Skip to content

שוקולד זה מקצוע – על הסלון המקצועי לשוקולד בפריז

שוקולד הוא טעים אבל שוקולד הוא עבודה קשה שמעורבים בו הרבה גורמים מקצועיים, חומרי גלם מורכבים, יצירתיות והכל כדי להפוך את השוקולד לחוויה שלמה. יולה זובריצקי חוזרת מהסלון המקצועי לשוקולד עם הרבה תמונות.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

כמו בכל שנה התקיים בשבוע שעבר בפריז הסלון המקצועי לשוקולד. כהמשך ישיר לו  נפתח סלון השוקולד לקהל הרחב, מיד אחרי כן. להבדיל מהסלון לקהל הרחב, שמוצף במוצרים מוכנים כאלו הנמצאים על מדפי החנויות, כגון: פרלינים, עוגות ומיני ממתקים. בסלון המקצועי מתמקדים בתהליך ייצור המוצרים, בחומרי הגלם, כלי עבודה וכמובן  האריזה – כל מה שיביא בסופו של דבר למוצר הסופי והמפנק, טוב, כמובן גם לשוקולד

צילום : יולה זובריצקי
מבנה התערוכה צילום : יולה זובריצקי
סרטים לקשירת אריזות השוקולד. צילום : יולה זובריצקי
סרטים לקשירת אריזות השוקולד. צילום : יולה זובריצקי
צילום : יולה זובריצקי
מכונות לייצור צילום : יולה זובריצקי
צילום : יולה זובריצקי
עושים עסקים צילום : יולה זובריצקי
מיגוון יצרני אריזות לשוקולד. צילום : יולה זובריצקי
אריזות למוצרי שוקולד. צילום : יולה זובריצקי
מיגוון יצרני אריזות לשוקולד. צילום : יולה זובריצקי
יצרנים שונים של אריזות. צילום : יולה זובריצקי
מיגוון יצרני אריזות לשוקולד. צילום : יולה זובריצקי
אריזות מתנה למוצרי שוקולד צילום : יולה זובריצקי
מיגוון יצרני אריזות לשוקולד. צילום : יולה זובריצקי
מספר רב של יצרני אריזות לשוקולד מציגים בתערוכה. צילום : יולה זובריצקי
מיגוון יצרני אריזות לשוקולד. צילום : יולה זובריצקי
מגוון אריזות למוצרי שוקולד. צילום : יולה זובריצקי

הצצה לתחרות ה World Chocolate Masters , שהתקיימה במקום

Davide Comaschi ,הזוכה במקום הראשון בתחרות World Chocolate Masters צילום : יולה זובריצקי
Davide Comaschi ,הזוכה במקום הראשון בתחרות World Chocolate Masters צילום : יולה זובריצקי
 הכנות של Davide Comaschi ,הזוכה המקום הראשון בתחרות World Chocolate Masters צילום : יולה זובריצקי
הכנות של Davide Comaschi ,הזוכה המקום הראשון בתחרות World Chocolate Masters צילום : יולה זובריצקי
 Marike Van Beurden הזוכה במקום השני בתחרות World Chocolate Masters צילום : יולה זובריצקי
Marike Van Beurden הזוכה במקום השני בתחרות World Chocolate Masters צילום : יולה זובריצקי
 Marike Van Beurden הזוכה במקום השני בתחרות World Chocolate Masters צילום : יולה זובריצקי
Marike Van Beurden בעבודה צילום : יולה זובריצקי
 Deniz Karaca ,הזוכה במקום השלישי בתחרות World Chocolate Masters צילום : יולה זובריצקי
Deniz Karaca ,הזוכה במקום השלישי צילום : יולה זובריצקי
 Deniz Karaca ,הזוכה במקום השלישי בתחרות World Chocolate Masters צילום : יולה זובריצקי
Deniz Karaca ,הזוכה בשלבי עבודה צילום : יולה זובריצקי
 Deniz Karaca , צילום : יולה זובריצקי
Deniz Karaca , צילום : יולה זובריצקי
 Olivier Tribut, צילום : יולה זובריצקי
Olivier Tribut, צילום : יולה זובריצקי

עוד על משתתפי התחרות אפשר לקרוא פה

ניסיתי לברר מהם חומרי הגלם להכנת שוקולד לאוכלוסיות עם רגישויות. חויית השוקולד השלימה היא אמנם בעיצוב המוצר, באריזה אבל לחומרי הגלם משמעות רבה. ואין שום סיבה שבעלי הרגישויות או כאלו שאינם צורכים סוכר מסיבה בריאותית או אחרת לא יהנו גם הם משוקולד. יש קושי רב למצוא מוצרים שכאלו ואפילו בחנויות השוקולד המובחרות ברחבי פריז מצאתי רק טבליות שוקולד 100% ללא סוכר וגם ללא תחליף סוכר.

 צילום : יולה זובריצקי
צילום : יולה זובריצקי
 צילום : יולה זובריצקי
צילום : יולה זובריצקי

בתערוכה נתקלתי במבחר רב של תבניות לעוגות ושוקולדים, משטחים מעוצבים, ותבניות להכנת עוגות שכבות  מעוצבות.

 צילום : יולה זובריצקי
צילום : יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
 מיגוון פירות מסוכרים , צילום: יולה זובריצקי
מיגוון פירות מסוכרים , צילום: יולה זובריצקי

גם בתי ספר לקונדיטוריה יוצגו בתערוכה אחרי הכל מדובר במקצוע מכובד מאוד בצרפת בפרט ובאירופה בכלל.

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

חברת שוקולד Weiss , שנוסדה בשנת 188. במפעלי החברה מייצרים שוקולד ללא צבעי מאכל ונמנעים מתוספות של שומן צמחי או חומרים משמרים.

מחברות עם מתכוני שוקולד מהעבר , צילום:יולה זובריצקי
שוקולד וייס מרשמי שוקולד הסטוריים צילום:יולה זובריצקי
 שוקולד Weiss צילום: יולה זובריצקי
שוקולד Weiss צילום: יולה זובריצקי
 שוקולד Weiss צילום: יולה זובריצקי
שוקולד Weiss צילום: יולה זובריצקי

עוגות שנועדו לתצוגה בלבד, כדי להציג את העמידות במשטחי תצוגה מקוררים

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

כלי הגשה מיוחדים, כי שוקולד, זה חוויה, וכל פרט משמעותי

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

עוד אריזות, במגוון צבעים ועיצבים שונים, חוויה לעיניין לצרכן הרוכש וגם כמתנה.

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

ולרונה משקיעה בחוויה וגם ביצירת ערוץ טלוויזיה ובימים אלו פותחת מרכז חדש מרכז החדש.  Cite du chocolat

צילום: יולה זובריצקי
צילום: יולה זובריצקי

וכדי שלא נשכח, מאיפה מגיע כל הטוב הזה.

צילום: יולה זובריצקי

צילום: יולה זובריצקי

 

 

 

 

 

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן