האחד במאי: עוגת תפוחים עם קצפת

ביום הולדתה, ה-1 במאי, בחרה תמר לסלרוט להתקשט בעוגת תפוחים עם קצפת • אין כמו טעמי הילדות כדי להבין ולהיזכר כמה אנו גדולים

Print Friendly

כשנולדתי, לא הייתה לי אפילו מילה
שם נתנו לי, ועכשיו ברית מילה – לה לה לה.
לא הבנתי, מה הולך בעו ל ל ל לם.
האמנתי, ממש כמו כולם. 

XXXXX

"עד הבוקר", ביצוע: גידי גוב, מילים: אהוד מנור, לחן: יוני רכטר

האחד במאי ידוע כ"יום הפועלים", זה שנולד כיום סוציאליסטי לשמירת זכויות עובדים בסוף המאה ה-19. בשנים האחרונות, בעולם כולו – וגם כאן בארץ, הוא זוכה לתחייה כתגובה למדיניות הכלכלית הקפיטליסטית ההולכת ומתפשטת..

הפגנת אחד במאי ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב בשנת 2009 (ויקימדיה)הפגנת אחד במאי ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב בשנת 2009 (ויקימדיה)

אך מקור האחד במאי הוא באירופה הפגאנית טרם התפשטות הנצרות, אז נחגגו חגי סוף האביב ותחילת הקיץ… לרומאים היה פסטיבל פלורה (אלת הפרחים), העמים הגרמניים והקלטיים חגגו גם הם את המועד.

בתחילת המאה ה-21, קבוצות ניאו פגאניות החלו חוזרות למסורות העתיקה ומחזירות את עטרת האחד במאי ליושנה. האחד במאי הוא גם יום הולדתי, נולדתי בחצות של האחד במאי 1966 J, ולכבודו בחרתי את אחת העוגות האהובות עלי ביותר. עוגת תפוחים עם קצפת.

עוגת תפוחים עם קצפת

 דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה וחצי       כמות: תבנית 28" (או מלבנית מתאימה)

עוגת תפוחים עם קצפת (צילום: תמר לסלרוט)עוגת תפוחים עם קצפת (צילום: תמר לסלרוט)

כלי מטבח: כלי מידה, מעבד מזון, מערבל חשמלי, קולפן, סכין חיתוך, מועך פירה, כפות.

חומרי גלם לבצק פריך

  • 350 גרםקמח
  • כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמנת חמוצה
  • 2 כפות ברנדי (אפשרות)

חומרי גלם למלית תפוחים

  • 1 ק"ג תפוחי עץ חמוצים מקולפים וחתוכים
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפיות קינמון
  • חצי כוס מיץ לימון
חומרי גלם נוספים
  • כוס שמנת מתוקה עם שתי כפות שטוחות של סוכר

אופן ההכנה

  1. להכין בצק פריך במעבד מזון עם להב הפלדה מחומרי הבצק: קודם להכניס את החמאה והסוכר עד לקבלת משחה חלקה, ואחר כך את שאר החומרים עד לקבלת כדור בצק אחיד.
  2. לשטח שני שלישים מהבצק בתבנית עגולה (28") ולאפות עד להזהבה.
  3. את השליש השני לאפות (לא חשוב באיזו תבנית ולא חשוב סידורו בתבנית לאפייה) והוא ישמש לפרורים בחלק העליון של העוגה.
  4. לקלף את התפוחים, לחתוך ולבשל במעט מים עד להתרככותם ובסוף למעוך לפירה.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה עם שתי כפות סוכר שטוחות.
  6. מרכיבים את העוגה: מניחים את הפירה על התחתית הפריכה, מעל משטחים את הקצפת ומעל מפזרים את פרורי הבצק.
  7. מקררים כמה שעות.

Print Friendly

על אודות תמר לסלרוט

תמר לסלרוט, מתגוררת בתל אביב. בעבר, הייתה "תמר אופה" בגבעת עדה ואחר כך בקיבוץ משמרות. כעת עובדת בערוץ 1, כותבת ומעוררת מתכונים מרבצם.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ג, כתבות אוכל, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.