Skip to content

ממטבחה של אימא: עוגיות שיבולת שועל

כמו כל דבר אחר שמכינים בבית, קשה להשוות בין טעם עוגייה ביתית ובין טעמה של הקנויה • אפי בלה מגלה כיצד לגרום לקופסת העוגיות הביתית להתמלא תוך מעשה ידינו ובהנאה צרופה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מתווכי דירות רבים ממליצים לאפות עוגיות, כך שכשקונים פוטנציאליים מגיעים לראות את הדירה, ניחוח העוגיות מעביר תחושה של ביתיות נעימה ומלטפת ומחברת את הפונים, באופן בלתי מודע, אל הנכס.

עוגיות גרנולה בהכנה ביתית (צילום: אפי בלה)
עוגיות גרנולה בהכנה ביתית (צילום: אפי בלה)

אפיית עוגיות בבית היא תחביב מהנה עבורי ובמיוחד כשילדיי רוצים לעזור ומשתתפים בהכנה. כך אני זוכה לזמן של תענוג ועשייה משותפת.

לצערי זהו סוג הדברים, שמפאת קוצר זמן וחוסר סבלנות, אנו נוטים לוותר עליהם ומעדיפים לקנות עוגיות מוכנות. כמו כל דבר אחר שמכינים בבית, קשה להשוות בין טעם עוגייה ביתית ובין טעמה של הקנויה. הסיפוק שקופסת העוגיות מתמלאת במעשה ידינו – הוא גדול.

ימים קרירים עומדים להגיע וזהו זמן מצוין להיכנס למטבח, לחמם ת'תנור ולהזמין את בני המשפחה לאפות מגוון עוגיות. לאחר מכן, להכין קנקן של תה חם, להתכרבל וליהנות מארוחת ביניים מפנקת.

עוגיות גרנולה – שיבולת שועל

דרגת קושי♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-30 דקות       כמות: כ-30 עוגיות

עוגיות חורפיות לצד התה המהביל (צילום: אפי בלה)
עוגיות חורפיות לצד התה המהביל (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 200 גרם חמאה
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 1 כוס שיבולת שועל שלמה
  • 1 כוס שיבולת שועל טחונה
  • 1/2 כוס אגוזי לוז שבורים גס
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 2 כפות קוקוס
  • 2 כפות גרעיני חמנייה קלופים
  • 1 כפית קינמון

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות, מרפדים תבניות בנייר אפיה.
  2. בסיר רחב ממיסים את החמאה והדבש, מצננים כ-5 דקות.
  3. בקערה נפרדת מערבבים: קמח, אבקת אפיה, מלח, אגוזים, שיבולת שועל, קוקוס, צימוקים, גרעינים וקינמון.
  4. מוסיפים לחמאה את הביצה ומערבבים היטב, מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הוניל.
  5. מוסיפים את החומרים שבקערה ומערבבים היטב.
  6. נוטלים מהבצק כמות בעזרת כף ויוצרים כדורים (כדאי להרטיב את הידיים בין כדור לכדור), מניחים בתבנית ומשטחים מעט. יש להקפיד להניח את העוגיות ברווחים של 2 ס"מ אחת מהשנייה.
  7. אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות מזהיבות.
  8. מקררים על רשת צינון ומאחסנים בכלי אטום.
עוגיות גרנולה - שיבולת שועל (צילום: אפי בלה)
עוגיות גרנולה - שיבולת שועל (צילום: אפי בלה)

זהירות – ממכר.

2 Comments

  1. איה
    14 בנובמבר 2013 @ 8:28

    מציעה להחליף את החמאה בחצי כוס שמן זית עדין + 3 כפות גדושות של רסק תפוחי עץ ללא סוכר.

    • אפי
      16 בנובמבר 2013 @ 20:49

      איה הי, לא ניסיתי אף פעם לאפות עם שמן זית, אבל זה נשמע מעניין ובטח יכול להיות תחליף לטבעוניים שביננו.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן