Skip to content

הזהות הישראלית של יינות רקנאטי

יקב רקנאטי משיק את סדרת ספיישל רזרב, בניסיון ליצור תעודת זהות ישראלית מזרח תיכונית: מהרכב הזנים, עוצמות וטעמי היין ועד הנראות הכללית של הבקבוק
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

יקב רקנאטי ממשיך להצטיין בסדרת הדגל ומשקיע אותה עמוק עמוק בטרואר המקומי ובפורטפוליו הים תיכוני. הספיישל רזרב הלבן מיוצר השנה משני זני ענבים שמקורם בעמק הרון בצרפת: רוסאן ומרסאן. היין האדום הוא ממסך של מספר זנים מקומיים בשילוב בורדולזיים: קברנה סוביניון, סירה, מרלו, פטיט סירה וקריניאן.

הקוסמים המייצרים את היין ברקנאטי: גיל שצברג ועידו לוינסון (צילום: אורן שלו)
הקוסמים המייצרים את היין ברקנאטי: גיל שצברג ועידו לוינסון (צילום: אורן שלו)

היינן הראשי – גיל שצברג, והסייד קיק שלו – עידו לוינסון, ממשיכים בניסיון ליצור יינות אלגנטיים, רכים ונעימים, המלווים בחמיצות עדינה אל מול כוהל נמוך. ביין הלבן הם כבר בפסגה הישראלית, ביין האדום הם כמעט כמעט שם.

רקנאטי ספיישל רזרב לבן 2012

אחד מן היינות הלבנים הטובים ביותר שנראו על המדף בארץ. הצד חמד שצברג לוינסון יצרו יין עשיר בפרחים, אלגנטיות, רוך ונעימות – המיוצר מזנים פחות מוכרים במחוזותינו: רוסאן ומרסאן. האף מתבשם באינספור גוונים ירקרקים מינראליים המתנגשים בטרופיות, גויאבות וקרמל מתקתק. הפה בעל גוף בינוני, עסיסיות נהדרת וחמיצות בדיוק במידה שצריך. בהחלט ניתן ליהנות מהיין כבר עתה, אך רצוי ומומלץ להמתין איתו עוד כשנה. כדאי לשים עליו את היד בטרם יגמר, על אף מחירו הגבוה באופן יחסי, כיוון שזה יין מנצח. מחיר: 149 שקל, ציון: ♥♥♥♥♥

רקנאטי, ספיישל רזרב, לבן 2012 (צילום: גיא הכט)

רקנאטי ספיישל רזרב 2011

בשנה שעברה, לא יוצר בציר 2010, בשל מזג שרבי ובעייתי. השנה היין הופק בשילוב יוצא דופן, חלקו מזנים ים תיכוניים והשאר מזנים בורדולזיים קלאסיים: קברנה סוביניון, מרלו, סירה, פטיט סירה וקריניאן, כלומר קצת מכל חלקה טובה. גם היין טוב מאוד, קלאסי, מכוון למביני עניין החובבים בושמתיות מתפרצת. יחד עם זאת, שומר על אופיו ככבד ומלא, כשברקע אחוז כוהל שרירני. יקב רקנאטי בדרך הנכונה ליצור את האדום הקל והאידיאלי, כזה שזוג יכול לסיים סביב ארוחה במסעדה – מבלי להרגיש שהראש סובב או הבטן דואבת. הם כמעט שם, או טו טו. אתם חסרי סבלנות לחכות 5-7 שנים שהיין יתרכך ויגיע לשיאו? הניחו את היין במשפה (דקנטר), אשר בוודאי יסייע לרכך את המשקה לקראת הארוחה, והיין יהיה הגלגל השלישי המושלם שילווה את הזוג בארוחה. צבעו סגול כהה, כמעט שחור אטום. אף עשיר בפירות יער ובפלפליות, אם כי מעט סגור בניחוח הראשוני. בחלל הפה, מסיבה שמחה של עשבי תיבול, כמו תימין ומרווה, כשברקע מלווה חמיצות טובה ועדינה, וסיומת הקוראת לעוד. מחיר: 195 שקל, ציון: ♥♥♥♥

רקנאטי, ספיישל רזרב, אדום 2011 (צילום: שלמה שהם)

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן