Skip to content

תערוכת Fancy Food 2014, סן פרנציסקו

אם תהיתם איך אפשר להגדיר אוכל כ-Fancy הגעתם למקום הנכון, יולה זובריצקי ביקרה, סיקרה וצילמה עבורנו את מיטב התוצרת מכל רחבי ארה"ב ומחוצה לה ומביאה לנו טעמים וצבעים בתמונות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

80 אלף מוצרים נבחרים וטרנדיים בעשרות קטגוריות שונות הוצגו בתערוכת Fancy Food שנערכה בין ה-19 ל-21 בינואר, בסן פרנציסקו. בין הקטגוריות השונות היו: ממתקים, גבינות, קפה, חטיפים, תבלינים ועוד. 1,300 דוכני תצוגה מכל רחבי ארה"ב ומ-35 מדינות אחרות, הביאו לנו את המילה האחרונה במאכלים ומשקאות.

בולט במיוחד הוא טרנד האוכל הבריא, טבעי, לא מהונדס ואורגני. חטיפים מגוונים בהם העשויים… כן לא תאמינו. מבטטה, קינואה, ופופקורן ואפילו חטיפי אצות, שלא לדבר על המובן מאליו: חטיפי שוקולד.
תיבולים וטעמים מיוחדים לא רק עבור גלידות, סודה, וגבינות, אלא גם לשמנים, חומץ, מלח – שכולם משדרגים את טעמו של האוכל משמעותית.

כך למשל שמן זית בטעם תפוז משמש להכנת בראוניז, וגם נמזג עליהם לאחר ההכנה. תה בטעמים שונים, ואפילו בטעם שוקולד. את השוקולד עצמו מצאנו בשילובים שונים ולפעמים גם משונים, לדוגמה: שוקולד עם בייקון, או מלח בטעם שוקולד. חלק מהמציגים מספקים גם הזמנת אריזות מותאמות לקוח, מה שמאפשר פנייה לפלחי שוק שונים, ומענה לעונת החגים.

צילום: יולה זובריצקי
הכניסה לאולם התערוכה צילום: יולה זובריצקי
קקאו ואריזות בהתאמה ללקוח. צילום: יולה זובריצקי
קקאו באריזות מותאמות ללקוח. צילום: יולה זובריצקי
סירופים בטעמי פירות יער. צילום: יולה זובריצקי
סירופ בטעמים שונים של פירות יער. צילום: יולה זובריצקי
חטיפי צדר. צילום: יולה זובריצקי
חטיפי וגבינת צ'דר. צילום: יולה זובריצקי
מדפסת תלת מימד לאוכל. צילום: יולה זובריצקי
מדפסת תלת מימד לאוכל. צילום: יולה זובריצקי
פופקורן במגוון טעמים. צילום: יולה זובריצקי
פופקורן במגוון טעמים. צילום: יולה זובריצקי

יצרנית השוקולד bridgebrandschocolate מסן פרנציסקו, הציגה פתרון עיצובי ושיווקי מעניין: היא פיצלה את הסדרות שלה לפי קבוצות אוהבי השוקולד. בינהן קולקציות : לאוהבי ספרים, לאוהבי היין, לאוהבי קפה, אוהבי שוקולד עם חלב(בעיקר לילדים).גישה מעניינת ומחמיאה ללקוח, שמקבל את ההרגשה שהשוקולד הוכן במיוחדעבורו.

שוקולד לפי אחוזי קקואו. צילום: יולה זובריצדי
שוקולד bridgebrandschocolate , סדרה לפי אחוזי קקואו. צילום: יולה זובריצדי
שוקולד bridgebrandschocolate , סדרת החלב. צילום: יולה זובריצקי
שוקולד bridgebrandschocolate , סדרת החלב. צילום: יולה זובריצקי
שוקולד bridgebrandschocolate , סדרה לאוהבי יין. צילום: יולה זובריצקי
שוקולד bridgebrandschocolate , סדרה לאוהבי יין. צילום: יולה זובריצקי
סודה בטעמים. צילום: יולה זובריצקי
סודה בטעמים שונים. צילום: יולה זובריצקי
תערובת לעוגה, באריזת מתנה. צילום: יולה זובריצקי
תערובת לעוגה, באריזת מתנה. צילום: יולה זובריצקי
שמן זית בטעמים. צילום: יולה זובריצקי
שמן זית מתובל . צילום: יולה זובריצקי
בראוני עם שמן זית בטעם תפוז שבוזקים מעל. צילום: יולה זובריצקי
בראוני עם שמן זית בטעם תפוז - צילום: יולה זובריצקי
תערובת לבראוני עם שמן זית בטעם תפוז . צילום: יולה זובריצקי
תערובת לבראוני עם שמן זית בטעם תפוז . צילום: יולה זובריצקי
חומץ בטעמים. צילום: יולה זובריצקי
חומץ בטעמים שונים. צילום: יולה זובריצקי
The Republic of Tea, מגוון טעמים של תה.צילום: יולה זובריצקי
The Republic of Tea, תה במגוון טעמים - צילום: יולה זובריצקי
The Republic of Tea, גם עם אריזות של אחוזת דאונטון .צילום: יולה זובריצקי
The Republic of Tea, באריזות של "אחוזת דאונטון" .צילום: יולה זובריצקי
חטיפי שוקולד בטעמים שונים. צילום: יולה זובריצקי
חטיפי שוקולד בטעמים שונים. צילום: יולה זובריצקי
Vosges שוקולד עם בייקון. צילום : יולה זובריצקי
Vosges שוקולד עם בייקון. צילום : יולה זובריצקי
Vosges שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים ותיבלים של פלפל,בננה ויש גם פטריות. צילום : יולה זובריצקי
Vosges שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים מתובל ומעורב עם פלפל,בננה ואפילו פטריות. צילום : יולה זובריצקי

Numi תה עם שוקולד, רק חלק ממגוון עשיר של טעמים. צילום : יולה זובריצקי

Numi תה עם שוקולד- צילום : יולה זובריצקי
מלחים במגוון טעמים. צילום: יולה זובריצקי
מלחים במגוון טעמים - צילום: יולה זובריצקי
מלחים במגוון טעמים. צילום: יולה זובריצקי
מלחים במגוון טעמים. צילום: יולה זובריצקי
חטיפים. צילום: יולה זובריצקי
חטיפים. צילום: יולה זובריצקי

ובביתן הבינלאומי, היתה גם לנו נציגות ישראלית מכובדת ומתוקה

Roy Chocolate, רוי גרשון . צילום: יולה זובריצקי
Roy Chocolate, רוי גרשון עם שוקלד קרנצי . צילום: יולה זובריצקי
Chocolate Dreams,מארזי פרלינים. צילום: יולה זובריצקי
Chocolate Dreams -Roy Chocolate,מארזי פרלינים. צילום: יולה זובריצקי

ועוד נציג ישראלי מכובד – חברת שירז, למוצרי המאפה

מר' כהן, "שיראז" . צילום: יולה זובריצקי
מר' כהן, "שיראז" . צילום: יולה זובריצקי
חטיפי אצת עם שומשום, קוריאה . צילום: יולה זובריצקי
חטיפי אצות ים עם שומשום, מקוריאה . צילום: יולה זובריצקי
חטיפי אצות עם וואסאבי, קוריאה. צילום:יולה זובריצקי
חטיפי אצות עם וואסאבי, קוריאה. צילום:יולה זובריצקי
liteway, יוגורטים ומשקאות חלב בסגנון רוסי. צילום:יולה זובריצקי
liteway, יוגורט ומשקאות חלב בסגנון רוסי. צילום:יולה זובריצקי

בביתן האנגלי הציגו מבחר גבינות, בינהן צדר בתוספת חזרת, חרדל,בצל ומגוון טעמים חזקים ומעניינים

גבינות צדר מתולבות, אנגליה. צילום: יולה זובריצקי
גבינות צדר מתובלות, אנגליה. צילום: יולה זובריצקי
גבינות , אנגליה. צילום: יולה זובריצקי
גבינות , אנגליה. צילום: יולה זובריצקי
גבינות , אנגליה. צילום: יולה זובריצקי
גבינות , אנגליה. צילום: יולה זובריצקי
PreGel , גלידה איטלקית משובחת, שהכינו כטוסט בתוך בריוש: צילום: יולה זובריצקי
PreGel , גלידה איטלקית משובחת, בתוך בריוש: צילום: יולה זובריצקי
PreGel , גלידה איטלקית משובחת, שהכינו כטוסט בתוך בריוש: צילום: יולה זובריצקי
PreGel , גלידה איטלקית משובחת, בתוך בריוש: צילום: יולה זובריצקי
פיצוחים מתוגלים. צילום: יולה זובריצקי
פיצוחים מתובלים. צילום: יולה זובריצקי

חברת Mani מיבאת מבחר מעדני גורמה מהמזרח התיכון וארופה. גבינות פטה מיוון, שמן זית מסיציליה, גבינת מנצגה מספרד ועוד. מהמטעמים הללו בלבד אפשר להגיש ארוחת גורמה מהטובות שיש

Mani, פלפלים ממולאים . צילום: יולה זובריצקי
Mani, פלפלים ממולאים . צילום: יולה זובריצקי
Mani, זיתים . צילום: יולה זובריצקי
Mani, זיתים . צילום: יולה זובריצקי
ממתקים,בינהם גם עוגיות קטנות בצורת המבורגר, יפן. צילום: יולה זובריצקי
ממתקים,כולל עוגיות קטנות בצורת המבורגר, יפן. צילום: יולה זובריצקי
 עוגיות קטנות בצורת המבורגר, יפן. צילום: יולה זובריצקי
עוגיות קטנות בצורת המבורגר, יפן. צילום: יולה זובריצקי
מנוחה במיסדרונות התערוכה. צילום: יולה זובריצקי
מנוחה במיסדרונות התערוכה. צילום: יולה זובריצקי

בחנויות בארצות הברית, כבר רואים חלק גדול מהמוצרים שהוצגו בתערוכה. מעניין לראות את המשך התפתחות הטרנדים והמגמות בהם נתקלנו וכמובן המוצרים ועיצוב האריזות והאם יגיעו לישראל.

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. תמי
    31 בינואר 2014 @ 22:12

    כמו תמיד… תמונות מרהיבות שגורמות לי לרצות להיות שם בתערוכה הבאה (ואם תבטיחי שתהיי לצלם… אפילו על תקן עוד נציגה-מציגה 🙂 )

    • יולה זובריצקי
      31 בינואר 2014 @ 23:40

      תודה 🙂 שמחה שהצלחתי להעביר את רוח התערוכה

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן