Skip to content

מתכון בראוניז – אהוב על כל חייל

הדרך המפנקת ביותר ללבם של חיילים היא דרך מאפה ביתי חם וטעים • תמר לסלרוט מביאה את המתכון לבראוניז המושלמים, שמשפרים את המצברוח הלאומי
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

Sunny, Thank you for the truth you let me see
Sunny, Thank you for the facts from A to C

XXXXX

"סאני" – בובי הב ורון קרטר, הופעה אקוסטית 1972

השיר "סאני" נכתב על ידי בובי הב, לאחר אסון כפול: לאומי ואישי. ב-22 בנובמבר, 1963, נרצח נשיא ארצות הברית, ג'ון קנדי, ויום למחרת, אחיו הבוגר – הארולד, עמו נהג להופיע, נדקר למוות מחוץ למועדון בנאשוויל. השיר הוקלט בניו יורק, בשנת 1966, וזכה להצלחה מיידית ולגרסאות כיסוי רבות.

חיפשתי מתכון שמתאים לאווירה הכללית, ומצאתי מתכון, שחיילים מאוד אוהבים.

בראוניז - מאפה אהוב (ויקימדיה)בראוניז – מאפה אהוב (ויקימדיה)

פעם, לפני שנים רבות, כשהתחלתי לעשות בראוניז, לא הצלחתי להביא שום מתכון למצב הרצוי של רטוב ורך בפנים, וקשה בחוץ. הכנתי תבניות בראוניז רבות, עד שיום אחד עליתי על הקטע… ערבוב מינימלי ובנוסף – יש לשלב את השוקולד והחמאה המומסים אל הביצים, בעודם חמים, וזה מאד משנה את התוצאה. הערבוב צריך להיות מהיר, שכן אחרת, הביצים תהפוכנה לחביתה. כמות הסוכר הגדולה – גם היא מרכיב הכרחי לתוצאה הסופית. לבראוניז לא מוצלחים נהגתי לקרוא עוגה… כלומר, לא שזה לא טעים, זה פשוט לא בראוניז, ואז מכינים מהם כדורי שוקולד (פונצ'ים בשפת הקונדיטוריות).

סוד מדינה - לערבב החמאה והשוקולד עם הביצים כשהם חמים (ויקימדיה)סוד מדינה – מוזגים החמאה והשוקולד החמים אל הביצים (ויקימדיה)

בראוניז, חומיות בעברית, הם אחד מסוגי המאפים האהודים ביותר על חובבי המתוקים. הם קלים להכנה, לאפסון ולנשיאה, ומתאימים במיוחד לביקור החיילים היקרים והאמיצים.

בראוניז – להביא מתנה לחיילים

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: שעה      כמות: תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה 

מאפה בראוניז - תמיד טעים ובכל מצב (ויקימדיה)מאפה בראוניז – תמיד טעים ובכל מצב (ויקימדיה)

כלי מטבח: קערה גדולה, סיר כפול להמסה, מטרפה ידנית, כלי מידה, מרית, נייר אפייה, תבנית תנור.

חומרי הגלם

  • 6 ביצים
  • 21/2 כוסות סוכר
  • 300 גרם חמאה
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 11/3כוסות קמח

אופן ההכנה

  1. לערבב בקערה את הביצים וכוסות הסוכר עד שהם מעורבבים, אך לא יותר.
  2. להמיס על להבה נמוכה שוקולד מריר (לדעתי, המתאים ביותר הוא ורד הגליל חלבי) וחמאה.
  3. למזוג בבחישה שוקולד וחמאה מומסים, בעודם חמים ובמהירות, אל תערובת הביצים והסוכר עד לכדי תערובת אחידה ולא יותר.
  4. להוסיף קמח לבן.
  5. לאפות בתבנית התנור מרופדת בנייר אפייה למשך 20 דקות ב-170 מעלות.
  6. לקרר (אני נוהגת לקרר במקרר) ולחתוך לקוביות בעזרת סכין לחם.

בתיאבון, Peace.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן