ממטבחה של אימא: סופגניות נאכל גם לרוב

לקראת חנוכה, אפי בלה מביאה מתכון מקורי ופשוט ביותר למאכל הלאומי בחג: סופגניות טעימות ומהירות הכנה • חנוכה טעים

Print Friendly

למרות שאני מבלה זמן רב במטבח בביתי, מנסה לבשל ולאפות דברים רבים, מורכבים ומסובכים, איכשהו אני מוצאת את עצמי נרתעת מהכנת סופגניות. זו נראית לי משימה מסובכת, ארוכה ושלא תמיד מסתיימת בתוצאה העונה על הציפיות.

סופגניה ביתית בדיוק כמו בקונדיטוריה (צילום: אפי בלה)

סופגניה ביתית בדיוק כמו בקונדיטוריה (צילום: אפי בלה)

לפני זמן מה, ראיתי תוכנית בישול בערוץ האוכל בנושא בישול איטלקי. השפית הצעירה טיגנה סופגניות קטנות, מהירות הכנה, שנראו לי מצוינות ומתאימות מאוד לחנוכה. שיניתי והתאמתי מעט את המתכון המקורי. ניסיתי אותן בבית והן יצאו רכות, נימוחות וטעימות מאוד. התוצאה נהדרת, זמן ההכנה קצר, אבל זמן חיסולן היה אפילו קצר עוד יותר…

סופגניות ריקוטה מהירות הכנה

 דרגת קושי♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-30 דקות       כמות: כ-25 סופגניות

אל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד (צילום: אפי בלה)

אל תיעלבו אם פשוט לא יאמינו לכם שהכנתם לבד (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • גרידת תפוז
  • 80 גרם קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • שמן קנולה לטיגון
  • אבקת סוכר

אופן הכנה

  1. מכניסים לקערה את הריקוטה והביצים ומערבבים בעזרת כף עץ, עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים.
  2. מוסיפים את תמצית הווניל, הסוכר וגרידת התפוז ומערבבים.
  3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה בכלי נפרד ומוסיפים לתערובת. ממשיכים לערבב היטב.
  4. מחממים שמן בסיר עמוק – לדייקנים שביננו כדאי להשתמש במדחום למדידת טמפרטורה ולדאוג שהשמן יהיה בטמפרטורה של 170 מעלות: השמן צריך להיות חם מאוד אבל לא מבעבע, כדי שהסופגנייה תתבשל גם מבפנים ולא תתבשל מהר רק בצידה החיצוני.
  5. בעזרת כף משומנת (אני טובלת בין סופגניה לסופגניה בשמן) לוקחים מעט תערובת ומכניסים בזהירות לסיר.
  6. מטגנים את הסופגניות עד שהן זהובות מאוד משני הצדדים. על מנת לבדוק אם הן מוכנות, כדאי להוציא סופגנייה אחת, לפתוח אותה ולראות האם היא עשויה גם מבפנים.
  7. שמים את הסופגניות על צלחת עם נייר סופג, מעבירים לצלחת הגשה ובוזקים מעל אבקת סוכר.

חנוכה זה לא הזמן לספור קלוריות, חג אורים שמח !

Print Friendly
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ג, כתבות אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.