המדריך המלא להכנת קרם ברולה

אל תתנו לעובדה שמדובר בקלאסיקה להטעות אתכם – מאוד קל להכין קרם ברולה • צריך רק להקפיד על כמה כללים בסיסיים, וזה בדיוק הקינוח שאותו הכינה אשפית האפייה, תמר לסלרוט

Print Friendly

Here's your ticket pack your bag: time for jumpin' overboard
The transportation is here
Close enough but not too far, Maybe you know where you are
Fightin' fire with fire

XXXXX 

Talking Heads, Burning Down the House

בשפה הצרפתית, ברולה זה שרוף, וכך צץ שמו של קרם הברולה, על שום שזף הסוכר שצורבים מעל הקרם לאחר שהוא אפוי ומקורר.

קרם ברולה - קינוח קלאסי (מקור: ויקימדיה)קרם ברולה – קינוח קלאסי (מקור: ויקימדיה)

מקורו של הקינוח בבריטניה במאה ה-17, וככל הנראה הומצא על ידי השף של טריניטי קולג' בקיימברידג', אשר בטעות שרף את הקרם לאחר שבזק עליו סוכר. כמו במקרים רבים, לקרם מספר ווריאציות במספר ארצות.

שלושה דברים שחשוב לדעת לפני שמתחילים בהכנת הקרם ברולה הם:

  1. בזמן חימום השמנת המתוקה, חשוב שלא תרתח, מאחר שברתיחה היא נוטה להתפרק.
  2. אופים את קערות הקרם בתוך תבנית עם מים. אדי המים שמתערבלים בתנור בזמן האפייה מעניקים לחות לקרם.
  3. זה בכלל לא קשה להכין קרם ברולה, ה"קטע" היחידי המעט מאתגר הוא שריפת הסוכר מעל הקרם המוכן.

במתכון שבהמשך, השתמשתי בזרעי הל לתיבול, אך אפשר להשתמש גם במרווה, גרד תפוז, גרד לימון, אמרטו וכדומה – לקרם עצמו. במקום הקרמל השרוף שמעל, אפשר להשתמש ברטבים שונים, כמו: פטל, סירופ מייפל, סירופ שוקולד ועוד.

ובכל מקרה השתדלו לא לשרוף את הבית…

מתכון לקרם ברולה (Crème Brûlée)

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: כשעה     כמות: כ-6 יחידות אישיות

קרם ברולה - פריכות היא גם הטעם (מקור: ויקימדיה)קרם ברולה – פריכות היא גם הטעם (מקור: ויקימדיה)

כלי מטבח: סיר לבישול, כלי מידה, כף עץ, תבניות אישיות לאפייה, תבנית התנור, ברנר, קערות הגשה אישיות

חומרי הגלם

  • 3 כוסות שמנת מתוקה
  • חצי כוס סוכר
  • 2 זרעי הל
  • 7 חלמונים
  • כף סוכר וניל

אופן ההכנה

  1. לבשל עד לפני רתיחה את השמנת המתוקה, הסוכר, סוכר הוניל וההל.
  2. בקערה נפרדת, לטרוף 7 חלמונים.
  3. לסנן את השמנת.
  4. לטרוף את השמנת המבושלת מהר ובעדינות אל תוך החלמונים.
  5. למזוג לכלים אישיים ולאפות בתוך תבנית עם מים כ-40 דקות ב-170-180 מעלות (תלוי בתנור).
  6. לקרר את התבניות האפויות
  7. לפני ההגשה, מפזרים כף סוכר על פני כל קרם אפוי ובעזרת להבת ברנר שורפים את הסוכר (ממרחק של כעשרה סנטימטרים), כעשרים שניות, עד שהסוכר מתקרמל.

תהנו…

Print Friendly

על אודות תמר לסלרוט

תמר לסלרוט, מתגוררת בתל אביב. בעבר, הייתה "תמר אופה" בגבעת עדה ואחר כך בקיבוץ משמרות. כעת עובדת בערוץ 1, כותבת ומעוררת מתכונים מרבצם.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, ג, כתבות אוכל, מתכונים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.