Skip to content

ממטבחה של אמא: קציפת יוגורט, תותים ושטרוייזל

ליל הסדר ממש מעבר לפינה, ואפי בלה מתחשבת במארחים העייפים מרוב הכנות • קינוח כשר לפסח, יחסית קליל להכנה והכי חשוב - בריא
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

אין ספק שחגים בכלל, ובפרט חג הפסח, מביאים איתם בליל של רגשות ותחושות. ישנם כאלו, שמחכים להם בכיליון עיניים ונהנים מכל רגע. לעומתם, ישנם כאלו שסובלים סבל אמיתי מכל חג שמגיע, כל אחד מסיבותיו שלו. ישנם אלו שהמשפחתולוגיה קשה להם, ישנם אלו שהדיאטה נהרסת ואלו ששונאים את חג החירות, כיוון שהחופש הגדול-קטן נכפה עליהם והם אינם יודעים מה לעשות ואיך להעסיק את הילדים.

קציפת יוגורט, תותים ושטרוייזלקציפת יוגורט, תותים ושטרוייזל (צילום: אפי בלה)

לטובת אלו שחשוב להם לשמור על תזונה מאוזנת גם בחג, ניסיתי לחשוב על קינוח כשר לפסח, שיהיה יחסית קליל ובריא מצד אחד, וקל להכנה מהצד האחר, כי גם כך יש לנו עוד הרבה עבודה לפנינו.

עונת התותים לקראת סופה, וכדאי ליהנות מהם כל עוד אפשר. על התותים מונח ענן חמצמץ של קציפת יוגורט ומעליו פירורי חמאה ושקדים פריכים ומתוקים. הקינוח הוא קינוח שמוגש בכוסות. אפשר להגישו בגביעי זכוכית יפים, שעומדים ללא הופכין במזנון, או לחלופין להשתמש בגביעים חד פעמיים.

קציפת יוגורט, תותים ושטרוייזל

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כ-20 דקות       כמות: 4-6 מנות

כלי מטבח: תבנית מרופדת בנייר אפייה, קערה, מעבד מזון

חומרי גלם

  • 1/2 קופסת תותים שטופים ופרוסים
  • 3-4 כפות סוכר
  • גרידת לימון מ-1 לימון
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 מ"ל יוגורט
  • 20 גרם סילאן
  • 200 גרם אבקת שקדים
  • 200 גרם סוכר
  • 80 גרם חמאה
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את פרוסות התותים עם כפות הסוכר וגרידת הלימון ומניחים בצד ל-30 דקות, עד שהתותים מפרישים נוזלים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים במעבד מזון עם להב פלדה את אבקת השקדים, חמאה, תמצית וניל ו-200 גרם סוכר, ומעבדים עד שנוצרים פירורים. מוציאים את הפירורים ומשטחים על התבנית לעלה בעובי של 1 ס"מ.
  3. אופים כ-10 דקות, עד להזהבה.
  4. מוציאים מתנור ומצננים. לאחר הקירור מפוררים, את הבצק האפוי, בעזרת האצבעות לפירורים גסים (ניתן להכין את הפירורים מראש ולשמור אותם בכלי אטום).
  5. מכניסים שמנת מתוקה, יוגורט וסילאן למערבל חשמלי ומקציפים עד קבלת קצפת יציבה.
  6. הרכבת המנה: מניחים בתחתית הגביע את התותים הפרוסים. מעליהם מניחים את קציפת היוגורט ומעל מפזרים פירורי חמאה. מקשטים בתות שלם.

חג פסח שמח.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן