Skip to content

פורים שפיל – עוגת פרג עם שוקולד

תמר לסלרוט לא מתפלספת על פרג, היא רק מאאאד אוהבת פרג. ושוקולד • השילוב ביניהם נכתב בכוכבים, ועכשיו מובא המתכון שמוריד את העוגה לעם החוגג את פורים, כך שלא תוכלו עוד רגע מבלי ללקק את השפתיים ולצרף אותה למשלוח המנות
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

"משנכנס אדר מרבין בשמחה"

תלמוד בבלי, מסכת תענית, דף כ"ט עמוד א'

XXXXX)

Poppy Seeds – Antrim Roses

בפורים השמחה כה גדולה עד כי מצווה היא לשמוח עד לא ידע. נתחפש ולא נדע מי הוא מי, נשתה ולא נדע מה הוא מה, וכדי שלא נשכח את הצורר – נאכל אוזני המן ממולאות בפרג…  יאמי.

עוגת הפרג שוקולד במתכון זה אינה מכילה קמח ומה ש"מחזיק" אותה הוא הפרג, אותו כדאי לקנות בחנות התבלינים טחון במקום, ולשמור בפריזר עד לשימוש. היא עוגה רכה וטעימה ואפשר לאפסן אותה עד עשרה ימים במקרר או בפריזר עד חודשיים.

עוגת פרג שוקולד (צילום: תמר לסלרוט)עוגת פרג שוקולד (צילום: תמר לסלרוט)

שנת התשע"ד היא שנה מעוברת, ולכן נחגג בה גם "פורים הקטן". כלומר חוגגים פעמיים, פעם אחת באדר השני ביום י"ד בכל הארץ, וביום ט"ו בירושלים (ובעוד כמה ערים). לכבוד פורים הקטן, אפשר להכין גם בייבי עוגה במיני תבנית. יש תבניות חד פעמיות בהמון גדלים וזה יפה ומתאים למשלוח המנות.

עוגת פרג עם שוקולד

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה וחצי כולל אפייה       כמות: תבנית עגולה או 3 אינגליש קייק

השוקולד מחייך מתוך הפרג (צילום: תמר לסלרוט)

כלי עבודה: מערבל חשמלי, מטרפה ידנית, סיר קטן, כלי מידה, ספטולה, קערה לערבוב.

חומרי גלם לאוזני ההמן

  • 8 ביצים
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • כוס ורבע סוכר
  • 300 גרם פרג טחון
  • 1/3 כוס חלב

חומרי גלם לקרם

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס ומכינים תבנית עגולה בקוטר 28" או שלוש תבניות אנגליש קייק.
  2. ממיסים את השוקולד,החמאה והחלב.
  3. מקציפים את הביצים והסוכר במערבל החשמלי עד לקצף בהיר ותפוח.
  4. טורפים בעדינות את השוקולד לתוך קציפת הביצים.
  5. מוסיפים פנימה את הפרג הטחון וממשיכים במטרפה הידנית בעדינות.
  6. מוזגים את התערובת לתבנית או לתבניות ואופים עד 50 40 דקות.
  7. ליצירת הקרם מרתיחים את השמנת המתוקה ומוזגים אותה על 200 גרם השוקולד השבור לקוביות וטורפים עד לקבלת קרם אחיד.
  8. לאחר שהעוגה מוכנה ומעט הצטננה, מיישרים בעדינות את שטח הפנים שלה.
  9. זולגים בעדינות ומגובה נמוך את הקרם על העוגה.
לשמוח בכוח! חג שמח.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן