Skip to content

ממטבחה של אימא: מרק פטריות מחמם לב

כשבחוץ קריר, ולפעמים ממש קר, אין דרך טובה יותר להתפנק מאשר להישאר בבית תחת שמיכה חמה וללגום מרק פטריות מהביל • אפי בלה מביאה את המתכון של אימא למרק פטריות חורפי
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

לאוכל תפקיד מרכזי – הוא מקרב ומחבר לבבות ונמצא בתחנות רבות בחיינו, אם במפגשים חברתיים, עסקיים, משפחתיים ועוד. פעמים רבות, האוכל עוזר לנו להתגבר על קשיים, הוא משמח ומעודד, ולא סתם הומצא המושג – "אוכל מנחם". קערת מרק מהביל נמנית עם ההגדרה של אוכל מנחם, בעיקר כשבחוץ קריר ורטוב ואנו מתכנסים פנימה.

מרק פטריות מנחם לחורף חם (צילום: אפי בלה)
מרק פטריות מנחם לחורף חם (צילום: אפי בלה)

מרק פטריות הוא מהמרקים האהובים עליי. בזמן של דכדוך קל רצתי למקרר הוצאתי את הפטריות (שנמצאות אצלי דרך קבע במקרר), ובישלתי מהן מרק לשיפור מצב הרוח. זהו מרק עשיר בטעמים, משביע, מהיר וקל להכנה.

מקווה לימים חמימים בבית וגשומים בחוץ.

מרק פטריות

 דרגת קושי♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-40 דקות       כמות: סיר מרק

פטריות שמפניון ופורטובלו טריות במרק מהביל (צילום: אפי בלה)
פטריות שמפניון ופורטובלו טריות במרק מהביל (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 1 כף חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שן שום גדולה קצוצה
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 1 שורש פטרוזיליה/שורש סלרי, חתוך גס
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לקוביות קטנות
  • 1סלסלת פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 5-6 כוסות מים רותחים
  • 10-12 כפות שמנת מתוקה
  • צרור של פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • פלפל לבן
  • מלח

אופן ההכנה

  1. בסיר עמוק, מחממים את החמאה ושמן הזית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהופך לשקוף. מוסיפים את השום, הגזר, השורש ומערבבים.
  2. מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב. מבשלים עד שהפטריות מתרככות. מוסיפים יין לבן ומבשלים 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במוסקט, פלפל לבן ומלח ומוסיפים את שמנת. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. מתקנים תיבול ומוסיפים את הפטרוזיליה. מבשלים 5 דקות נוספות.

בהגשה, מומלץ להוסיף קרוטונים.

קרוטונים לצד המרק (צילום: אפי בלה)
קרוטונים לצד המרק (צילום: אפי בלה)

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן