מתוק כמו סוכר: עוגיות חמאה במילוי שוקו

האם הסוכר אכן ממכר? תמר לסלרוט מביאה הסבר מפורט אך לא משביע, שמוביל ישר לעוגיות פריכות חמאה במילוי שוקולד • לאחר ההכנה, אבטחו היטב את התוצר והישמרו מגנבי העוגיות

Print Friendly

כי כולנו עבדים אפילו, שיש לנו כזה כאילו
פותחים פה גדול, ומחכים לעונג הבא
כולנו מכורים של מישהו, שמבקש עכשיו תרגישו
פותחים פה גדול, ומחכים למנה הבאה

"עבדים", ברי סחרוף

כשהתחילו לשדר את הסדרה "מד מן", היה מדהים לראות איך כמעט כל פריים מעוטר בעשן סיגריות. הסיגריות לא היו שאלה של בריאות באותם ימים.  אנשים עישנו זה על זה בלא מורא.

למרות שגדלתי בשנות ה-70 וה-80, בהן עדיין התירו לעשן באוטובוסים, בבתי קולנוע, במטוסים ובכל מקום אחר, איסור העישון במקומות ציבוריים נשמע הגיוני לגמרי ובטח ממרחק הזמן.

לפי מאמר שהתפרסם בכתב העת "Nature" בתחילת 2012, הסוכר הוא רעיל וממכר, ממש כמו כוהל וטבק. אנשי המחקר קוראים לרגולציה של הסוכר באמצעות מיסוי ולהגבלת הפרסום של מוצרים הכוללים סוכר. במאמר טוענים מדענים מאוניברסיטת קליפורניה בסן פרנסיסקו, כי הצריכה העולמית של סוכר, אחראית במידה רבה למגוון מחלות כרוניות המתקרבות לרמה של מגיפה.

סוכר הוא שם כולל לקבוצה של פחמימות אכילות בעלות טעם מתוק אופייני. זו מילה תועה, ש"נדדה" לאורך ההיסטוריה הבלשנית ומקורה במילה शर्करा ‏(Sarkara) בסנסקריט, שפירושה "מתוק". היא נכנסה לשפה הערבית כ"סוכר" (سكر, הפועל: סכארה) וחדרה משם לשפות אירופיות.‏

זה בעצם די מדכא לגלות עד כמה בני האדם מכורים וחרדים, או שאולי חרדים ומכורים, אבל אי אפשר לחרוד כל הזמן או להיות בדיכאון… אפשר להשתדל, להפחית, או להיות בררן יותר לגבי מה מכניסים לפה ולגוף. אני לא מדברת על סוכר חום וקמח מלא, אני מדברת על משהו טעים… משהו כמו עוגיות חלליות מבצק פריך ומילוי בטעם שוקו.

עוגיות חמאה פריכות במילוי שוקו

דרגת קושי♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה וחצי       כמות: 50-60 עוגיות

עוגיות חמאה במילוי שוקולד (צילום: תמר לסלרוט)

עוגיות חמאה במילוי שוקולד (צילום: תמר לסלרוט)

כלי מטבח: מעבד מזון או מערבל חשמלי, תבנית, נייר אפייה, כלי מדידה.

חומרי גלם לבצק פריך

  • 200 גרם חמאה
  • 3 כפות סוכר
  • כף סוכר וניל
  • 2 כפות חלב
  • 1 ביצים
  • 1 חלמון
  • 1/3 2 כוסות קמח
  • כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח

חומרי גלם למלית שוקו

  • 1 כוס סוכר
  • 4 כפות קקאו
  • 1 כף קינמון טחון
  • 200 גרםחמאה

הכנת המלית: מעבדים את החומרים עד לקבלת משחה חומה ואחידה.

אופן ההכנה לעוגיות

  1. במעבד מזון או בלהב הגיטרה של המערבל החשמלי – מערבלים את החמאה, סוכר וסוכר וניל עד למשחה חלקה.
  2. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים עד לקבלת כדור בצק חלק.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כעשרים דקות.
  4. מחלקים את הבצק לארבע.
  5. מרדדים כל חלק לעלה.
  6. מורחים על כל עלה שכבה אחידה ממלית השוקו.
  7. מגלגלים לרולדה.
  8. מקררים כעשרים דקות.
  9. פורסים כל גליל ומסדרים על תבנית מרופדת באבקת אפייה את העוגיות
  10. אופים כ-15 עד 20 דקות (עד הזהבה קלה).

Print Friendly

על אודות תמר לסלרוט

תמר לסלרוט, מתגוררת בתל אביב. בעבר, הייתה "תמר אופה" בגבעת עדה ואחר כך בקיבוץ משמרות. כעת עובדת בערוץ 1, כותבת ומעוררת מתכונים מרבצם.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ג, כתבות אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.