Skip to content

הפוגת מלחמה: מתכון לעוגת פרג

אזעקות באוויר, ריצה למקלטים, אך הבטן עובדת כבשיגרה • תמר לסלרוט מביאה מתכון מקורי לכיכר פרג – להנעים את זמן השהייה במקלט ומחוצה לו
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

מכירת חיסול, אחרי המבול

ואין בושה, רק לחם ושעשועים

וגר ספסר עם סרסור, בארץ הווי ובידור

XXXXX

"הווי ובידור", מילים: יונתן גפן, לחן: שלמה גרוניך

השיר "הווי ובידור" נכתב על ידי יונתן גפן בשנת 1984, זמן מלחמת לבנון הראשונה והארוכה. הוא למעשה כתב מופע מחאה שלם בשם הזה והופיע עם שלמה גרוניך, שאף הלחין.

בפועל, גם היום יש מלחמה בארץ, וגם יש הרבה הווי ובידור. אתמול אחר הצהריים החלטתי שלא אשב ואביט דוממת בחדשות. שמתי דיוידי של הסדרה האהובה עלי בכל הזמנים, "חשיפה לצפון", ונשענתי לאחור. עד שנשמעה אזעקה… נבהלתי, אספתי את חפציי ויצאתי לחדר המדרגות, כשאני יודעת שבקומה שתיים גרה שרה, בת 86 שחיה לבדה. נפגשנו בחדר המדרגות, לא ממש ידענו מה לעשות ומה זה משנה מה נעשה, אז חיכינו מספר דקות, לפי נהלי פיקוד העורף, ונפרדנו כל אחת לביתה.

מקור הפרג - מיובש ולפני טחינה (מקור: ויקימדיה)מקור הפרג – מיובש ולפני טחינה (מקור: ויקימדיה)

חוסר המנוחה הפך אותי לרעבה, אך הייתי עצלה מכדי להכין משהו… חזרתי לספה ולחדשות כשראשי חסר המנוחה התחיל לעבור על מדפי המקרר והפריזר ולחשוב מה להכין. נזכרתי: יש במקפיא פרג טחון שכבר כדאי לחסל.

פרג הוא מוצר נהדר. העדויות הראשונות לשימוש בפרג נמצאו בקרב האשורים לפני 6,000 שנה. זהו אחד הצמחים הראשונים ששימשו את האדם כסם הזיה ולצרכי הרדמה והיפנוזה. בקברי הפרעונים במצרים נמצאו ילקוטי פרג אשר ייחסו להם תפקיד מרגיע. הפרג אינו מוזכר בתנ"ך, אך במשנה הוא מוזכר יחד עם השומשום: "פרגין ושומשומין". בתרבות ההלניסטית והרומית, ובעולם המוסלמי והטורקי, השתמשו בשרף הפרג להכנת גלולות.

במטבח אלתרתי על מתכון ישן של כיכר פרג ממה שהיה בבית. זה מתכון הכי קל בעולם, שכל שצריך כדי להכינו זה קערה אחת בינונית, מטרפה ידנית, כלי מדידה וחומרי הגלם. יוצא טעים.

מתכון לכיכר פרג

דרגת קושי: ♥♥♥♥       זמן הכנה: שעה ורבע      כמות: 2 תבניות אינגליש קייק

פרוסת כיכר פרג עם ציפוי קרמי (מקור: ויקימדיה)פרוסת כיכר פרג עם ציפוי קרמי (מקור: ויקימדיה)

כלי מטבח: כלי מידה, מטרפה ידנית, קערה לערבוב, שתי תבניות אנגליש קייק.

חומרי הגלם

  • 6 ביצים
  • 1 וחצי כוס סוכר
  • שתי שקיות סוכר וניל
  • 1 וחצי כוס שמן
  • 2 כוסות מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כוסות פרג טחון
  • 1 כוס שיבולת שועל
  • 1 כוס שקדים טחונים (לא חובה, אפשר גם כוס נוספת של שיבולת שועל במקום השקדים)
  • קורט מלח
  • גרד קליפת לימון אחד

אופן ההכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים בעזרת המטרפה הידנית את הביצים, הסוכר וסוכר הוניל עד לאיחודם.
  2. מוסיפים בזה אחר זה, ותוך כדי ערבוב מתמיד, את שאר החומרים.
  3. כשהכל מעורבב בתערובת אחידה, מוזגים לשתי תבניות אנגליש קייק (או לתבנית 20 על 20) ואופים 40 דקות עד שעה (תלוי בתנור) בחום של 170 מעלות צלזיוס.

בתיאבון, ומלחמה קלה.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן