Skip to content

סיר לשבת: נזיד בשר בקר בבירה גינס

תבשיל מבית אמא ,בימי שבת כשידעה שיהיו אורחים רבים ולא רצתה להכין שוב חמין הייתה מכינה נזיד בשר וירקות שורש, שטעמו משובח ביותר. את הקדרה הזו מבשלים במשך לפחות ארבע שעות ,אני זוכרת שאמי הייתה מניחה את הקדרה על ההסקה המרכזית וריחו היה מופץ לכל עבר וכל אורח מזדמן הייתה מזמינה לטעום.
פחות מדקהזמן קריאה: דקות
הנזיד

ההכנות נפתחות ברכישת בשר איכותי בקצביה איכותית  שם אני בוחרת נתחי בשר מיושן ומשויש כהלכה וחותך לקוביות של אדום אדו ואני בוחרת נקניקיות עגל חריפות, את הנזיד מתחיל בהכנתו כבר  ביום שישי לבשלו על אש קטנה כשעה לשומרו במקרר ובבוקר השבת החורפי להניח את הקדרה על הקמין.

מתבשל לאט לאט

המצרכים

800 גר בשר עגל לגולש חתוך לקוביות קטנות (3X2 ס"מ)
2 עצמות רגל
400 גר נקניקיות מרגז

הבשרים נבחרים בקפידה
הבשרים נבחרים בקפידה

500 מל בירה גינס או היינקן
2 בצל יבש קצוץ דק
4 גבעולי סלרי קצוץ דק
2 גזרים בינויים חתוך לקוביות
1 קולרבי חתוך לקוביות
2 שומר חתוך לשמניות
5 גרגרי פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
1 מקל קינמון
2 כפות סוכר חום
3 כפות קמח לבן/קורנפלור
1-3 כוסות ציר בקר/עוף |( ניתן גם מאבקה)
1 קוביית צ'ילי של דורות
מלח ופלפל
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
1 דלעת ערמונים פרוסה גס

ההכנה

  • מתבלים את קוביות הבשר בפלפל שחור גרוס
  • בסיר שטוח עם מעט שמן  מטגנים את קוביות הבשר עד סגרתם
  • מוצאים את הבשר ומטגנים את הנקניקיות ומוצאים מהסיר
  • באותו סיר מטגנים את הבצל עד שקיפות
  • מוספים סלרי, וגזרים מטגנים כ3 דקות תוך ערבוב
  • מוספים סוכר וקמח ומערבבים
  • מוזגים מעט בירה ובעזרת כף עץ מגרדים מתחתית הסיר ממיצי הבשר שדבקו בו
  • מסדרים את העצמות בתחתית הסיר מעל את הבשר והנקניקיות והירקות המטוגנים
  • מוספים שומר, וקולרבי
  • מוספים את יתרת הבירה ציר מרק עד כיסוי התבשיל ומוספים תבלינים.
  • מבשלים שעה טועמים את הרוטב ומשפרים טעמים
  • ומוספים  את הדלעת ערמונים ותפוחי אדמה.
  • מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה . עד שהבשר מוכן .

אוכלים עם לחם טרי לטבילת הרוטב. הטעם משתפר ביום למחרת

לעוד מתכונים של טלי
http://taly60.blogspot.co.il/ 

error: התוכן באתר מגפון ניוז מוגן
דילוג לתוכן