Skip to content

"משעשעי חיך" – אם אין עוגות, נאכל לחם

חדשות האוכל – כל מה שקורה בעולם המזון, אוכל, משקאות, מסעדות, שפים והסצינה הקולינארית
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

סבתא בישלה גורמה

בין דוכני הפירות והירקות בשוק הנמל נמצא דוכן אוכל שמסתיר מאחוריו סיפור עם נשמה. קבוצת שורשים, המטפלת בקשישים ובניצולי שואה, חיברה בין קשישים לשפים שהגיעו למסעדות לבשל יחד. שלום קדוש, עומר מילר, שגב משה, אייל שני, מיקי שמו  ועוד רבים וטובים אירחו במטבחם קשיש או קשישה ושימשו סו שפים. המנה שנבחרה קיבלה שתי גרסאות – גרסת בית אמא, כפי שנחרתה בזיכרון, ווריאציה עדכנית ברוח מסעדת שף. המנות נמכרות בכל יום שישי בדוכן של קבוצת שורשים בשוק הנמל וכל ההכנסות מהמכירה מועברות במלואן לקשישים המבשלים. לקראת פסח ייצא ספר בישול שיאגד את כל המתכונים שהוכנו במסגרת הפרויקט המרגש.

שף דויד פרנקל ונבילה ארונוביץ מבשלים בפרונטו (צילום: צור ריכטר)
שף דויד פרנקל ונבילה ארונוביץ מבשלים בפרונטו (צילום: צור ריכטר)

יש חיים בים המוות

אזור ים המלח ידוע כמדבר קולינרי, שלמעט "מקדונלד'ס" ו"ארומה" אין בו כמעט כלום. מעתה, המצב עתיד להשתנות, בעקבות הרחבת שיתוף הפעולה רשת מלונות טמרס וקבוצת GF&B סרביס של השף גיא פרץ. שני הגורמים כבר משתפים פעולה בהצלחה במלון ווסט אשדוד, במסעדת "אנדיב" שבמלון ובשירותי מזון ומשקאות נוספים המופעלים בו, כגון ארוחת בוקר משודרגת. כעת ייכנס פרץ למלון דניאל ים המלח, מה שמבטיח מתיחת פנים קולינרית למערך המזון והמשקאות של המלון: ארוחת בוקר בוטיקית, שינוי קונספט למסעדת "קרוסל", הקמת מטבח שוק פרונטלי המציג את מיטב הטרנדים העולמיים, תפריט טפאסים וכהילים עשיר ומגוון לפאב האירי "הטירה", הפעלת טרקלין העסקים והלובי ואף הפעלת כנסים ואירועים במלון ותפריט מחודש למתחם הבאולינג. שיהיה בהצלחה.

מזנון מלון דניאל
מזנון מלון דניאל

צפרדעים, ברווזים וזנבות לשועלים

השף ארז קומרובסקי, שבדרך כלל ספון בביתו שבגליל, יורד לשפלה ליומיים שמתחילים ממש היום ופותח מסעדת פופ-אפ חד פעמית בכפר אז"ר. במסעדה המאולתרת בסטודיו קרינה, חלל קונספטואלי לאירועים המחבר בין עיצוב ותוכן, מתוכננת חוויה טוטאלית של אוכל ושעשועים: צפרדעים וברווזים מפלסטיק לצד ירקות מהגינה האורגנית, מאפים לוהטים מהטאבון וגלידת בזוקה לקינוח. מחיר: 250 לסועד ללא שתייה וכוהל, וכמו שאנחנו מכירים את קומרובסקי, משעמם לא יהיה.

ארז קומורבסקי טומן ידו בצלחת (צילום: אפיק גבאי)
ארז קומורבסקי טומן ידו בצלחת (צילום: אפיק גבאי)

סדר צריך להיות

מאפיית ברמן הוותיקה, משנת 1875 ליתר דיוק, מנהיגה מיתוג מחודש, הממפה את סוגי הלחם ומאפשר להבחין בקלות בין הלחמים השונים המוצגים על המדף במרכול. 17 לחמי ומוצרי הלחם של החברה חולקו למשפחות צבעוניות מובחנות בתוספת המלצות והסברים על יתרונותיהם תזונתיים. כך למשל, המוצרים יופיעו מקמח מלא צבעוניות ירוקה המשדרת בריאות, לחמי דגנים זוכים לצבעי אדמה בגווני כתום, ומוצרי קמח לבן יסומנו בגווני האדום. המטרה: להכניס סדר במדף הלחם ה"מבולגן" יחסית, ולבדל את מוצרי החברה. בנוסף, זו הפעם הראשונה שמדף הלחם במרכולים עובר רענון מבחינת נראות, ומעתה הוא צפוי להיראות יראה כמו מדפי לחם במערב אירופה ובצפון אמריקה. במהלך הושקעו כ-2 מיליון שקלים והוא כולל לצד שדרוג האריזות והסמליל, גם צביעה וחיפוי של צי המשאיות של החברה, המונה למעלה מ-130 משאיות. לרגל המיתוג החדש, צפויים מבצעים על הלחמים במותג ברמן בחודש ינואר 2014.

מדף הלחם: חדש מימין מול ישן משמאל (צילום: דן פרץ)
מדף הלחם: חדש מימין מול ישן משמאל (צילום: דן פרץ)

 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן