ממטבחה של אמא: סקונס לצד התה

באנגליה שואלים מה מורחים קודם – את השמנת או הריבה? אפי בלה מביאה את המתכון הקלאסי לסקונס, הלחמניות הפריכות שאוכלים לצד התה של שעה חמש, אם כי לחמניות אלו טובות בכל שעה

Print Friendly

הסקונס הן לחמניות מהמטבח הבריטי. אלו לחמניות שהבצק שלהן ללא שמרים, והחומר המתפיח הוא אבקת אפיה. הבריטים מגישים את הסקונס בשעת התה הידועה ולכן שמם, סקונס לצד התה.

סקונס לצד התה, או כמאפה לילדים (צילום: אפי בלה)סקונס לצד התה, או כמאפה לילדים (צילום: אפי בלה)

הילדים אוהבים מאוד את הלחמניות הללו, והן מצוינות כחטיף או כארוחה שנייה בבית הספר. הן מתאימות לפיקניק, לארוחת ערב וכפינוק אמיתי לקפה של הבוקר. הכנתם מהירה וקלה מאוד והתוצאה מופלאה.

ההגשה הקלאסית של המאפה היא עם ריבה ושמנת עשירה. אני מכינה קצפת של שמנת מתוקה ושמנת חמוצה עם מעט סוכר. בנוסף, ניתן לגוון את הלחמניות עם תוספות שונות, כגון תמרים קצוצים, שוקולד-צ'יפ, צימוקים ועוד.

סקונס – המתכון הקלאסי

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-30 דקות       כמות: 16 לחמניות

סקונס עם ריבה ושמנת (צילום: אפי בלה)סקונס עם ריבה ושמנת (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם

  • 420 גרם קמח מנופה
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 110 גרם סוכר
  • 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
  • 250 מ"ל חלב
  • 2 כפות חלב למריחה על הלחמניות
  • 2 כפות סוכר לפיזור

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים את הקמח והסוכר במעבד מזון.
  3. מכניסים את החמאה ומערבלים עד לקבלת פירורים דקים.
  4. מעבירים את הפירורים לקערה, יוצרים גומה ושופכים לתוכה את החלב. מערבבים בעזרת כף את התערובת עד לאיחוד החומרים.
  5. מעבירים את התערובת למשטח מקומח, מעבדים מעט –  עד לקבלת בצק. חשוב מאוד לא לעבד את הבצק יתר על המידה, בכדי לא לקבל מאפה קשה ודחוס.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-2 ס"מ. קורצים עיגולים עם כוס או קורצן בקוטר של 6 ס"מ. אוספים את השאריות ומרדדים שוב, חוזרים על הפעולה עד שמשתמשים בכל הבצק.
  7. מעבירים את הלחמניות לתבנית מרופדת בניר אפיה. בעזרת מברשת מורחים חלב על פני הלחמניות ומפזרים סוכר.
  8. אופים כ-18 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת צינון.
  9. מגישים עם ריבה וקצפת או חמאה.

אלוהים ינצור את המלכה.

Print Friendly

על אודות אפי בלה

אפי בלה , קונדיטורית וחובבת בישול מושבעת. בוגרת החוגים לתולדות האמנות וספרות עברית באוניברסיטה העברית. לאחר שעבדה כמנהלת גלריה לאמנות ישראלית וכמורה, הגשימה את החלום שלה והפכה לאופה מקצועית. בעלת טור במדור האוכל של מגפון, בו מתפרסמים מתכונים שנולדים במטבחה הביתי. אפי אוהבת להאכיל את כולם ובעיקר את בני משפחתה והיא חולמת להשפיע על אנשים לקנות פחות אוכל מוכן, להיכנס למטבח ולבשל יותר מתוך שמחה והנאה. גרה במזכרת בתיה עם בעלה, שלושת ילדיה וכלבתה.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ג, כתבות אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.