Skip to content

על פי מידה: עוגת שיש לדייקנים

מתכון מהיר וקל במיוחד לעוגת שיש מעולה, בחושה ועסיסית • לא תאמינו כמה היא קלה להכנה • כל אחד יכול, רק צריך לדייק
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

הכל נראה לי ברור, הכל נראה לי ברור
אך לא ראיתי מידה, מול מידה
מול מידה, מול מידה, איבדתי אחיזה

XXXXX

מילים ולחן: ג'ירפות – "לכת"

לעולם, כשמישהי או מישהו אומר או אומרת לי: "אני מעולה בבישול, אבל באפייה אני גרוע/ה…",  אני אומרת להם: "אתם פשוט לא ממושמעים!".

אכן, באפייה, הדבר הראשון לפני כל דבר אחר: להיות נאמן למידות. מטבח זה כימייה ואפייה זו המעבדה ושתי כוסות קמח תהיינה שתי כוסות קמח וביצה לעולם ביצה.

הכל על פי מידה (מקור: אמזון)

הכל על פי מידה (מקור: אמזון)

מה שחשוב הוא להשתמש בכלי מדידה. כלומר, אם כתוב במתכון כוס, אז כדאי שאותה כוס תמדוד את כל חומרי המתכון, כי אין דין כוס אחת כדין כוס אחרת. באופן כללי, נהוג לחשב כוס כ-250 מ"ל ועדיין, כדאי לשים לב: כוס קמח לבן שוקלת 140 גרם, לעומת כוס קמח מלא ששוקלת 125 גרם, או כוס סוכר לבן שמשקלה 200 גרם, לעומת 240 גרם משקל כוס סוכר חום. ביצה בגודל לארג', שוקלת בדרך כלל 50 גרם, החלמון שוקל 20 גרם והחלבון 30 גרם.

למי שאוהב לאפות, כדאי שיהיה בבית משקל וכלי מידה, כי למעשה מי שאוהב לאפות הוא קצת פריק של מידות וזה חלק מההנאה. לאחר שהאופה רכש מעט ניסיון הוא יכול להתחיל לאלתר, כמו מוזיקאי או רקדן, אבל זה דורש הרבה הבנה וניסיון חיים.

המידות הן הבסיס והאלתור הוא במה שמוסיפים. וכן, אפשר להמיר מאה גרם אגוזי מלך במאה גרם אגוזי פקאן… רק אל תעשו איפה ואיפה בשלב האפייה.

עוגת שיש

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה וחצי      כמות: שתי תבניות אינגליש קייק

עוגת שיש עגולה (מקור: ויקימדיה)עוגת שיש עגולה (מקור: ויקימדיה)

כלי מטבח: כלי מידה, מערבל חשמלי, קערה, מטרפה ידנית, מרית.

חומרי גלם

  • 2 כוסות קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • 250 גרם חמאה
  • כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 5 ביצים
  • קליפת לימון מגוררת
  • 75 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות רום (או כוהל דומה)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
  2. במערבל חשמלי מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תפיחה בהירה.
  3. מכבים את המערבל וטורפים פנימה ביד את החמאה המומסת, הקמח, אבקת האפייה וגרד הלימון.
  4. מחלקים את התערובת לשני חלקים, ולמחציתה מוסיפים 75 שוקולד מומס קקאו וכוהל.
  5. מוזגים לתוך התבניות, לסירוגין, מהשחור והלבן ובוחשים כמה בחישות קלות.
  6. אופים 40-50 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

בתיאבון.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן