Skip to content

ממטבחה של אמא: רולדה ממולאת בקצפת ותותים

רולדה היא עוגת ספוג מגולגלת וממולאת, המוגשת קרה, בפרוסות עגולות • מקורה של הרולדה במטבחי מרכז אירופה, בפרט המטבח הגרמני והמטבח ההונגרי • אפי בלה מביאה את הגרסה מבית אמא
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

הרטרו חזר לאופנה בכל תחומי הלייף סטייל, אם בבגדים, רהיטים עיצוב וגם באפייה. אנו מתגעגעים לעוגות הפשוטות והטעימות שלנו מהילדות. כששאלתי חברים וחברות שלי, מה הזיכרון הראשון שעולה לכם מעוגת רולדה, ענו כמעט כולם: בית, אמא, סבתא, טעים, יום שישי, ילדות…

רולדה ממולאת בקצפת ותותים (צילום: אפי בלה)רולדה ממולאת בקצפת ותותים (צילום: אפי בלה)

אני זוכרת את אמי מגלגלת רולדות עם מגבת מטבח ובסוף יוצאת מן פלא של עוגה. כל כך אהבתי את העוגה הזו וחיכיתי לה מדי שבוע. היום גם ילדיי אוהבים רולדות, ומתפלאים כל פעם מחדש, כשהבצק מצליח להתגלגל.

המתכון ארוך ובעל מספר שלבים, אבל שווה לנסותו, כיוון שבסופו של דבר – הוא פשוט להכנה והתוצאה טעימה מאוד.

רולדה ממולאת בקצפת ותותים

דרגת קושי♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה       כמות: 1 רולדה

תותים מחייכים מתוך רולדה מקוצפת (צילום: אפי בלה)תותים מחייכים מתוך רולדה מקוצפת (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם לעוגה

  • 2 ניירות אפייה
  • 4 ביצים בינוניות, בטמפרטורת החדר
  • 125 גרם סוכר
  • 125 גרם קמח
  • 30 גרם חמאה מומסת

חומרי גלם למילוי

  • ½ חבילת תותים
  • 1 כף סוכר
  • גרידה מ-½ לימון
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר

חומרי גלם לציפוי

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר
  • ½ חבילת תותים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. מניחים נייר אפייה בתבנית התנור. על השיש מניחים נייר אפייה נוסף ומפזרים עליו אבקת סוכר.
  2. חותכים ½ חבילת תותים לקוביות ומערבבים עם כף סוכר וגרידת לימון. מניחים בצד.
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים וסוכר לקצף גבוה ויציב.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לסירוגין קמח וחמאה (מתחילים ומסיימים בקמח).
  5. מורחים באופן אחיד את התערובת בתבנית ואופים 7 דקות.
  6. הופכים את העוגה (בעודה חמה) על נייר האפייה עם אבקת הסוכר, מקלפים את הנייר שדבוק לעוגה, מכסים במגבת מטבח נקייה ומצננים.
  7. מורחים על העוגה, בעזרת מברשת את נוזלי המיץ שהצטברו בקערת התותים.
  8. מקציפים את השמנת המתוקה עם 1 כף סוכר לקצפת יציבה.
  9. מורחים באופן שווה את הקצפת על העוגה ומפזרים את התותים במרכזה.
  10. מגלגלים את העוגה בעזרת נייר האפייה.
  11. מקפיאים לחצי שעה, להתייצבות.
  12. מוציאים את העוגה ומקלפים את נייר האפייה.
  13. לציפוי, מקציפים את השמנת המתוקה עם 1 כף סוכר. מורחים על הרולדה ומפזרים מעל את יתרת התותים. לחילופין ניתן לבזוק אבקת סוכר ולפזר את התותים מעל.
מקשטים את הרולדה בתותים (צילום: אפי בלה)מקשטים את הרולדה בתותים (צילום: אפי בלה)

זיכרונות נעימים.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן