווח הגיל 12-16 אשר מכירים בני נוער אחרים בגילם הנוהגים ללא רישיון. מדגם ארצי מייצג של בני נוער בטווח הגיל 12-18 אשר נערך בחודש פברואר 2013 באמצעות מכון גיאוקרטוגרפיה.

שמואל אבואב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "שיעורי הנהיגה אינם מספיקים כדי להכין את הצעירים להתמודדות עם הסכנות שבכביש. כל נער ונערה בטרם קבלת הרישיון, חייבים להבין את ההשלכות מתאונות הדרכים. מסגרת הלימוד בבית הספר צריכה לכלול ביקור בבתי חולים, פגישות עם משפחות שכולות שיקיריהן נהרגו בתאונות דרכים ומפגש עם אנשים שחייהם השתנו בשל תאונת דרכים. השיעורים צריכים לכלול ניתוח תאונות דרכים על ידי סימולאציות ופעילות אשר תוכל להטמיע בבני הנוער את החשיבות של הזהירות בדרכים".

התפלגות הממצאים עפ"י ערים מגלה כי:
• באזור ירושלים, 82% מבני הנוער הודו כי הם נוסעים מעל המהירות המותרת.
• באזור הצפון, 80% מבני הנוער הודו כי הם נוהגים כשהם עייפים.
• באזור המרכז, 53% מבני הנוער הודו כי הם קוראים ו/או כותבים SMS בזמן הנהיגה.
• באזור הדרום, 36% מבני הנוער הודו כי הם מדברים בטלפון הנייד בזמן הנהיגה ללא דיבורית.
• באזור השרון, 17% מבני הנוער הודו כי הם נוהגים לאחר שהם שותים אלכוהול.

מנתוני "אור ירוק", עולה כי בשנת הלימודים הקודמת (תשע"ג) למדו כ-240 אלף תלמידים חינוך לזהירות בדרכים, מתוכם רק 30% היו תלמידי כיתות י"א. תלמידי כיתות י' ו-י"ב' לא למדו בשנה החולפת לימודי זהירות ובטיחות בדרכים.

על מערכת החינוך להכניס באופן קבוע לימודי בטיחות בדרכים לתלמידי כיתות ט' ו-י' כדי להטמיע את נושא הבטיחות בדרכים כבר מגיל צעיר, כך שכאשר יוציאו הצעירים רישיון נהיגה יהיה להם ניסיון רב יותר.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן