זה מה שנשאר, רק כמה רגעים,
הרבה בדמיון, מעט בחיים,
זה מה שנשאר, אני מדליק את האור,
אומר לעצמי, מחר זה מחר,
מחר היא תחזור, זה מה שנשאר
XXXXX
שלמה ארצי, "זה מה שנשאר", מתוך האלבום – "שניים" (1996)
ישנם ברי מזל שיש להם מספיק מקום על ה"שיש" למכונת מיצים, אבל לי אין, ולכן אני מכינה מפירות שנותרו מגוון קינוחים. השבוע נשארו שני מנגו (ובמקפיא הייתה חבילה של פירות יער). מן הפירות הכנתי פאי קיצי וילדותי, שיש בו מרכיבים תעשייתיים לחלוטין (פודינג אינסטנט וניל וג'לי תות) והוא טעים, קר ומחייה.
המילה מנגו מקורה במילה בשפת המלאיאלאם: "מאנה" (מלאיאלאם, מהשורש הדראווידי עבור מנגו), דרך המילה הפורטוגזית מנגה ודרך המילה האנגלית מנגו. מקורו, כמובן, בהודו ובדרום אסיה.
מגוון עצום של פירות – מכולם אפשר להכין פאי קריר ומרענן (צילום: יסמין לסלרוט)
מנגו מזן מאיה אלוהי בטעמו והוא הכלאת המנגו הראשון שפותח בישראל במכון וולקני.
פאי פירות וג'לי
דרגת קושי: ♥♥♥♥♥ זמן הכנה: שעתיים (כולל צינון) כמות: תבנית בגודל 30 על 30
פאי מנגו – מן המשובחים (צילום: יסמין לסלרוט)
כלי מטבח: מערבל חשמלי (להב גיטרה לבצק ומטרפה לקצפת), כלי מידה, קרש חיתוך, סכין, קערה, תבניות
חומרי גלם לבצק
- 350 גרם קמח
- כפית אבקת אפייה
- 1 כוס סוכר
- 200 גרם חמאה
- 2 חלמונים
- 2 כפות שמנת חמוצה
חומרי גלם לקצפת
- כוס שמנת מתוקה
- כוס חלב
- 4 כפות שטוחות של פודינג וניל
- פירות קיץ (מנגו, ענבים, תאנים, פירות יער)
- ג'לי – בטעמים מגוונים
אופן ההכנה
- להכין בצק פריך במעבד המזון או המערבל, להכניס את החמאה והסוכר ולערבל עד למשחה חלקה. רק לאחר מכן, להוסיף את שאר חומרי הגלם עד לקבלת כדור רך.
- לשטח את הבצק על התבנית או נגזרות שלה (כלומר אפשר לעשות בכמה תבניות קטנות יותר).
- לאפות ב-170 מעלות עד להזהבה.
- לחתוך את הפירות לפרוסות קטנות.
- להקציף שמנת מתוקה + חלב + פודינג וניל.
- להכין ג'לי על פי הוראות היצרן.
- לחבר את העוגה כאשר הבצק מתקרר, למרוח מהקצפת, לסדר פירות ולמזוג מהג'ל (לאחר שהצטנן מעט).
- לעטוף ולקרר 3-4 שעות, עד להגשה.