Skip to content

המתכון הממכר לפאי דובדבנים חמצמצים

פאי דובדבנים הוא קינוח מושלם ליום אביבי באמצע החורף • גם אם זו לא עונת הדובדבנים, אלו שבקופסה לא פחות טובים • זהירות, ממכר
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

You were sweet as cherry pie, Wild as Friday night
Sweet as cherry pie, Wild as Friday night

XXXXX

צ'רי פאי, Sade

שני מינים של דובדבן ידועים במיוחד למאכל אדם: דובדבן מתוק (גודגדן), ודובדבן חמוץ. מינים אלה הינם עצים גדולים וחסונים, ונפוצים באסיה, באירופה ובאמריקה הצפונית, כאשר בראש רשימת הארצות המגדלות פרי זה באופן מסחרי נמצאות איראן, טורקיה וארצות הברית.

עוגת דובדבנים חמוצים, זהירות ממכר (ויקימדיה)עוגת דובדבנים חמוצים, זהירות ממכר (ויקימדיה)

פאי הדובדבנים במתכון זה עשוי מדובדבנים חמוצים המשומרים בצנצנת, כלומר, אפשר להכין אותו בכל עונות השנה. למילוי העוגה מבשלים מיץ מהדובדבנים עם יין אדום, סוכר וקורנפלור על אש קטנה תוך ערבוב (התערובת תצא אחידה ביתר קלות אם תערבבו בעזרת המטריפה הידנית), הקורנפלור יסמיך את הנוזלים, הם ירתחו… המשיכו לערבב עוד מעט עד לקבלת פודינג דליל יחסית. אחר כך יש להסיר מהאש, לבחוש פנימה את הדובדבנים המסוננים ולתת למילוי להתקרר.

בצק השקדים הוא בצק פריך עשיר ונפלא, ואין צורך לקררו לפני השימוש, ואף לא לרדדו, אלא לקחת שני שלישים ממנו ולשטח יפה על קרקעית התבנית ודפנותיה. לאחר מכן, מניחים על הבצק את המלית, מהבצק שנשאר יוצרים "נחשים" ומקשטים. מפזרים שקדים מולבנים פרוסים מעל ואופים.

פאי דובדבנים

דרגת קושי: ♥♥♥♥       זמן הכנה: שעה וחצי כולל אפייה       כמות: תבנית 26"

כלי מטבח: סיר קטן, מעבד מזון, תבנית 26", מרית, מטריפה, כלי מידה

חומרים גלם לבצק שקדים

  • 120 גרם שקדים טחונים
  • 200 גרם חמאה
  • כוס סוכר
  • 6 חלמונים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • סוכר וניל
  • 22/3 כוסות קמח
  • כפית אבקת אפייה

חומרים גלם למילוי דובדבנים

  • 2 צנצנות דובדבנים חמוצים ללא חרצנים
  • 1 כוסית מהמיץ
  • 1 כוס יין אדום
  • 1כפות קינמון
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות סוכר

חומרי גלם לקישוט

  • שקדים מולבנים פרוסים לקישוט

אופן ההכנה למילוי דובדבנים

  1. לסנן את הדובדבנים ולשמור בצד.
  2. לבשל את המיץ עם היין, הקינמון, הקורנפלור והסוכר, תוך בחישה עד להסמכה. להסיר מהאש, להוסיף את הדובדבנים ולקרר.

אופן הכנת העוגה

  1. לחמם תנור לחום בינוני (170 מעלות).
  2. לטחון את השקדים, אחר כך להוסיף סוכר וחמאה עד למשחה חלקה, ולבסוף את שאר החומרים עד לכדור בצק.
  3. לשטח 2/3 מהבצק על תבנית אפיה בקוטר 26", כולל דפנות.
  4. למלא במילוי דובדבנים.
  5. לקשט בבצק שנותר את החלק העליון של הפאי.
  6. לקשט בשקדים מולבנים פרוסים.
  7. לאפות 40-50 דקות, עד שמזהיב יפה יפה.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן