כמו בכל שנה התקיים בשבוע שעבר בפריז הסלון המקצועי לשוקולד. כהמשך ישיר לו נפתח סלון השוקולד לקהל הרחב, מיד אחרי כן. להבדיל מהסלון לקהל הרחב, שמוצף במוצרים מוכנים כאלו הנמצאים על מדפי החנויות, כגון: פרלינים, עוגות ומיני ממתקים. בסלון המקצועי מתמקדים בתהליך ייצור המוצרים, בחומרי הגלם, כלי עבודה וכמובן האריזה – כל מה שיביא בסופו של דבר למוצר הסופי והמפנק, טוב, כמובן גם לשוקולד
הצצה לתחרות ה World Chocolate Masters , שהתקיימה במקום
עוד על משתתפי התחרות אפשר לקרוא פה
ניסיתי לברר מהם חומרי הגלם להכנת שוקולד לאוכלוסיות עם רגישויות. חויית השוקולד השלימה היא אמנם בעיצוב המוצר, באריזה אבל לחומרי הגלם משמעות רבה. ואין שום סיבה שבעלי הרגישויות או כאלו שאינם צורכים סוכר מסיבה בריאותית או אחרת לא יהנו גם הם משוקולד. יש קושי רב למצוא מוצרים שכאלו ואפילו בחנויות השוקולד המובחרות ברחבי פריז מצאתי רק טבליות שוקולד 100% ללא סוכר וגם ללא תחליף סוכר.
בתערוכה נתקלתי במבחר רב של תבניות לעוגות ושוקולדים, משטחים מעוצבים, ותבניות להכנת עוגות שכבות מעוצבות.
גם בתי ספר לקונדיטוריה יוצגו בתערוכה אחרי הכל מדובר במקצוע מכובד מאוד בצרפת בפרט ובאירופה בכלל.
חברת שוקולד Weiss , שנוסדה בשנת 188. במפעלי החברה מייצרים שוקולד ללא צבעי מאכל ונמנעים מתוספות של שומן צמחי או חומרים משמרים.
עוגות שנועדו לתצוגה בלבד, כדי להציג את העמידות במשטחי תצוגה מקוררים
כלי הגשה מיוחדים, כי שוקולד, זה חוויה, וכל פרט משמעותי
עוד אריזות, במגוון צבעים ועיצבים שונים, חוויה לעיניין לצרכן הרוכש וגם כמתנה.
ולרונה משקיעה בחוויה וגם ביצירת ערוץ טלוויזיה ובימים אלו פותחת מרכז חדש מרכז החדש. Cite du chocolat
וכדי שלא נשכח, מאיפה מגיע כל הטוב הזה.