חוגגים עם מבעבעים את 2016

חג המולד זה עתה חלף וראש השנה האזרחית בפתח – זה בדיוק הזמן להעמיס על המקרר כמה יינות מבעבעים • עקרונית, תמיד מומלץ שיהיה בקבוק שמפניה בסביבה, אבל הפעם הבאנו ארבע המלצות המשתלמות לכל כיס

Print Friendly

יותר יינות מבעבעים, וביניהם שמפניה, נמכרו במהלך השבוע האחרון, מאשר כל השנה יחד. כל יינן מייצר את המבעבע בשיטה שלו – אם זו שיטת שמפניה מסורתית, שרמאט, הוספת גיזוז, תסיסה טבעית ועוד. בסופו של דבר, הכל בהתאם לטעם ולכיס.

להלן המלצה על ארבעה מבעבעים מוצלחים לפתוח איתם את 2016. שנה אזרחית מופלאה !

בלו נאן, בלו (Blue Nun, Blue)

אין צורך להציג, הבקבוקים הכחולים הפכו לסמל של היינות הלבנים מגרמניה. הנזירה הכחולה התחדשה ביין מבעבע אלגנטי וקליל. צבעו זהבהב ומבריק, עם בשומות של אפרסק ופירות טרופיים.

מחיר: 49 שקל.

בלו נאן, בלו

אמיליאנו, למברוסקו, רוזה חצי יבש (Emiliano Lambrusco Dell'emilia Rosato Demi-Sec)

למברוסקו איטלקי בצבע משמח. מבעבע קלות, בעל שיעור מתון של כוהל בנפח, פירותי ובעל מתיקות עדינה.

מחיר נהדר: 25 שקל.

אמיליאנו, למברוסקו, רוזה חצי יבש

קאווה איבריקה, חצי יבש (Cava Iberica, Semi Seco)

לחובבי הקאווה הספרדית, מקבאו, פרלדה וקסרלו (33% כל אחד), ניתן למצוא כאן מבעבע צהבהב, זורח עם השתקפות ירוקה ויצירה טובה של בועות היוצרות מעין כתר. טעמו מעודן ובושמתי. הפה נעים ורך. דגשים מתקתקים. מאוזן מאוד עם מרקם בועות טוב.

מחיר: 25 שקל.

קאווה איבריקה, חצי יבש

גבריאל, מוסקטו 2014 (Cantina Gabriele, Moscato 2014)

טעם קצת יותר מתקדם ומתוחכם, למוסקטו גוונים של קש עם השתקפות ירוקה. האף מרוכז ואופייני לזן הרבגוני, ניחוח של פרחים, אפרסק וורדים. הטעם מתוק, נעים ומרענן, בעל גיזוז עדין שמשאיר תחושת רוויה מהנה.

מחיר: 59 שקל.

גבריאל, מוסקטו 2014

Print Friendly

על אודות שי שגב

שי שגב משמש כמבקר הקולנוע והטלוויזיה של מגפון. בעבר הרחוק למד קולנוע ותקשורת, ואף גמע קילומטראז' מכובד כבמאי ותסריטאי טלוויזיה. בשנים האחרונות משמש ככתב היין האלכוהול של Ynet, עורך מגזין יין וגורמה, מגזיני תעופה, תיירות ומלונאות מובילים. בעבר שימש כעורך הכלכלה והמזון של מגפון, עורך ראשי של מגזין הנדסת מים, כתב מסעדות ומבקר היין של ידיעות אחרונות, גלובס, מגזין Timeout ודרך האוכל. שגב כבר הספיק לכתוב ולערוך חלק מאתרי המזון, ביקורת המסעדות והיין המובילים בישראל, תוך היותו שופט יין ומזון בתחרויות בכל רחבי העולם. בזמנו הפנוי, מכהן כיו"ר ועדת היין של האקדמיה העברית ללשון. בזמנו הלא פנוי, משמש ככותב נאומים לבכירי ממשל ולראשי חברות בארץ ובעולם.
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, יין ואלכוהול, כתבות אוכל, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

סגור לתגובות.