Skip to content

סיוע חירום מידי לחיזוק ביטחונה של הקהילה היהודית באוקראינה

על הסיוע החליטה בסוף השבוע הנהלת הסוכנות היהודית. הסיוע המידי יוענק באמצעות קרן הסיוע לביטחון קהילות יהודיות של הסוכנות. תעניק סיוע לביטחון הקהילות ותאפשר המשך חיי קהילה במרכזי התכנסות שבהם יש חשש ביטחוני. עד היום סייעה הקרן לביטחונן של 50 קהילות ב-25 מדינות בהיקף של כ-15 מיליון שקלים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

הסוכנות היהודית, תעניק סיוע חירום מיידי לקהילה היהודית באוקראינה ותפעל לחיזוק הביטחון במוסדות היהודיים במדינה. במקביל לסיוע המיידי, תצא הסוכנות היהודית בקמפיין גיוס תרומות למען הגברת אמצעי האבטחה במוסדות היהודיים באוקראינה.

בסוף השבוע כינס יו"ר הסוכנות, נתן שרנסקי, ישיבת חירום בלשכתו בירושלים על מנת לעשות הערכת מצב וללמוד על הצרכים המידיים של יהודי אוקראינה על רקע ההסלמה בעימותים בקייב. מנהיגים יהודיים מקומיים באוקראינה הביעו חשש בפני הנהגת הסוכנות היהודית לביטחונם של חברי הקהילה אם תהיה החמרה במצב. "אנו נמצאים בקשר הדוק עם ראשי הקהילות באוקראינה ועוקבים מקרוב אחרי האירועים. הסיוע של הסוכנות היהודית נועד לסייע להגברת האבטחה של המוסדות היהודיים בקהילה", אמר שרנסקי.

חובה מוסרית לדאוג לשלומם ולביטחונם. נתן שרנסקי (צילום: ויקימדיה)
חובה מוסרית לדאוג לשלומם ולביטחונם. נתן שרנסקי (צילום: ויקימדיה)

הסיוע המידי יוענק באמצעות קרן הסיוע לביטחון קהילות יהודיות של הסוכנות היהודית. הקרן המיוחדת הוקמה בעקבות הפיגוע הנורא בבית הספר היהודי בטולוז במרץ 2012, שבו נרצחו מורה יהודי ושלושה תלמידים. למרות שמרבית יהודי העולם חיים כיום בביטחון פיזי, הקרן מעניקה סיוע לביטחון הקהילות ומאפשרת המשך חיי קהילה במרכזי התכנסות יהודיים שבהם יש חשש ביטחוני. עד היום סייעה הקרן לביטחונן של 50 קהילות יהודיות ב- 25 מדינות בהיקף של כ- 15 מיליון שקלים, ביניהם קהילות בדרום אפריקה, יוון, ברזיל, ארגנטינה ועוד.

במקביל לסיוע המידי, יוצאת בימים אלה הסוכנות היהודית בקמפיין גיוס תרומות כדי לתת מענה לצרכי הביטחון של יהודי אוקראינה. במכתב לתורמים מציין נשיא ומנכ״ל פיתוח משאבים בינלאומיים בסוכנות היהודית, ד"ר מישה גלפרין, כי "הסוכנות היהודית הקימה את קרן החירום לפני כשנתיים כדי לסייע לביטחון קהילות יהודיות. כעת אנו מבקשים לגייס תרומות לקרן כדי לסייע לחיזוק הביטחון של הקהילות היהודיות באוקראינה".

קהילת יהודי אוקראינה היא אחת הקהילות הגדולות בעולם ובברה"מ לשעבר, המונה כ-200,000 איש. רוב היהודים מתגוררים בעיר הבירה קייב וקהילות מרכזיות משגשגות גם באודסה, לבוב ודנייפרופטרובסק. במשך שבעים שנות השלטון הקומוניסטי נאסרה התארגנות יהודית במדינה, אך לאחר התפרקות ברה"מ החלו לפרוח גופים יהודיים באוקראינה שהפכו את הקהילה לחיה ותוססת, העוסקת במתן סיוע לנזקקים ופועלת להעצמת דור העתיד. ברחבי אוקראינה קיימים מוסדות יהודיים משגשגים ובהם בתי כנסת פעילים, בתי ספר יהודיים, ישיבות ומדרשות.

הסוכנות היהודית פועלת לחיזוק הקשר של חברי הקהילה עם ישראל ועם העולם היהודי ומסייעת לאלה המבקשים לעלות ארצה. מדי שנה עולים לישראל כ-2,000 איש מבני הקהילה ועוד עשרות אלפים משתתפים בפעילויות של הסוכנות היהודית לחיזוק הזהות היהודית ולהעמקת הקשר עם ישראל, בהן אולפנים לעברית, מחנות קיץ ותכניות קצרות וארוכות בישראל כמו 'תגלית' ו'מסע'. מאז התפרקות ברה"מ עלו מאוקראינה כ-330,000 יהודים. בשנת 2013 אלו ארצה כ-2,200 איש.

היערכות הסוכנות היהודית על רקע המצב באוקראינה תידון בכינוס חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית שייערך השבוע בישראל. כינוס חבר הנאמנים, המורכב ממאות נציגי קהילות וארגונים יהודיים מחו"ל ומישראל, יעסוק באתגרים הניצבים בפני העם היהודי ובפני מדינת ישראל ובגיבוש תחומי פעילות הסוכנות היהודית על רקע האתגרים האלה.

"הקהילה היהודית באוקראינה המונה כ-200 אלף חברים היא אחת הקהילות המשגשגות בעולם שמחזיקה עשרות מוסדות יהודיים פעילים. האירועים האחרונים לימדו אותנו שיש לפעול לחיזוק אמצעי האבטחה במוסדות האלו", אמר שרנסקי. "יש לנו חובה מוסרית לדאוג לשלומם ולביטחונם של חברי הקהילה".

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן