Skip to content

נחנך מכלול תיירות בנחל הבשור

המכלול כולל מצפור על גדת הנחל, מצפור נוף מוגבה הצופה על כל החבל החקלאי וכן גשר החוצה את הנחל שהוקם על תוואי הצינורות העובר במקום
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
מצפור המאגרים - נחל הבשור. מאפשר תצפית על מערך שלושת מאגרי הבשור. (צילום: ישראל מלובני)
מצפור המאגרים - נחל הבשור. מאפשר תצפית על מערך שלושת מאגרי הבשור. (צילום: ישראל מלובני)

בעיתוי מושלם, לקראת פסטיבל דרום אדום המתחיל היום, נחנך במגב המערבי מכלול תיירות בנחל הבשור. המכלול כולל מצפור על גדת הנחל, מצפור נוף מוגבה הצופה על כל החבל החקלאי וכן גשר החוצה את הנחל שהוקם על תוואי הצינורות העובר במקום.

גשר הצינורות החדש שעבודתו תושלם בשבועות הקרובים, נבנה על צינורות מים השייכים למערך מאגרי הבשור ומעניק למטיילים נקודת תצפית נוספת, נוחה ובטוחה בעת שיטפונות. במרכז הגשר, ממש מעל ערוץ נחל הבשור, הוקמה מרפסת תצפית שיכולה להכיל עשרות מטיילים.

גשר הצינורות ממוקם סמוך לגשר התלוי הארוך בארץ, המוכר והאהוב, המושך אליו מידי שנה עשרות אלפי מטיילים בכל עונות השנה ובמיוחד בעת שיטפונות, כאשר נחשולים אדירים של מים זורמים בנחל ומספקים מחזה מרהיב.

גשר הצינורות נחל הבשור. (צילום: ישראל מלובני)
גשר הצינורות נחל הבשור. (צילום: ישראל מלובני)

גשר הצינורות, יעניק זווית נוספת לתצפית ויהווה אטרקציה חדשה ומרעננת למגיעים לטייל באזור. בין שני הגשרים ניתן לטייל במסלול מעגלי לאורך ערוץ נחל הבשור, ברגל או באופניים. המרחק ביניהם עומד על כ-4 ק"מ מסלול מעגלי יימשך כ- 7 ק"מ.

מצפור המאגרים שנחנך השבוע, הוא אטרקציה תיירותית נוספת שתקדם את פני אלפי המטיילים במקום. המצפור מאפשר תצפית על מערך שלושת מאגרי הבשור, אשר מימיהם משמשים להשקיית שדות הנגב המערבי. המאגרים אוגרים מי קולחים מטוהרים ומי שיטפונות ומימיהם מנצנצים סמוך למצפור ומעניקים חוויה ייחודית לצופים בהם. המצפור מאפשר תצפית רחבה צפונה על אזור יתיר ובאר שבע, ועד אשקלון. מהמדבר ועד הים. בשעות הערב נדלקים אורות הערים באר שבע, אופקים, נתיבות, שדרות, אשקלון ועשרות רבות של ישובים, מושבים וקיבוצים. כולם מנצנצים כיהלומים באמצע המדבר.

פיתוח המתחם כולו הוא פרי יוזמה והובלה של מועצת אשכול ומנהלת נחל הבשור. מצפור המאגרים הוקם על ידי קק"ל בשיתוף עם משרד החקלאות ורשות ניקוז שקמה בשור.

לדברי יו"ר קק"ל, אפי שטנצלר, יער בארי וממשק המרעה, יצרו את משטחי הכלניות האדירים, שהם התשתית לפסטיבל דרום-אדום. "שלושת מאגרי המים אליהם צופה המצפור, חוללו מהפכה לא רק בחקלאות האזור, שמי המאגרים הם יסוד קיומה, אלא גם בהיבטי התיירות והכלכלה, המהווים בסיס לפיתוח האזור כולו", הדגיש.

נחל בשור הוא הגדול בנחלי ישראל שנשפך לים התיכון. אגן הניקוז של הנחל משתרע על כ-3,600 קמ"ר. יובלי הנחל יוצאים לדרכם מרמת עבדת, ערד, הרי להב ומערב הר חברון. כתפי הנחל, לאורך כ-44 ק"מ, משפך נחל באר שבע לנחל בשור ועד רצועת עזה, כלולים בשמורת טבע הבשור. בתחום השמורה יש נביעות השופעות מים כל השנה, על כן חשיבותן רבה לקיומן של חיות בר כגון צבאים, תנים, שועלים, קרקלים וצבועים. הנחל והשדות שמסביבו משמשים מקומות מנוחה ו"תדלוק" לעופות נודדים ובהם עגורים, חסידות ושפע של דורסים. בתחום השמורה כלולים האתרים הארכיאולוגיים תל שרוחן (תל פארעה) ותל גמה.

[related-posts title="כתבה קודמת על דרום אדום"]

1 Comment

  1. פופיק המפקפק
    6 בפברואר 2014 @ 20:27

    נראה זוועה!

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן