Skip to content

פותחים שנה: עוגיות שוקולד מתפוצצות

שניות לפני שזיקוקי השנה החדשה מנצנצים בכל העולם, כדאי להמיס בפה מספר עוגיות שוקולד מתפוצצות • אפי בלה עם המתכון המושלם, שימתיק לנו את החיך - עד השנה הבאה
פחות מדקהזמן קריאה: דקות

לאחרונה שמעתי בחדשות חדשה מרעישה ומאוד מדאיגה. בעוד מספר שנים, כך משערים, ייחסר – באופן משמעותי, השוקולד בעולם. תארו לכם עולם ללא יכולת לנחמה מתוקה, ללא קובייה להרגעת ילד בוכה, ללא יכולת לשחד את הילד כדי שייקח תרופה, ללא בונבוניירה שמקבלים מהדודה בחגים.

עוגיות שוקולד מתפוצצות (צילום: אפי בלה)

עוגיות שוקולד מתפוצצות (צילום: אפי בלה)

הסיבה למצב החמור הזה הוא הצריכה המרובה של שוקולד באזורים חדשים בעולם, שלא צרכו שוקולד בעבר: בעיקר בסין, בהודו וברוסיה ומהצד האחר, מספר מטעי קקאו קטן ובלתי מפותח.

עם זאת, אנו בפתחה של שנת 2015, ולפני שהמחסור העולמי יגיע, כדאי להכין כמה שיותר מאפים משוקולד, שיהיה למה להתגעגע. עוגיות השוקולד המתפוצצות הן סוג של קסם שנעשה בתנור. נוצרים סדקים לבנים על השוקולד והמראה מקסים ומגרה.

עוגיות שוקולד מתפוצצות

דרגת קושי: ♥♥♥♥♥       זמן הכנה: 20 דקות ועוד שעתיים במקרר     כמות: כ-60 עוגיות

עוגיות שוקולד מתפוצצות - לשנה טובה ומתוקה ומשוקולד (צילום: אפי בלה)עוגיות שוקולד מתפוצצות – לשנה טובה ומתוקה ומשוקולד (צילום: אפי בלה)

חומרי גלם לעוגיות

  • 500 גרם שוקולד מריר
  • 75 גרם חמאה
  • 5 ביצים
  • 150 גרם סוכר
  • 150 גרם קמח
  • 180 גרם אבקת שקדים
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפיה

חומרי גלם לציפוי

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה.
  2. מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר לקצף תפוח ובהיר.
  3. מקפלים לקצף את תערובת השוקולד.
  4. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת השקדים ואבקת האפייה ומוסיפים לתערובת הביצים והשוקולד.
  5. מקררים כשעתיים במקרר.
  6. שמית בצלחת עמוקה אחת את הסוכר ובשנייה את אבקת הסוכר.
  7. יוצרים כדורים מהתערובת.
  8. מצפים כל כדור בסוכר ואחר כך באבקת סוכר.
  9. אופים בחום של 180 מעלות במשך 9 דקות (האפייה צריכה להיות קצרה).
  10. מצננים ושומרים בכלי אטום.

שנה מוצלחת לחוגגים ולהרבה שוקולד לכולנו !

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן