Skip to content

הקידוש של אפרודיטה: לפתן חבושים

זהו אחד הפירות הנחשקים ביותר, אך אנשים מסרבים ואף פוחדים לאוספו אל עגלת הסופרמרקט • תמר לסלרוט מביאה את הסיפור מאחורי החבוש ומתכון מכשף ללפתן חבושים
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

ימין ושמאל רק חול וחול, יצהיב מדבר ללא משעול.
אורחה עוברה, דומם נעה, כדמות חלום שם מופלאה
וצליל עולה יורד קצוב, גמלים פוסעים בנוף עצוב.
לין-לן, לין-לן, זה שיר הנדוד, שתוק ושאת – שתוק וצעוד.

XXXXX

"אורחה במדבר", מאת: העופרים, מילים: יעקב פיכמן, לחן: דוד זהבי

צעד צעד אנו פוסעים אל עבר הסתיו וחגיו – חגי תשרי, התשע"ה, הבאים עלינו לטובה. בשוקים ובמרכולים כבר עולה ניחוח עז של קלמנטינות, גויאבות וחבושים. הפירות שהכי מזכירים לי את הסתיו בפרדס חנה.

על פי האגדה, החבוש הגיע ליוון מן המזרח עם אפרודיטה והיא קידשה אותו. פלוטארכוס דיווח שהכלה היווניה הייתה נוגסת בחבוש כדי לבשם את פיה לנשיקות בטרם תכנס לחדר הייחוד. היה זה חבוש שפאריס העניק לאפרודיטה וגם אטלנטה עצרה באמצע מרוצה למען חבוש זהב.

החבוש, בלטינית סידוניה, גדל פרא ביערות מולדתו קווקז והוא עמיד לקרה. דבר שיכול להסביר אולי, את ישיבתו הדוממת על המדף, קשה ולא מובן. אך הקונה המיומן יודע, כי לאחר בישול, לא קצר, הוא יתרכך ויצא ממנו צבע כתום אדום, מתיקות עמוקה וטעם מעניין של ניסיון חיים.

בפרס ובקווקז הוא מעשיר את תבשילי הבשר ואף ממשמש לבישול ריבה ולפתן.

לפתן חבושים

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: 3-4 שעות     כמות: כ-4-5 מנות

עץ חבושים בשיא פריחתו (מקור: ויקימדיה)עץ חבושים בשיא פריחתו (מקור: ויקימדיה)

כלי מטבח: סכין חיתוך, כף עץ, סיר, קערה.

חומרי הגלם

  • 4 חבושים
  • סוכר
  • מיץ לימון
  • מים
  • זרעי הל

אופן ההכנה

  1. להניח את החבושים בקערה, ליצוק עליהם מים רותחים ולהניחם בקערה כחצי שעה.
  2. לקלוף, לגלען ולחתוך את החבושים לפלחים או לפרוסות.
  3. למלא סיר (לא גדול) בליטר וחצי מים, מיץ לימון וסוכר, ולהביא את המים לרתיחה.
  4. להכניס פנימה את החבושים ולבשל כשעה.
  5. להוסיף שניים – שלושה זרעי הל ולהמשיך לבשל שעה נוספת (עד להתרככות).
  6. להגיש קר.

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן