Skip to content

חג האהבה: שדות תות לנצח

צורתם דמויית הלב של התותים מעוררת מיד הרהורים על אהבה, ומבפנים הם מופת של בריאות, עם הרבה ויטמינים ומינרלים, ומעט קלוריות. תמר לסלרוט יוצרת עוגייה פריכה עם קצפת, תותים וסירופ תותים שהיא בעצם שיר הלל לתות, הפרי הכי סקסי שיש
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

שמוליק התחיל ללכת ופתאום הסתובב וצעק לגדי: תודה בעד התות! בבקשה אמר לו גדי – שלום! שלום!

מתוך: שמוליקיפוד, כוש

XXXXX

"שדות תות לנצח", מאת: ג'ון לנון ופול מקרטני

בהקריבו את חייו למען האהבה לנצרות, בכך שהשיא בנישואים אסורים זוג אוהבים, ציווה לנו ולנטינוס הקדוש הנוצרי להעביר למי שאוהבים מסרי אהבה ולחגוג אותה.

כמתת אהבה הכנתי עוגייה פריכה עם תותים וקצפת. הבצק הפריך ממנה עשויה עוגיית הבסיס, שגודלה כגודל המבורגר קטן, משמש במקור הן כבסיס והן כפרורים של עוגת תפוחים עם קצפת. ייחודו של הבצק הוא ברכותו ובעושרו.

באופן כללי בצק פריך בסיסי מורכב מנוזלים, שומנים וקמח. ככל שתהיה בו כמות שומנים רבה יותר הוא יהיה עשיר יותר, ואני יודעת שהמילה שומנים אינה מילה אהבתית, אך מדובר בשמנת חמוצה ובחמאה ובחלמונים, אותם אחר כך אפשר למתן בעזרת תותים אדומים. ייתכן שלא יהיה לגמרי קל לנעוץ את המזלג דרך הקצפת והתותים ולהצליח לחתוך חתיכה מספיק קטנה מן העוגייה לביס מנומס, אך אפשר להיעזר בסכין משונן או שתסתדרו כבר… ותעשו הרבה אהבה…

עוגייה פריכה עם קצפת, תותים וסירופ תותים

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה       כמות: 7-8 עוגיות

תותים עם הרבה אהבה (צילום: תמר לסלרוט)

עוגייה פריכה עם קצפת, תותים וסירופ תותים

כלי מטבח: מעבד מזון או מערבל חשמלי עם להב גיטרה, סיר קטן, תבנית מרופדת בנייר אפייה, כלי מידה, כף עץ, צלחת הגשה.

חומרי גלם לרוטב תות

  • 2 כוסות תותים, נקיים וחתוכים לפרוסות
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס מים

חומרי גלם לבצק

  • 22/3 כוסות קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 1-2 כפות ברנדי

חומרי גלם לקישוט

  • 10-20 תותים
  • כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה

  1. בסיר מבשלים את חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 5-10 דקות נוספות בלהבה בינונית נמוכה. מכבים ומצננים.
  2. במעבד מזון או במערבל חשמלי מערבבים תחילה את החמאה והסוכר עד לקבלת משחה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
  3. יוצרים עיגולים גדולים למדי ומועכים אותם עם האצבעות לעוגיות רחבות ועבות (כ-2 סנטימטרים עובי), מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מקררים עם התבנית כרבע שעה ואופים 30-40 דקות ב-170 (עד להזהבה).
  4. מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות שטוחות של סוכר.
  5. להגשה מניחים על הצלחת עוגייה אחת, עליה 1-3 כפיות מהרוטב – כשהוא עדיין חמים, מעליו קצפת, תותים (פרוסים או שלמים לפי טעמכם), ושוב רוטב, ככל שתרצו.

לחיי ולנטיין הקדוש.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן