קוגלהוף קטנה לסיום חג המולד

עוגות עשירות בפירות הן מנהג מסורתי בחג המולד, ובכל מדינה הפירות משתנים בהתאם להיצע • תמר לסלרוט מביאה את גרסתה האישית לעוגה שפותחת את שנת 2014

Print Friendly

There’s bound to be talk tomorrow, Well, think of my lifelong sorrow
At least there will be plenty implied, If you caught pneumonia and died
I really can’t stay, Get over that hold out
Oh, but baby it’s cold outside

מילים ומנגינה: פרנק לוסר

XXXXX 

נורה ג'ונס, וויל נלסון: Baby It's Cold Outside

שיר חג המולד הנ"ל כתב פרנק לוסר ב-1944 והביצוע הראשון היה שלו ושל אשתו לין גרלנד. מאוחר יותר, השיר הושר באינסופר גרסאות כיסוי ואף נכנס לסרט "בתו של נפטון".

חג המולד הוא חג המקובל כמעט בכל העדות הנוצריות המציין את הולדת ישו. על פי לוקס, למדה מרים הבתולה ממלאך, שהיא הרה ללדת, והתעברה מרוח הקודש ללא מגע מיני. זמן מה לאחר מכן, היא ובעלה יוסף עזבו את ביתם בנצרת על מנת להגיע לבית משפחתו של יוסף בבית לחם ולהירשם במפקד האוכלוסין עליו הורה הקיסר אוגוסטוס. מכיוון שלא מצאו חדר בפונדק בעיר, נאלצו לישון באורווה. באורווה ילדה מרים את ישו באבוס. לידתו של ישו בבית לחם מוצאו של בית דוד הינה, על פי הנצרות, הגשמת נבואת הנביא ישעיה.

עוגות חג המולד בתחנת גראנד סנטרל בניו יורק (ויקימדיה)

עוגות חג המולד בתחנת גראנד סנטרל בניו יורק (ויקימדיה)

עוגת חג המולד יכולה להיות בהירה או כהה, דביקה או רטובה, אוורירית או כבדה, עם או בלי ציפוי, בצורת בול עץ או עץ אשוח או סנטה קלאוס או סתם עגולה… אך באופן קבוע, יהיו בה פירות יבשים או פירות מסוכרים או שקדים ואגוזים למיניהם, תבלינים, או כולם יחדיו ואף כוהל וטבעת או מטבע למזל… או במילים אחרות, הרכיבים המסמלים שפע ויופי לכבוד יום הולדתו של נביא הנצרות.

המתכון שבהמשך הוא גרסה אישית לרוח עוגות הפירות לחג המולד.

עוגת שיש עם פירות לחג המולד

דרגת קושי♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה       כמות: תבנית קוגלהוף קטנה

עוגת שיש עם פירות לחג המולד (ויקימדיה)

עוגת שיש עם פירות לחג המולד (ויקימדיה)

כלי מטבח: מערבל חשמלי, קערה, כלי מידה, מטרפה.

חומרי גלם

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 250 גרם חמאה
  • 2/3 כוס סוכר
  • שקיק סוכר וניל
  • 5 ביצים
  • 75 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות קקאו
  • חופן פירות מסוכרים
  • חופן קליפות הדרים מסוכרות

חומרי גלם לסירופ

  • חצי כוס מים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 כפות רום / קואנטרו / ברנדי / גראפה (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור ל-170 מעלות ובתנור טורבו מהיר אפילו ל-160.
  2. מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל במערבל החשמלי עד לכדי תערובת בהירה ותפוחה.
  3. מאטים את המהירות ומוסיפים לאט פנימה את חמאה מומסת, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתיה.
  4. ממיסים שוקולד עם קקאו.
  5. מחלקים את התערובת הלבנה לשניים, ולאחד מן החצאים מוסיפים את השוקולד המומס.
  6. מוזגים את התערובת הלבנה לתבנית (תבנית קוגלהוף קטנה או שתי תבניות אנגליש גדולה) ומערבבים לתוכה בעדינות עם מרית את הפירות.
  7. מעליה מוזגים את התערובת הכהה ומערבבים מעט ב-10 או 12 תנועות מעגליות לרוחב התבנית, כך שתיווצר עוגה שחורה / לבנה.
  8. מכניסים לתנור ואופים. זמן האפייה תלוי במבנה התבנית. בקולגהוף הקטנה זה לוקח כשעה ו-10-15 דקות ובתבנית אנגליש 40-50 דקות. בכל מקרה, בודקים עם קיסם או סכין שאמורים לצאת יבשים.
  9. מכינים סירופ מהמים הסוכר והכוהל (מרתיחים ומבשלים 2-3 דקות נוספות).
  10. כשהעוגה מוכנה ויוצאת מן התנור, מוזגים מעל ובעדינות את הסירופ ונותנים לה להצטנן.

חג שמח ושנה אזרחית נהדרת.

Print Friendly

על אודות תמר לסלרוט

תמר לסלרוט, מתגוררת בתל אביב. בעבר, הייתה "תמר אופה" בגבעת עדה ואחר כך בקיבוץ משמרות. כעת עובדת בערוץ 1, כותבת ומעוררת מתכונים מרבצם.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ג, כתבות אוכל, מתכונים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.