Skip to content

ממטבחה של אמא: לחמניות מקמח כוסמין

הכוסמין משווק בימינו כמזון בריאות, בהיותו מכיל אחוז גבוה יותר של חלבון מאשר חיטה, וכן כמות גדולה של סיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

יש לי ווידוי קטן, פרסומות וטרנדים עובדים עליי. אני חייבת לנסות ולטעום מכל דבר חדש שאני רואה או שומעת עליו. באותו האופן, גם טרנד הבריאות לא פוסח על המטבח שלי.

לחמניות כוסמין בריאות ועשירות בחלבון (צילום: אפי בלה)
לחמניות כוסמין בריאות ועשירות בחלבון (צילום: אפי בלה)

לאחרונה, בכל פינה צצות להן חנויות "טבע" וברשתות הגדולות מוקצה מקום מכובד למוצרים "ירוקים" במגוון עשיר. אני אוהבת לטייל ולעבור בין המדפים ולהכיר וללמוד על מוצרים וחומרי גלם חדשים. כך יצא שהתוודעתי לקמח הכוסמין – סוג של דגן שאינו חיטה ובעל טעם מיוחד. אפיתי לחמניות מקמח זה והן יצאו טעימות ורכות. בדרך כלל ילדיי אינם אוהבים לחם מחיטה מלאה, אבל את לחמניות הכוסמין הם טרפו. הכנתן קלה ומהנה וכיף לאכול לחמניות בריאות, טריות שהוכנו בבית.

לחמניות כוסמין

 דרגת קושי♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשלוש שעות כולל זמן ההתפחה       כמות: 12 לחמניות קטנות

אפילו הילדים טורפים אותן - לחמניות כוסמין (צילום: אפי בלה)
אפילו הילדים טורפים אותן - לחמניות כוסמין (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 500 גרם קמח כוסמין אורגני
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 300 מ"ל מים
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום לקישוט

אופן ההכנה

  1. מכניסים את הקמח והשמרים לקערת מיקסר ומערבבים בכף.
  2. מוסיפים דבש, שמן, מים ומלח ולשים עם וו לישה במשך 8 דקות.
  3. מוציאים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד (לא הדוק). מחכים כשעה וחצי עד להכפלת נפח הבצק.
  4. יוצרים 12 לחמניות עגולות בגודל אחיד (למקפידים כדאי לשקול כ-65 גרם ללחמנייה) ומניחים בתבנית ברווחים. מכסים במגבת ומחכים עד הכפלת נפחן (כשעה).
  5. מברישים את הלחמניות בביצה ומפזרים מעט שומשום.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-15 דקות.
  7. מוצאים את הלחמניות מהתנור כשהן חמימות וזהובות מכל הצדדים (גם בתחתית).

בתיאבון.

2 Comments

  1. ענת
    16 בינואר 2015 @ 13:03

    עשיתי הכל כפי שהסברת אולם הבצק לא תפח לי!!
    השתמשתי בשמרים נמסים ( של עולה עולה, קופסא קטנה עם צילום של עוגת שמרים ושימוש בצבעי כחול ותכלת כעיטור), ) השתמשתי שקית אחת שהספיקה לכמות של כף אחת..(
    מ ה ה ס י ב ה שהבצק לא תפח כלל?

    תודה
    ענת

  2. נוי
    19 באוקטובר 2014 @ 16:11

    האם הכוונה היא לקמח כוסמין לבן או מלא?

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן