סלט סלק – מבושל, טעים ובעיקר בריא

סלט מסלק חי הוא מאכל נהדר: אין צורך להתעסק בבישולים שירככו אותו, כל הוויטמינים והמינרלים נשמרים והוא מצריך רק מעט זמן של התעסקות • רק הזהרו משפריצים – זה עושה כתמים

Print Friendly

Your lour love, love is like a beetroot stain, That never ever goes away from me
Your love, your love is with me everyday, I know your love is here to stay with me

The Lads

XXXXX

בורשט (חמיצה), המוכן מסלק, נחשב למעדן אצל סבי וסבותיי, ואין, אין, אין, על החזרת שאימא שלי מכינה.

קשה להיפטר מכתמי הסלק ולכן כדאי להיזהר כאשר עובדים איתו. החל בהרתחה ועד לקילוף, לחיתוך ולאכסון הסלק – ילכלך כל הדרך לסלט. באתרים השונים מומלץ לנסות ולהוריד את הכתמים בעזרת סבון כלים או מלח אותם שמים על הכתם לכמה שעות.. אני ממליצה פשוט להיזהר כשעובדים…

סלקים טריים עשירים בוויטמינים ונוגדי חמצון (צילום: יסמין לסלרוט)סלקים טריים עשירים בוויטמינים ונוגדי חמצון (צילום: יסמין לסלרוט)

הסלק מופיע בתלמוד בשם סלקא, בתור אחד מסימני ראש השנה, עליו נהוג לברך כיום "שיסתלקו אויבינו ושונאינו", אף שהמנהג המקורי היה לברך "יסתלקו חטאתנו".

מקור סלק הבר בתקופה הפרה היסטורית  באזור צפון אפריקה ובחופי אסיה ואירופה אז נאכלו העלים בלבד. הרומאים היו בין הראשונים אשר תרבתו את הסלק ועשו שימוש גם בשורש לצורך מאכל. השבטים שפלשו אל רומא הפיצו את שורש הסלק בצפון אירופה, שם נעשה שימוש לראשונה למאכל חיות ולקראת המאה  ה-16 הפך לפופולארי למאכל אדם. מעמדו עלה ביותר במאה ה-19 כשהתגלה כמקור לסוכר מרוכז והמפעל הראשון להפקת סוכר נבנה בפולין. נפוליאון החליט לשבור את החרם הבריטי על קני הסוכר, בהפיכת הסלק כמקור היחידי לסוכר.

הסלק מלא במינרלים (ובכך עוזר להסדרת לחץ הדם), בויטמינים (בעלים כמות גדולה של ויטמין C והוא נוגד חמצון), יש בו חומצה פולית שחשובה להתפתחות תקינה של העובר במהלך ההיריון, יש בו סיבים תזונתיים הטובים לעיכול ועוד.

אפשר לאכול את הסלק חי, מבושל, צלוי, שלם, פרוס, מגורד. אפשר להשתמש בסלקים גדולים אבל הקטנים הם המתוקים… כמו אלה שיש כעת בשוק בצרורות צרורים בגומי כמו צרורות של צנוניות.

סלט סלק

דרגת קושי♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה       כמות: סלט משפחתי קטן

סלט סלק - טעים וגם בריא (צילום: יסמין לסלרוט)סלט סלק – טעים וגם בריא (צילום: יסמין לסלרוט)

כלי מטבח: סיר, קערת הגשה, סכין, קרש חיתוך

חומרי הגלם

  • צרור סלקים קטנים או שלושה סלקים בינוניים
  • קורט מלח גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • כף לימון
  • חופן עלי כוסברה / פטרוזיליה / נבטים

אופן ההכנה

  1. מבשלים את הסלקים עד שהם מתרככים (בין חצי לשעה תלוי בסלק).
  2. חותכים על פי טעמכם האישי (אני מעדיפה רבעים, אבל אפשר גם על פומפייה או לפרוסות דקות, קוביות וכן הלאה).
  3. מסדרים בקערה או צלחת הגשה.
  4. מפזרים מעל מלח, שמן זית, מיץ לימון, טחינה ועלי כוסברה.
  5. מגישים. בתיאבון !
Print Friendly

על אודות תמר לסלרוט

תמר לסלרוט, מתגוררת בתל אביב. בעבר, הייתה "תמר אופה" בגבעת עדה ואחר כך בקיבוץ משמרות. כעת עובדת בערוץ 1, כותבת ומעוררת מתכונים מרבצם.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ג, כתבות אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.